• Hem
  • RSS
  •  

    Bästa pålägget.

    Jag tror att jag väljer leverpastej som mitt favoritpålägg. Det finns så många olika tillbehör som passar till den.

    • Saltgurka. ”Helst den jag kom att lära mig tycka om hos min svärmor i Norrköping
    • Smörgåsgurka
    • Ättiksgurka. Jag tycker bäst om Önos inläggningar
    • Slang-gurka helst den första färska på försommaren
    • Pepparrot
    • Skivade, inlagda rödbetor
    • Gelé
    • Kallt, krispigt bacon
    • Brynta, kalla champinjoner eller varma
    • Garnera med saltrulle om man vill lyxa till det.

    leverpastej

    Säkert har någon av er något eget favorittillbehör eller kanske är leverpastej något ni gärna avstår från. Säg vad ni tycker.

    18 svar till “Bästa pålägget.”

    1. Johan skriver:

      Det är Kävlinge som gäller.
      Och Gottfrids när det gäller leverkorven.
      Lite persilja kan också vara en bra garnering.

    2. svenliljegrensr skriver:

      Kävlinge kommer till användning hos mig. Har ibland Munkapastej när jag tröttnat på det lite söta i Kävlingepastejen,. Leverkorv äter jag bara av den som tillverkas och säljs i Södra Sandby hos Anderssons Chark/Ica. Oöverträffad!!! Jag tar gärna en omväg för alla deras charkuterier.

    3. Jörgen skriver:

      Saltgurkan i Norrköping bör nästan ha varit från Brinks Gurkor. Där har jag jobbat!
      Jag sätter också leverpastej främst, särskilt den jag gör själv efter farmors recept. Men det är ju trots allt lite bökigt så ganska ofta blir det köpe och då tar jag helst dansk.

    4. svenliljegrensr skriver:

      Kinda eller Brinks

    5. Empty skriver:

      Rostadlök är också en höjdare på leverpastej.

    6. Per Erik /Mix skriver:

      Saltgurka har jag svårt för, jag vet inte riktigt varför och jag äter det alltid när det serveras, men jag har nog aldrig köpt hem det. Och kommer nog aldrig att göra det heller.

      Asiagurkor som man tyvärr inte får tag på i Göteborg och knappt ens i Malmö längre är försvinnande gott. Jag passar alltid på att köpa när jag är i Danmark. När jag bodde i Luxemburg och Frankrike var Bostongurka något som man fick köpa med ner till både danskar och även luxarna och fransmännen tyckte att det var en intressant blandning. Själv äter jag inte precis Bostongurka speciellt ofta.

      Däremot äter jag med behag Ajvar Relish, speciellt den starkare varianten som kommit nu. Det är så mycket Stippes över det att jag blir tårögd (nästan).

    7. svenliljegrensr skriver:

      Per Erik/
      Det är stor skillnad på den man köper på burk och den östgötavarianten som jag tycker bäst om.
      Ajvar är ingen favorit hos mig.

    8. Mats Olsson skriver:

      Min bästa leverpastej köper jag i Danmark: Stryhns grovhakkede. Det blir en skiva varje morgon på danskt rugbröd!

    9. Henrik skriver:

      Jag skulle tro att gurkan du är ute efter är Snabbsaltad Gurka.
      Åtminstone så är det den saltgurkan jag tycker bäst om.

    10. svenliljegrensr skriver:

      Jag saltar själv ibland. Ett par dygn tar det. Man kan göra det med slanggurka också, men det blir helt annorlunda, men okej när man inte har ”västeråsgurka” att tillgå.

    11. Horst Wurst skriver:

      Man hade gärna sett ett inlägg mellan leverpastejinlägget och det föregående. Nu blev det chockterapi…

    12. M. Fridh skriver:

      Leverpastej+remulade+rostadlök, mmmm

    13. Peråke Berglund skriver:

      Sven/
      Var det den vita eller gröna gurkan du fick hos din svärmor?

    14. svenliljegrensr skriver:

      Gröna! Brinks är vita numera.

    15. Peråke Berglund skriver:

      Sven/
      Jag har ofta med mig av den vita gurkan när jag spelar golf. Bättre tilltugg att ha i bagen, finns inte.

    16. P-A Winberg skriver:

      Honungsmacka eller två med ett stort glas kall mjölk till, finns inget som slår det pålägget med tillbehör på morgonen!

      Annars är inte en rimligt ”stark” leverpastej med ättiksgurka fy skam det heller på morgonen. Eller med en klick honung ovanpå!

      Mjölk är en underskattad dryck bland vuxna! Men den ska vara rejält kall. Jäkligt gott!!

    17. johat skriver:

      P-A Winberg:
      Usch, honung på bröd? Tycker det ligger i samma klass som att ha Nutella och annan nöt/chokladkräm på mackorna. Alldeles för sött!
      Smaken är som baken!
      Jag föredrar nog något så simpelt som löskokt ägg, skivat på grov bullhalva.
      Den kalla mjölken håller jag däremot med om, fantastisk dryck!

    18. Magnus skriver:

      Remoulad ock rostad lök är det bästa som finns med en smörgås av de mörkare sorten samt leverpastej.

    Kommentera