• Hem
 • RSS
 •  

  Musik

  På ett forum som jag besöker och skriver på med ojämna mellanrum har det ibland förts en skämtdiskussion om man gillar Depeche Mode eller Dire Straits!
  Mitt svar är Queen. Jag har just lyssnat till en lång spellista på Spotify med denna superdupergrupp med Freddie Mercury som frontman. Han var outstanding.

  Bohemian Rhapsody är ett smycke i musikrepertoaren.

  6 svar till “Musik”

  1. Bullex skriver:

   Dom är bra! Men man tröttnar efter ett tag…
   ”Bohemian” och ”Don’t stop me” får ju igång vilken sorgsen själ som helst!

  2. Bullex skriver:

   glömde ett ”men”

  3. Fancy5 skriver:

   Förmodligen har du själv kommit på det men annars kan jag rekommendera skivan ”Live Killers” som i min värld är den bästa rockskivan som gjorts. Om man nu kan kalla det gigantiska spann av musikstilar som Queen levererar för rock.
   Som kuriosa kan sägas att det breda spannet kommer sig av att alla medlemar i bandet har bidragit med låtar till alla skivor. Dom har alla olika uppfattning om vad bra musik är, därför blandas bullrig rock (Roger), ”gitarr-rock” (Brian) med disco (John) och klassisk/opera (Freddie). Blandningen är minst sagt en succé, åtminstone om du frågar mig.

  4. Jurus skriver:

   Dire Straits är för många endast ’Brothers in arms’-skivan med de tillhörande tre hitlåtarna. Jag anser att Dire Straits har ett oförtjänt dåligt rykte i Sverige eftersom deras tidiga musik aldrig spelats för den breda massan och är enligt mig grymt underskattad. Att Knopfler är en musiker och låtskrivare av världsklass framgår efter man tagit sig igenom den 15 minuter långa Telegraph Road. Diskussionen är bara tramsig eftersom ”mainstream-tyckarna” enträget och enögt bara dömer hunden efter ett par hårstrån. ”Walk of life” & pannbandsmusik. Pannbandet ja, det var ingen gimmick utan helt enkelt så att MK pga. för högt hårfäste ofta fick svett i ögonen under konserter. Detta ”fenomen” fanns ju givetvis före Brothers in arms -85. Men detta är det väl såklart inget popsnöre som har orkat googla fram.

  5. Fancy5 skriver:

   Ska man fortsätta på outstand livemusik så måste, precis som Jurus antyder, även Alchemy inhandlas och ställas på bästa platsen i CD-hyllan.

  6. Johan skriver:

   Queen.
   Ja, de första två albumen var riktigt bra rock.
   Grymt bra live-band.
   Är vi inne på tidigt 70-tal och UK måste även Slade och Mott the Hoople(återförenas i höst) nämnas.
   Två klassiker!

  Kommentera