• Hem
 • RSS
 •  

  ”Simhallsbadet”

  Med tropisk värme i Malmö är uteanläggningen på nyrenoverade Aq-Va-Kul fullsatt med badande i bassängen på innergården. Jag vet inte att jag sett det tidagare  med badstolar och allt! Ser riktigt trevligt ut!

  DSCF3009

  3 svar till “”Simhallsbadet””

  1. Per Erik / Mix skriver:

   När jag var liten hade de stans godaste mjukglass på simhallsbadet. Eller så smakade den bara så himla bra efter badet, vad vet jag. Min pappa var stmgäst där uppe på herrturken och följde man med honom fick man klä om där uppe i hans hytt för att slippa bli uppkallad från bassängen för att gummibandet kring nyckeln ropades upp ”alla pojkar med blåa gummiband ska genast lämna badet”, vilka minnen du lockar fram idag, Sven! Först skeppet nu detta.

  2. Petter skriver:

   Per Erik / Mix:

   Varför fick man inte ha blåa gummiband i det badet?

  3. Per Erik / Mix skriver:

   Petter

   Man hade olika färg på gummibanden som nycklarna hängde på. Olika färger gällde mellan olika klockslag och då ropade de i högtalarna ”pojkar med röda (eller blå eller gula…) gummiband ska genast upp ur bassängen och då letade badvakterna efter alla som försökte smita. Jag tror inte det gällde tjejer alls, de var väl färre helt enkelt.

   Man gjorde allt för att smita förbi systemet, sprang ut på muggen för att förska smyga tillbaka efter 5 minuter var det vanligaste och även det som man aldrig lyckades med. På sommarne försökte man hålla sig ute på gräsmattan under tio minuter eller så för att vakterna skulle slappna av lite på sin uppmärksamhet. Höll man sig i vattnat var det ju också svårare för badvakterna att se färgen.

   Men bäst och säkrast var ju att gå med farsan när han badade turk så slapp man nyckelring över huvud taget.

  Kommentera