• Hem
 • RSS
 •  

  EM i fotboll i Sverige/Malmö

  För en tid sedan skrev jag att jag är skeptisk till att Sverige/Malmö skall vara medarrangörer.Efter att hört lite om detaljern speciellt vad gäller utökningen av stadion blir jag än mer överrtygad om det orealistiska i EM för för Malmö/MFF. Lägg ner, det är oralistiskt.

  • Stadionomrädet blir en byggarbetsplats under en avsevärd period före och efter EM
  • Publikkapaciteten under byggtiden minskas.
  • Det blir problem för hyresgästerna att nyttja lokalerna under tidsperioden man bygger till och återställer.

  Uppgifterna har jag hämtat från dagens matchprogram där Bengt Madsen har fler synpunkter som förstärker min skepsis till EMäventyret.. Bl a nämner Madsen att MFF inte kan ta några kostnader, och själv undrar jag om Malmö Kommun har lust att gå in med pengar i projektet. Detta oavsett vilken politisk majoritet som regerar stan.

  3 svar till “EM i fotboll i Sverige/Malmö”

  1. Jörgen skriver:

   Ja, jag måste säga att även jag – som ju gärna ser ett fotbolls-EM i Sverige/Malmö – blev väldigt betänksam till det hela när jag läste Madsens konsekvensbeskrivning för vår stadion. De förutsättningarna känns helt orimliga, så kan vi inte ha det.

   Men – som den optimist jag är – så vill jag ju inte se detta som något definitivt, utan snarare som en början till ett första förhandlingsutspel gentemot UEFA för att förmå dem att rucka på sina krav.

  2. svenliljegrensr skriver:

   Jörgen/
   Jag ser Bengts artikel som ett inlägg i den debatten! Om UEFA släpper på kraven på utbyggnad ser jag gärna en fotbollsfest i Malmö! Självklart.

  3. Harald skriver:

   I Malmö är det Laget som gäller, landslaget är mindre viktigt.

  Kommentera