• Hem
 • RSS
 •  

  En tur till stugan vid Ringsjöns kant. (Klicka på bilderna för att förstora!)

  Idag gjorde jag mig ärende till sommarstugan för att vattna alla väkter som vi har tagit in för vinterförvaring. På vägen upp kunde jag se att snön inte alls är vit utan snarare brun. Det fick mig att tänka på något som min mor berättade för mig från krigstidsvintrarna på Österlen. All tågtrafik ställdes in p g a snömängderna som jag tidigare visaat bilder på. Man rekvirerade då snöslungor från norra delarna av landet som kom ner med sina förare. Det gav upp efter flera fruktlösa försök att forcera snömassorna. Det gav sig av med kommentarern. ”Detta är inte snö, det är betong”.Klickar ni på bilden blir det tydligare

  DSCF3007

  På vägen upp till stugan ligger en gård vars mangårdsbyggnad har blivit något av ett landmärke.Den heter Fairyhill. Lite udda namn på en gård i Skåne.

  Fairyhill

  Fairyhill

  När jag nu ändå var på det hållet tog jag en liten omväg till en affär som är värd en omväg

  Hos Andersson i S:a Sandby

  Hos Andersson i S:a Sandby

  Det blev ett par sorters sylta och Wienerkorv. Lita annat smått och gott också!

  Ett svar till “En tur till stugan vid Ringsjöns kant. (Klicka på bilderna för att förstora!)”

  1. jan Westergren skriver:

   Hej,
   Jag känner igen din berättelse om gamla vintertider. Jag brukar säga att att man fick skicka ut mat till förarna med flyg. Sant eller inte vet jag ej men det kryddar lite extra

  Kommentera