• Hem
 • RSS
 •  

  SDS B4 tisdag.

  B-delen för tisdagen kom först idag därför kommer kommentaren till Tony Ernsts artikel först idag. I artikeln framför Tony att Piratpartiets medverkan i EU-valet och framgången kommer att, om inte oskadliggöra, så i alla fall marginalisera  främlingsfientliga grupper, läs SD.

  Det fick en sådan effekt i söndagsvalet men det kommer nog inte att få samma effekt i nästa års riksdagsval. Man måste betänka att tills dess har övriga partier fått fart på soffliggarna som var 57% av valmanskåren. Då kommer de som inte begriper hela diskussionen som fört fram PP till dess framgång att rösta som de brukar.. Jag tror att många av mina jämngamla och äldre samt en hel del väljare ända ner i femtioårsåldern förhåller sig ganska kallsinniga till ett parti som säger att man inte har någon uppfattning i t ex klimatfrågan eller energifrågan. Det finns fler frågor.. PP kommer att rösta med det block/parti som stödjer deras fråga/frågor. Det är svårt för mig att köpa.

  För egen del tror jag att PP själv kommer ”ut på plankan”. Den plankan som Tony Ernst tror att PP tvingat ut SD på. Jag känner mig ganska övertygad om att Sverigedemokraterna kommer att ta något eller några mandat i Sveriges Riksdag efter valet 2010. Detta ogillar jag kraftigt till ingen nytta. Demokratin fungerar. Kanske kommer man in i en riksdag som inte har någon från KD, kanske inte heller någon från V. Med den situationen kommer regeringsbildandet att bli besvärligt för vem som än får uppdraget.

  En sak till. Piratpartiet må ha hur goda avsikter som helst, men som politiskt parti i inrikespolitiken kommer man antagligen att förbli i marginalen.

  Nu kommer det att bli en mycket spännade valrörelse och ett ”rysarval”. Öppnar det för en blocköverskridande regering?

  Jag hoppas att Du får rätt Tony; att SD får gå ut på plankan men jag jag tror inte det!

  13 svar till “SDS B4 tisdag.”

  1. Per Erik / Mix skriver:

   Läs intervjun i dagens SDS (på nätet) med Amelia Anderssondotter. Den finns på länken.

   http://sydsvenskan.se/sverige/article441258/Hon-hoppas-pa-stol-19-och-Lissabonfordraget.html

   En skön företrädare för partiet, som jag tror kommer att spela samma långsiktiga roll som Junilistan gjorde.

   Ipred-lagen är väl i alla fall en nationell lag som inte har med EU att göra. De frågor som närmast ska avgöras är bland annat:
   * en ny omgång Lissabonfördraget, där PP är emot, men företrädaren Amelia A är för av rent egositiskt pekuniära skäl. Flickan vill ha mer pangar att shoppa för.
   * jordbrukspolitiken ska omarbetas, PP har ingen åsikt i frågan utan ska ju rösta som den grupp de kommer att tillhöra. Antingen Liberalerna (med FP och C) eller det gröna blocket (med MP)
   * energifrågorna ska på bordet

   Stora frågor, vad tycker PP? Ingen aning och det har inte deras väljare heller.

  2. P-A Winberg skriver:

   Läste länken som Per Erik bifogade. La då också märke till Månadens Läsartips och den sk. kristusgestalten i potatisen.

   Tycker mer det liknar en Rumpnisse som förekommer i Ronja Rövardotter. Förklarar också hur den har hamnat i en potät då dessa påstås leva i hålor i jorden.

  3. Fancy skriver:

   Man ska nog ha klart för sig att ignorerandet av vad i princip ALLA tycker som är mellan 18-35 kommer kosta ALLA partier röster. Det gäller såväl inrikespolitik som Europapolitik. Ska vi misstänka att de prejudicerande fallen med hänvisning till Ipred-lagen låter vänta på sig till efter valet.
   Det roligaste med denna enskilda fråga är dock när man hör Bodström uttala sig som att avlyssning från FRA´s sida, och sen i förlängningen IPRED lagen, är ett verk av Belsebub själv!?
   Ska vi kalla det: ”Titta vem som snackar”

  4. svenliljegrensr skriver:

