• Hem
 • RSS
 •  

  Jens Lapidus.

  Jag läste för en tid sedan hans första bok, ”Snabba cash”. Nu håller jag på med ”Aldrig fucka upp”. Jag har läst och läser böckerna med viss behällning. Lättläst med väldigt korta meningar. Ibland med ett språk som jag intte känner.”Shunnar””spenta””dischade”, ”habibi”, ”flosen” m fl. Flera tiotal ord och uttryck som man får gissa sig till eller använda fantasin för att förklara. Nåja, det klarar jag väl av.

  Vad jag har svårt att bestämma mig för om till hur stor del historierna är faktabaserat  och hur mycket som är ”hittepo”. Skulle bara hälften av det han berättar vara dokumentärt är det bekymmersamt för samhället. Ropen på fler poliser och ökad möjlighet till övervakning med alla medel, längre straff och andra åtgärder, kommer att ljuda. Jag kan förstå om sådant dyker upp. Han berättelser är om de är verklighetsbaserade kolossalt skrämmande.

  Hur jag kommer att förhålla mig till sådana krav är jag osäker på.

  3 svar till “Jens Lapidus.”

  1. Per Erik / Mix skriver:

   Som jag förstår det från Jens så har han grävt och intervjuat ordentligt innan han skrev. Han har väl också en viss insikt från sitt jobb som advokat. Precis som du så känner man en viss olust och även förståelse för ipred-lagen. Det är ingen rolig värld vi lever i på det sättet, men så ser det ut.

   På tal om ipred-lagen så läste jag en rolig intervju med en tjej som var andra namn på Piratpartiets lista till EU-valet. Den finns i SDS. Om Lissabonfördraget antas så kommer hon in (precis som en miljöpartist ytterligare) och då är det två partier som är emot Lissabonfördraget. men hon var numera på grund av att hon kan komma till Bryssel för fördraget även om (PP) fortsatt är emot det. Hon skulle också ta emot och behåll all lön för att ”hon har aldrig haft så mycket i lön och det ska shoppas dyrt i Bryssel” det är inget citat, men det var andremeningen. Kul med sådana företrädare för oss svenskar!

   Men nu var det Jens Lapidus böcker. Lättläst och oroande är väl betyget. Efteråt sitter inte litteraturen utan händelser och obehagskänslan kvar tycker jag. Du har några intressanta timmars underhållning kvar, men det hade räckt gott och väl med första boken tycker jag.

  2. svenliljegrensr skriver:

   Läste om tösen. Det berättar en del.

  3. P-A Winberg skriver:

   Om du hade behållning av Snabba Cash, vilket jag själv hade, så kan jag varm rekomendera Lasse Wierup och Matti Larssons Svensk Maffia.

   Det är ingen roman utan en verklighetsskildring utav en verksamhet i Sverige de flesta utav oss inte har en aning om hur omfattande den är.

   Suverän journalistik i bokformat!

  Kommentera