• Hem
 • RSS
 •  

  Svårigheter

  Jag har läst den här artikeln på Svenska Fans.

  http://www.svenskafans.com/fotboll/artikel.asp?id=323301

  Jag vill inte säga att jag inte förstår att frågan om bengaler och annat engagerar, men för mig är det väldigt enkelt. Bränning av bengaler är ju faktiskt inte tillåtet.Redan där blir ju diskussionen lite svårbegriplig.

  De, vilka de nu än är, bryter mot regler som är instiftade av församlingar som jag tilltror ett visst mått av omdöme och intelligens. Man har ansett att bengalbränning innebär en fara för publiken. Om jag nu skulle tycka att det skulle vara kul att bränna av en raket eller bengal eller en eller annan pyroteknisk artikel, så besinnar jag mig och accepterar denna regel, nämligen att det inte är tillåtet. För mig innebär inte detta ett problem.
  Frågan uppstår ju om när jag har rätt att tillämpa ett anarkistiskt förhållningssätt.

  För egen del undviker jag i görligaste mån att överträda lagar och regler. Varför? Varför inte!? Jag tror att lagarna och bestämmelserna tillkommit i ett gott syfte!

  Man förebär att bengalbränning är stämningshöjande, möjligen hos de som bränner, vem annars? Hos spelarna? Inte hos mig och de jag känner. Men som sagt, jag kan bara reagera från egna utgångspunkter och jag förstår inte vad rökbomber och bengaler tillför! Efter att ha läst och pratat med många tror jag att bengalbrännarna är en minoritet som tar för sig utan att bry sig. Ett förhållningssätt i tiden!

  Kommentera