• Hem
 • RSS
 •  

  Matchen mot Gais..

  I den kyliga och på slutet snöiga skånska vinterkvällen mötte MFF Gais på IP. Jag var trots den senaste matchen optimist. Jag har sett träningar sedan matchen i Danmark. Det började också hyggligt med ett hyggligt tempo och optimismen om en vinst höll i sig under nästan hela matchen. Först när göteborgarna fick sitt slumpmål sjönk förhoppningen om vinst. Att sen en uppmärksam Agon ordnade oavgjort  efter rejält slarv i form av en uppsnappad dålig bakåtpassning var bara delvis en tröst efter en match där MFF nog borde vunnit.

  Jag betygsätter inte spelare som tidningarna. men ger lite ros till en försäsongspigg Aubynn, en allt mer förtroendeingivande Halsti samt en allt piggare Wilton. Kruys ger jag plus till för  hans engagemang och energi. Är han inte egentligen en elak jäkel.”Gische” får också klart godkänt. Sen tycker jag att både Durmaz och Hamad såg pigga ut. Båda fick iväg vardera ett bra skott som dock inte vållade  den duktige Jankulowski i gaismålet några större problem

  Ett rött borde delats ut efter en avsiktlig mycket ful armbåge i ansiktet på Wilton. Sådana saker får inte passera utan att det strängaste straffet utmäts..

  För övrigt så kan jag inte avstå från att jämföra korven i Köpenhamn efter 0 – 6 borta mot den igår. Från en fantastisk Medisterkorv till en halvbränd grillad på IP. Jag hittade en av 50 korvar som låg vid grillen som inte var sprucken!! 25 kronor för något en hund som  jag känner fnyst åt. Kötthalten överträffades nog stort av övrigt innehåll i korven.

  Om det nu är så svårt att grilla, värm då korv i vatten istället. Men koka den inte för då spricker den, och använd korv av godkänd kvalitet! Det är ju så att kokt korv kräver bättre kvalitet.

  7 svar till “Matchen mot Gais..”

  1. KK nr 5 skriver:

   som konvalecent var jag tvungen att se matchen via sds webb-tv, det går inte att bilda sig någon uppfattning om spelet via sådan sändning, man fick mest lyssna till Olof Persson som var expertkom. och ni hade väl ganska likvärdig uppfattning om de spelare som utmärkte sig, knocken på Wilton däremot syntes perfekt och borde rendera avstängning i flera matcher, förmodligen såg inga av domarna det, utan gick på reaktionen från MFF:s bänk.
   Beträffande Jeff har han börjat bra på vintermatcherna även tidigare år, låt hoppas att det håller i sig bättre i år.
   Beträffande korven, är det märkligt att man inte lär sig, en stor panna varmt vatten, smala och tjocka korvar, tala om miljövänligt och gott.

   Himmelsblå ”troende” kk nr 5

  2. richard skriver:

   ha ha underbar beskrivning av både match och korv jag instämmer till fullo makalöst att det ska vara så jävla svårt att servera en hygglig korv i denna stad hur e det sven har du provat korvhuset ännu dem har fått in nya korvar nu direktimporterade från ursprungsländerna helt underbart gott

  3. svenliljegrensr skriver:

   Korvhuset har jag provat! Men de serverar surkålen kall direkt ur burken! Svagt!

  4. Mattias skriver:

   Jag stod inte ens tre meter ifrån knocken på Wilton och tycker faktiskt inte ens att det var gult kort. Enligt mig var det ett solklart misstag av Gaisaren – han sträckte ut armen samtidigt som Wilton sprang in i honom. Herbertsson (tror jag det var) tyckte däremot att han med vilje nockat honom med armbågen och blev halvt ursinnig. Intressant att man kan tolka en händelse så väldigt olika – inte konstigt att domaren har problem ibland…

  5. svenliljegrensr skriver:

   Jag tycker du verkar väldigt tolerant. Är du Gaiare?? :-)

  6. Mattias skriver:

   Nej för sjutton, ingen Makrill här inte och är inte speciellt tolerant i vanliga fall. Men i det här läget tycker jag att man kan vara ganska opartisk. Träningsmatch i minusgrader på ishalt konstgräs bidrar nog till det, yttest tveksamt om det är likadant i premiären. Nu tycker jag mest att det är intressant hur olika man kan se på samma händelse.

   Jag såg det snett framifrån men MFF’s bänk såg det snett bakifrån. Förstår att det uppfattas väldigt olika ut beroende på vinkel. Eftersom det nästan blev bråk och till och med Herbertsson gav sig in i striden måste de varit väldigt säkra på sin sak. Men det är jag också… Jag tycker att det väl illustrerar hur väldigt svårt det är för domaren.

  7. svenliljegrensr skriver:

   Jag förstår precis vad du menar.Jag hade lite ovanifrån perspektiv och jag såg det på mitt sätt. Vi får gå vidare!:-)

  Kommentera