• Hem
 • RSS
 •  

  En ”leksak” från förr.

  Den här modellen av en hansakogge har varit med mej så länge jag kan minnas. Min far köpte den i Tyskland strax efter kriget. Det kan ha varit tidigare men det vet jag inte. Det var egentligen den enda sak jag absolut ville ha med mig från mitt föräldrahem. Som barn var den spännande och fantasieggande men även inspirerande som leksak!. Den är helt oskadad vilket är lite underligt eftersom legopirater och andra klängt i masterna!!

  Eller hur SB.?

  Ibland har jag undrat över om den har ett verkligt värde? Jag tror inte det men för mig är den mycket värdefull!

  DSCF3010

  4 svar till “En ”leksak” från förr.”

  1. sb skriver:

   Flott skepp!

  2. Per Erik / Mix skriver:

   Det visar ju att ”värde” inte alltid är pengar. Egentligen är väl pnegar mer ett mått på vad saker kostar än vad de är värda. Kanske är skeppet värt 10 000 kr kanske är det värt 10 kr. Men vad spelar det för roll för dig?

   Alla minnen och hela din barndom (ja, lite tillspetsat så klart) finns ju representerat där. Vad är din barndom värd idag? För mig nästan igenting och då är skeppet värt nästan ingenting för mig, för dig miljoner och då är skeppet värt miljoner för dig.

   Jag har saker som jag bara skulle vägra sälja, men som enbart för mig är ovärderliga. Mina Sinclair Scientific kalkylatorer, min Faber Castell 62/83N räknesticka, min Nathalie Leviskultptur och ett antal andra konstverk är exempel på föremål som jag inte släpper från mig till något pris. Vem förutom jag (i stort sett) kan ens använda en räknesticka idag och skulle värdesätta en?

  3. Usch-en-mus skriver:

   Sven,

   Jag har ett gammalt modelljärnvägslok som var min farfars och som jag lekte med varenda gång jag som liten var och hälsade på mina farföräldrar. Jag fick det efter min farmor och farfars dödsbo. Det är ca 5 ggr så stort som ett märklintåg och jag har faktiskt aldrig sett något likadant någon annanstans. Kanske är det värt pengar, kanske inte, men jag skulle aldrig få för mig att sälja det och nu och framöver står det som prydnad. Otroligt fin och väldetaljerad leksak som betyder mer för mig än mycket annat i hemmet som jag har betalat för.

  4. Lotta skriver:

   Det där skeppet är ju också min barndom även om jag inte satte legopirater i det!!! *ler*

  Kommentera