• Hem
 • RSS
 •  

  Ett anmärkningsvärt TV-program

  Igår såg jag ett vetenskapsprogram om ett vulkanutbrott på Island. ”Lakiutbrottet” 1783 på sommaren. Det förvånar mig att jag inte någon gång hört om detta enorma utbrott på Island. Det fick effekter under många månader på stora delar av de europeiska klimatet. Lavamängder och gasutsläpp var av aldrig tidigare eller senare känt slag.Klimatförändrningar och markant ökade dödstal bl a i Storbritannien.

  Det var ett informativt och fängslande program. Jag googlade men fick bara två träffar som egentligen inte gav något.

  Programmet var intressant!

  Ett svar till “Ett anmärkningsvärt TV-program”

  1. Emil skriver:

   För den engelskspråkiga finns det en del på Wikipedia (på svenska också)

   http://en.wikipedia.org/wiki/Laki

  Kommentera