   Jag förstår vad du skriver. Jag anmäler avvikande uppfattning. Innan min generation dör av kommer din grupp knappast att ta över. Jag tror mig veta att jag och många andra inte besväras av ”intrånget” eftersom vi har ”rent mjöl i påsen”. Känner du igen argumentationen. Det kommer inte PP eller någon annan rå på de närmaste två mandatperioderna. Efter det! Ja då kommer möjligen PP att ta över eftersom enbart frihet på nätet och avskaffande av privata monopol och patent är den viktigaste frågan för den nya generationen!
   Man kan hoppas att PP eller annan formation tar tag i de frågor som gäller ER sjukvård, skola, äldrevård, klimat o s v.
   Allvarligt är jag, kanske i onödan, bekymrad över den brist på överblick som PP visar. När en smilande PP:företrädare överlåter alla beslut till andra har politiken tappat sin kraft! Han säljer sig till högstbjudande! Är det den politik och de politiker vi som medborgare vill ha!?
   Inte jag!

  5. Sladjan skriver:

   Sven

   Skiter du med toalettdörren öppen? Du har väl inget att dölja?
   Jag tror att detta är en av de största generationsklyftorna någonsin. Jag tror inte din generation förstår hur stor del av min generations liv spenderas på internet. Övervakningen kan jämföras med om man börjat avlyssna din telefon och öppnat din post för att kolla så att du inte har gjort något brottsligt. Det är just det som händer nu, brevlagen gäller inte över internet. Man har rätt att kolla vem du har haft kontakt med, när du har skickat meddelandet och vad som står i det. Man kan inte skydda demokratin genom att inskränka på demokratin!

  6. svenliljegrensr skriver:

   Den första raden i ditt inlägg”skiter jag i”. Den är ju inte värd att kommentera.

   Men, jag är varje dag på nätet, minst tre, ibland fyra timmar om dan. Jag har tills nu inte skrivit något som jag inte står för och som jag inte kan svara för. Om jag vill kommunicera något som jag inte vill att andra skall veta om använder jag inte nätet! Det har jag aldrig gjort. Min första dator skaffade jag för mer än 20 år sedan.
   Jag tycker inte du skall odugligförklara mig och mitt sätt att se på den här saken. Jag har aldrig skrivit något som inte tål att granskas.
   Vad vill du dölja!? Om du vill meddela något som inte tål granskning så skriv snigelpost för där granskar man inte än!

   Nä, det går inte att jämföra med att öppna post eller avlyssna min telefon, och det vet du!
   Tack för att du engagerar dig! Det är viktigt! Fortsätt med det men respektera andras sätt att se på saker och ting!Där tror jag att min generation har det lättare!.-)

  7. Harald skriver:

   Att Piratpartiet dragit undan mattan för Sveriedemokraterna tror jag inte ett dugg på. Det är en intressant upplysning att PP har haft sina högsta röstandelar i områden som Norra Fäladen i Lund och Lappkärrsbergen i Stockholm, det vill säga områden starkt dominerade av universitetsstuderande. Bland dem är SD underrepresenterade jämfört med andra ungdomsgrupper, SD är ett parti för samhällets förlorare, till exempel de som står utanför arbetsmarknaden (vilket visar hur viktigt hög sysselsättning är).

   Piratpartiets framgång kan i högre grad förklaras av lagtstiftning i ett fall hängt med den tekniska utveckligen och i ett fall inte gjort det.

   1. FRA-lagen: där har lagstiftningen hängt med och det på ett sätt som många upplever som integritetskränkande.

   2. Pirate Bay-målet. Jag är inte den rätte för att konstatera om domen är rätt eller ej men det är solklart att upphovsrättslagstiftningen är föråldrad. Nedladdning är här för att stanna, domen framstår för många yngre som en hämnd på dem som gett nedladdarna instrumentet. När tingsrättsdomaren dessutom visat sig vara med i intresseorganisationer som sponsras av en sida i målet framstår det som rättsröta, särskilt som tingsrätten själv inte kan förstå att han varit jävig.

   Jag har själv endast laddat ner en enda sak, det är väl inte min grej, men PP har exploaterat en klyfta mellan en ung grupp och ett etablerat samhälle. Det är dags att det etablerade samhället inser att det hamnat snett i denna fråga.

   SD har hamnat snett från början till slut. Antagligen kommer de in i riksdagen i samband med nästa val. Hoppas de blir lika kortlivade som sina föregångare Ny demokrati.

