• Hem
 • RSS
 •  

  Transferfönstret.

  Idag på morgonen läste jag en artikel på fotbollskanalen.se.

  Det är en intervju med Hasse Borg som uttrycker sitt missnöje, ja ilska, över bristen på överensstämmelse i transferperioderna mellan Sverige och resten av Europa. Det kan som Hasse mycket riktigt påpekar förstöra främst en höstsäsong för svenska lag. I mitt fall är jag bekymrad främst för hur det kommer att drabba MFF. Nyckelspelare kan försvinna under den månad som klubben inte har möjlighet att ersätta med spelare utifrån vilket i så fall inte kommer att underlätta i jobbet att nå klubbens målsättning för säsongen som är en fjärdeplats som sämst!.Men än är det ingen fara. Hasse Borg förhandlar med spelare med utgående kontrakt, men risken finns att fyra spelare lämnar under bosmanregelrna! Gabriel, Dixon, Sandqvist och Harbuzi!


  Jag undrar hur och varför de övergångsreglerna  kommit till?

  2 svar till “Transferfönstret.”

  1. Henrik Sellehed skriver:

   Det ska vara tre månaders transferperiod per år enligt UEFAs regler. Sverige har valt att lägga två månader efter säsongen och en månad mitt i säsongen precis som resten av Europa, så där är det inget konstigt alls… Problemet är att Sverige spelar vår/höst-säsong istället för höst/vår-säsong och det blir därför det här felet.

  2. Robert skriver:

   Hej Sven
   Delar din oro, men tycker att det stora felet är att vi idiotiskt, envist håller fast vid vår-höst spel. Varför inte anpasa oss till övriga Europa (glöm Norge och Finland), så försvinner detta problem. Det gick ju att spela höst-vår innan 1958 och vintrarna har knappast blivit kallare och längre, medan planerna blivit bättre. Kan man spela på gräs i Glasgow och Newcastle i Januari kan man göra det på många ställen i Sverige i Mars. Visst måste vi investera i bättre planvård, men det är nog enda vägen.

  Kommentera