• Hem
  • RSS
  •  

    En ny bekantskap

    Tisdagskvällen ägnade jag mig åt ett besök på den nyetablerade restaurangen ”Bastard” på Mäster Johansgatan. I lokalen som hyste Svea Bar&Bistro.

    Bistrostuk nu också. Lokalen med utrustning och dekorationer ändrad på flera sätt. Inget att invända. Trevligt.

    Förekommande personal. Fullsatt matsal men det fungerade.

    Som förrätt åt jag en planka med tre sorters salami, lufttorkad skinka, kaninrilette, och anklever. Gott hembakat bröd.

    Varmrätten blev grisfot med potatispuré. Grisfoten var helt urbenad, nästan, lite brosk fick jag med på köpet. Den var mera spännande än välsmakande. Inte mycket karaktär. Potatisen perfekt.

    Allt sammantaget med 33 cl starköl för 50:- så ger jag en en sjua (7) på min tiogradiga (10) skala. Jag kommer att prova igen och då försöka med kalvbräss, njure, lever, tunga eller njure inga av dessa detaljer fanns när jag var där.! Det ser jag fram emot! Tittar nog i vinlistan nästa gång.  Det finns en god chans att betyget höjs. Man kan inte vara helt rättvis efter ett besök. Miljö, personal och prisläge talar för en höjning nästa gång!

    6 svar till “En ny bekantskap”

    1. staffan skriver:

      Hur serverades plankan? På en planka gjord av trä eller?
      Jag har alltid undrat hur pass hygiena dessa plankskivor är.
      Det måste väl frodas en massa bakterier eller dör dom vid uppvärmningen?
      Vad vet du om detta . Har du någon aning om var man kan köpa sådana?
      Trevlig helg

    2. svenliljegrensr skriver:

      Denna planka var en massiv träbit. Inte värms den eller så. Kall mat som på en tallrik. Jag antar att man diskar den som annat serveringsgods.
      Jag har aldrig ätit plankstek av något slag. Vad är det för fel på porslin!?

      Plankor har de väl på Byggland? Finns det fortfarande i Veberöd förresten?
      Hur många pizzerior finns det i byn numera. Det fanns väl fyra ett slag. Potatislagret. Stationshuset och den i det lilla huset mittemot järnhamdeln? Plus nån mer?
      Kina har väl aldrig funnits.?

    3. staffan skriver:

      Byggland har bytt namn många gånger. Heter numera XL.Potatislagret finns likaså det lilla huset samt gamla brandstationen. Det lilla huset är störst i Veberöd numera. Har en jättefin uteplats på gården. vidare har vi Preem som är mycket populär för sin lunch.
      Jättemånga hantverkare äter där. Sedan har vi Gåsapågen. Gåsapågen är inne på sin 4-eller5 te ägare. Sedan du flyttade har skoaffären,järnaffären, elaffären samt Olssons bageri stängt vidare Ullas mode.
      Vi har däremot fått en nyöppnad konditori.

    4. Egon den Hemlige skriver:

      Go kväll Sven,

      Endast för att retas med dig så sitter jag här med en med De Foie Gras D´oie
      och till det en Tokaji köpt egenhändigt i den fantastsika saluhallen i Budapest!

      Hmmm gott som faen, det finns ingen bonn i en redi skåning! endast väl organiserade maugar!

    5. Magnus skriver:

      Hej Sven!

      Med tanke på ordval och de gastronomiska excesserna – har du varit kock eller restaurangägare?

    6. svenliljegrensr skriver:

      Både och Femton år som krögare och matlagare!. Jag är matsalsutbildad från början men bytte sen, delvis påtvingat!

    Kommentera