• Hem
 • RSS
 •  

  Glad igen!

  När Hammarby IF spelar fotboll är det numera sällan det är deras fotboll står i centrum och som får den största uppmärksamheten, det är snarare så att det är deras ”supportrar” som drar till sig det största intresset och då p g a klackens uppförande. Jag skall inte ens försöka räkna upp alla tillfällen de gjort bort sig, och igår var inget undantag. Mängder av förbjuden pyroteknik och annat som inte anstår en bra supporter utspelades igår på bortaläktaren i matchen mellan ett MFF, som för tillfället rider på en positiv våg, och ett Hammarby IF som ligger på kvalplats i Allsvenskan.

  Jag tycker att stockholmslaget är det sämsta allsvenska lag jag sett spela i Malmö på länge. Med undantag från en stund på slutet visade de upp ett spel som gör att man förstår varför man ligger där man gör  tabellen.

  För närvarande är jag en glad anhängare av Malmö Fotbollförening. Laget visar upp bra fotboll som spelas med en energis om jag inte sett på länge. Det har varit underbart att se vilken förändring laget undergått de senaste omgångarna. Tidigare under säsongen har man letat efter positiva inslag i matcherna i på senare tid har man börjat kvida över att spelare gör något eller några misstag. Det är en viss skillnad med tanke på att alla spelare gör misstag i alla matcher.

  Härligt att se en Molins i högform som rättvist fick pris som bäste man i MFF. Själv vill jag ge matchens

  DSCF3029

  till Daniel Larsson som en gång för alla har fått mig att släppa på mina tvivel på hans kvalitéer som allsvensk fotbollsspelare.

  Det skall bli mycket intressant att följa de sista fem omgångarna i Allsvenskan och se var MFF hamnar i sluttabellen.

  Nästa match är bortta mot Örebro SK. Alls ingen lätt uppgift meot ett lag som seplat stabilt och som för närvarande innehar en fmteplats i tabellen. Laget möter idag Gais på Gamla Ullevi. Där delar nog göteborgarna matchen med närkingarna. HBK får oavgjort mot Elfsborg och AIK tar tre poäng i stockholmsderbyt mot Djurgårdens IF.

  Efter det skall det bli intressant att se från vilken position MFF har i Allsvenskan och tippa var laget kommer att sluta i årets serie. Själv tror jag på ytterligare åtta poäng, vad det sen räcker till återstår att se.

  6 svar till “Glad igen!”

  1. Jörgen skriver:

   Ja jäklar, nu går det som på räls… Vem vågade tro detta när poängsviten inleddes mot Hif?

  2. svenliljegrensr skriver:

   Jag! :-)

  3. Jon skriver:

   Bra skrivet som vanligt och häftigt med olika färger i texten!MFF i himmelsblått ger själsro!:-)

  4. svenliljegrensr skriver:

   Jag trodde på topp två, så, nä jag är inte nöjd, vilket för övrigt ingen mffare är, åtminstone inte bland de jag känner.

  5. Robert skriver:

   nöjda kan vi inte vara, men bättre fem segrar till även om konsekvensen blir ett år till med Rolle. Är rätt övertygad om att alla inblandade/ansvariga är medvetna om bristerna och inte låter sig förblindas utan ser till att jobba hårt för att höja ribba och spel till nästa säsong.

  Kommentera