• Hem
 • RSS
 •  

  Angående årsmötet.

  En supporter, Per Kindgren, skriver på Himmelrikets forum om mig och mitt samtal med Mikael Brandrup som var kandidat till en plats i MFF:s styrelse.

  Så här såg iag på saken. Under lång tid har det pågått ett intensivt arbete från framförallt Framtidsgruppen med Karl Nilsson i spetsen. Allt i god ordning och även på denna sida har flera kandidater kommit till tals. Bl a Mikael Brandrup.  När årsmötet närmade sig kände ag mig helt säker på att Valberedningens förslag skull gå igenom.

  Då ställde iag mig frågan vad MB skulle vinna på att ställa upp och förlora. Allra bäst för honom och för klubben hade varit om han på årsmötet dragit tillbaka sin kandidatur fått kredit för detta och sen haft lätt att komma tillbaka i annat sammanhang, t x nästa årsmöte.   Iag uppfattade inte att Mikael var upprörd under vårt samtal och iag reprsenterar bara min egen uppfattning, och iag tror att iag hade rätt. Nog har man rätt att försöka påverka under en valkampan, vilket detta  varit. Det har förkommit försök till påverkan på mig te x. Inte tycker iag det är särskilt upprörande.

  MB ställde upp och det gick inte den här gången. Kanske en annan gång. Mitt handlingssätt är inte på något sätt odemokratiskt. Iag vidhåller att MB had tiänat på att dra sig tillbaka.

  ag har ett tangntbord som inte är riktigt friskt. Sorry.

  58 svar till “Angående årsmötet.”

  1. svenliljegrensr skriver:

   Iörgen/
   Är någon skada skedd

  2. Jacob skriver:

   Årsmötet slut, det blev ingen kalablik som så många trodde. Demokratin fungerade och majoriteten sa sitt. Det har hela tiden funnits två sidor som haft olika åsikter, men kom igen, nu drivs vi av samma sak kärleken till MFF och törsten efter framgång. Mitt förslag är att vi nu sluter leden, det som skett har skett nu lägger vi våra gemensamma krafter på att stötta MFF.

   //Jacob

  3. Jörgen skriver:

   Fredrik,

   ta och kliv ner från dina höga hästar. Om du inte kan se något märkligt med att utmanare till valberedningens förslag utsätts för påtryckningar att hoppa av, så kanske det är DU som ska fundera på vad det är du inte har förstått.

   Du drar snabba slutsatser och kastar ur dig anklagelser om ”dåliga förlorare”. Möjligen kan det då intressera dig – eller åtminstone sätta ditt inskränkta och illa genomtänkta inlägg i perspektiv – att jag hela tiden stått på Carina Brormans sida i den här bataljen. Likväl tycker jag att Svens agerande var över gränsen för vad som är OK.

  4. Jörgen skriver:

   Sven,
   svårt att säga om någon skada är skedd. För din egen del så är det ju utan tvivel så, att du har förlorat i anseende hos en del MFF-medlemmar. Å andra sidan har du kanske vunnit i andras ögon, möjligen tar det ut vartannat.

   Jag menar att det moraliskt och demokratiskt rätta sättet att agera hade varit att du engagerat dig för den ena eller andra sidan, drivit kampanj och försökt få medlemmar att rösta på ”din” kandidat (dvs valberedningens förslag). Inte att försöka förmå enskilda människor att avstå från att ställa upp som kandidater i ett demokratiskt val.

  5. svenliljegrensr skriver:

   Som du säger, så tar det väl iut vartannat. ag har inte förfördelat någon. Vi ser olika på hur och varför man vill påverka. ag visste var iag ville lägga min röst. ag har fullt förtroende för den valberedning iag röstat fram. Min bedönmning, igen, var att Mikael inte skulle kunna ta sig in i styrelsen. Därför ansåg iag att han hade giort bäst i att inte kandidetra och att komma igen nästa eller året därpå.
   Vad var det upprörandei det samtalet. MB valde att kandidera och han förlorade .
   Kanske hade han och FG tiänat på om han väntat ett år till.
   Kanske är iag för pragmatisk och för lite för konfrontationer.
   Nu lägger ag ner diskussionen. Streck i debatten för min del!
   En sak till. Iag lät båda sidor komma till tals på den här sidan. Det kanske du missade.

   ”Tack för pratstunden Sven. Vi ses imorgon”. //Micke” Mikael Brandrups kommentar till vårt samtal.

  6. Kalle skriver:

   ”Jag visste var iag ville lägga min röst.jag har fullt förtroende för den valberedning jag röstat fram.”

   Hahah! Vilket hyckleri Sven!
   Du bestämde dig efter att du ”läst in dig på kandidaterna”. Två veckor innan årsmötet skrev du till att det lutade åt Brandrup. Jag har kvar mailet.
   Dagen innan påstår du att du ändrat dig pga din egen undersökning. Gott så.
   Alla får rösta på vem de vill. Det är så jag vill ha det. Men att det krävs en undersökning och ett vacklande tyder ju inte direkt på att man ”litar på den valberedning man valt”. Snarare att man själv vill bilda sig en uppfattning. – Vilket jag tycker att vi MFFare är kapabla till och ska göra.

  7. Fredrik Eriksson skriver:

   Jörgen,
   Om du läser mitt inlägg igen så står det ”dåliga förlorare och att göra en höna av en fjäder”. Du tillhör alltså skaran som gör en höna av en fjäder.
   Vems sida du stod på är för mig fullständigt ointressant mer än att jag nu kunde kategorisera dig som en icke så framgångsrik hönsfarmare.
   Jag är förövrigt rädd för hästar:-)

  8. svenliljegrensr skriver:

   Så, nu stänger iag den här inlägget från fler kommentarer.
   Det har varit en intressant diskussion.