  8. Per Erik / Mix skriver:

   Lägg märke till den intressanta röstfördelningen. Det som skiljer PP och andra är inte åldern på sympatisörer utan kön.

   PP och FI är de mest exstrema genuspartier som någonsin uppträtt i Sverige.

   PP har 80 procent män (pojkar) och 20 % kvinnor som röstar på dem.

   FI har nästan 90 procent kvinnor och lite drygt 10 % män som röstar på dem.

   Jag skulle tro, utan att ha en aning, att inte ens SD bland sina sympatisörer har så stor andel ”ursvenskar” och så liten andel som 10 % med invandrarbakgrund. Men jag vet inte. Jackie Arklöv var ju med i en främlingsfientlig organisation (sic!).

  9. Mist skriver:

   För det första, PP tar väldigt väldigt marginella röster från SD. För det andra tycker jag att IPRED & FRA är en väldigt viktig grej att stå emot.. men samtidigt tycker jag en röst på PP är en röst utan samvete och omtanke om andra människor. De har ingen politik rörande äldrevård, omsorg, skola m.m.. att skita i sänkta pensioner och dålig äldrevård till förmån för fildelning känns omänskligt.

   Till Harald, att kalla Ny Demokrati föregångare till SD visar ju hur pass insatt du är i SD’s politik. SD kommer växa och få ännu mer framgång så länge regeringen hanterar invandringsfrågan och sveriges befolkning som de gör.
   Att kalla SD ett missnöjesparti är väl delvis rätt.. folk tenderar att bli missnöjda när invandrare får priviligerier på arbetsmarknaden genom s.k instegsjobb, kvoteringar m.m och när regeringen fortsätter ta in rekordmånga invandrare trots massiv arbetslöshet som drabbar både originalbefolkningen och invandrarna själva som blir utan jobb.
   Att sen 56,5% av våldtäktsmännen mellan 91-99 var invandrare enligt BRÅ hjälper ju inte missnöjet direkt heller.

  10. Per Erik / Mix skriver:

   Mist

   När jag läste vad du skrev så slog det mig att de flest (alla?) partier i princip är missnöjespartier. Vissa är missnöjda med att andra har det bra och har lyckats få bättre lön än man själv och därför vill man beskatta dem och överföra till sig själv.

   Andra är missnöjda med att andra inte tjänar lika mycket som jag själv utan ska ha för stor andel av min lön i stället.

   Det finns nästan aldrig grupper som tycker att man själv ska betala mer och att det ska överföras till andra grupper .

  11. svenliljegrensr skriver:

   De flesta partier börjar som missnöjespartier. Så är det. Det är dock inte så att de bottnar i avundsjuka utan snarare i en förhoppning om en rätttvisare fördelning. Kanske var det där min mors poltiska hemvist bottnade, hon som fick bo på fattighus som barn med sin mor som tidigt blev änka.. Att det kanske fanns skäl att fördela resultaten av allas ansträngningar något mer rättvist!
   All politik rör frågan om fördelning. Inget annat. Det som skiljer olika partier och ideologier från varandra är just hur man vill fördela makt och resurser. Där finns ju skiljelinjerna.
   Det kapitalistiska systemet är ju lika gammalt som människan. Åtminstone sen den förste klanten satte upp det första staketet!

  12. Sladjan skriver:

   Sven/

   Om jag inte minns fel så var det din generation som uppdagade IB-affären. Då blev det ett jäkla rabalder och folk fick avgå. Idag när EU lägger fram förslag om åsiktsregistrering av bloggare är det i stället din generation som lagt fram det, för att skydda demokratin såklart. När ingen annan agerar blir det helt enkelt så att ett missnöjes partier tar röster, så enkelt är det.

  13. svenliljegrensr skriver:

   Jodå, IB blev det ett jäkla liv om. Det var ju SAP som drev egen olaglig underättelseverksamhet. Det är en viss skillnad.
   Men jag har inget emot att man protesterar mot nya lagar. Det är fritt. Om en regering eller kanske EU beslutar så räknar jag med att man har ett gott syfte. Vill EU läsa min blogg så är de välkomna!! Det är inte ”1984” för den skull. Så ser jag det.
   Du får vänta tills min generation dör undan Då blir allt bättre!!:-)

  Kommentera