• Hem
 • RSS
 •  

  Passivitet

  Det har inte blivit så mycket skrivet de senaste dagarna. Det brukar alltid dyka upp något som får mig att tycka eller tänka, men just nu är det ganska tomt. Vet inte varför egentligen, Inte för att det skanas ämnen.

  Svininfluensan härjar med risk för en värlsdomspännade epedemi eller pandemi kallas det visst. Kanske dags att skaffa munskydd och stanna hemma från matcher och folksamlingar. Vem vet kanske någon bakom mig på stadion har kommit direkt från Mexiko! Orkar inte bry mig. Man skall dö av nåt!

  Ett irländskt parti  skall ställa upp i det svenska EU-valet. Man får väl vänja sig vid att vi lever i Europa. Libertas!!? Partigrundaren verkar lite skum. Populist i allra högsta grad.

  Imorgon skall MFF möta Gefle på Stadion! Jag undrar jag. Jag tror MFF får svårt. Självförtroendet naggat och måltorka. Ingen enkel match. Ingen Dixon och ingen Ulrich. Nåja det finns ju backup! 13.500 på läktaren. CL på TV konkurrerar!.

  Ikväll skall jag titta när Barcelona vinner i semifinalen mot Chelsea. Jag bryr mig inte om vem som vinner men jag tror på ”Barca”. Messi och Xavi gör skillnaden.

  4 svar till “Passivitet”

  1. Jonas skriver:

   Barca vinner? Nej, de är hyllade som ”världens bästa lag” men problemet är att de inte mött något lag från världens bästa liga förrän idag. 0-0, Barca-dominans men ändå. Ny match på onsdag med en helt annan matchbild. Det blir London-derby i Rom… 😉

  2. Mist skriver:

   Knappast troligt.. Chelsea måste börja lira fotboll om de ska vinna hemma.. och då slår Barca till.
   Chelsea = Ljungskile i kvällens match?

   Jag säger som Anders Andersson.. 1-3 till Barca.

  3. Paul skriver:

   Apropå svininfluensan, så finns det en intressant artikel i SDS idag. Den jämför svininfluensan med hur många dör varje dag i Malaria och i földsjukdomar av dåligt och brist på vatten. Nu har det rika västerlandet drabbats av 150 döda i en epidemi ( självklart hemskt ) men skall skall jämföras med de miljoner som dör i Afrika och Asien.
   Man blir mörkrädd! Kanske är svininfluensan bara en mediaranka?

  4. Per Erik / Mix skriver:

   Paul,

   OM svininfluensan sprider sig och blir en pnademi så ska du se hur och var den slår värst. Den är avsevärt smittsammare än malaria och jag lovar att de fattiga delarna av världen kommer att drabbas värst och riktigt illa. Nu blir det förhoppningsvis inte så, men den har flyttats upp till en 4:a på sexgradiga ”farlighetsskalan”. Fågelinfluensan blev aldrig mer än en 2:a.

   Se på fågelinfluensan, den drabbade i stort sett bara fattiga länder eftersom de har sämre hygien där bland annat.

   Att man slår upp det större här beror på att svenskar drabbats också (eventuellt) det har så klart större intresse för oss. När såg du ett referat om en ny fotbollstadion i Peru eller Mali senast i tidningen? Nej fullt av artiklaar kring Malmö Stadion bara, tragiskt 😉

   Så nu ska det lagras Tamiflu igen eftersom det gamla lagret (från fågelinsluensan) är av för gammal datum.

  Kommentera