• Hem
 • RSS
 •  

  MFF

  MFF spelar just nu den bästa fotbollen i Allsvenskan men ligger ”bara” tvåa i tabellen vilket jag kan acceptera när jag ser vilken härlig fotboll laget presterar. Matchen mot Trelleborgs FF var i stora delar av matchen ren fotbollspropaganda. Ett ungdomligt lag som med vilja och entusiasm tar sig verket an. Det var väl i matchen mot Helsingborgs IF på Olympia som man inte riktigt orkade stå upp mot ”Mjölkkossan”. Kanske den svåraste bortamatchen under året. Nästa gång möter man HIF hemma vilket är en helt annat historia.

  Trots segern igår oroas jag återigen för målvakten Johan Dahlins status och fotbollsframtid. Jag har lovat mig själv att inte spekulera i den, men kan inte låta bli att fundera över vad hans frånvaro betyder för MFF. Bakom Johan finns en ofta skadad Dusan Melicharek och en tonåring, Dejan Garaca med ingen allsvensk rutin. Om jag nu skall fundera lite så kan det vara så att MFF mor IF Elfsborg på onsdag i Borås mönstrar Dejan från start och med en annan tonåring, Tobias Uddenäs på bänken. Detta är absolut inget drömscenario och kan göra skillnaden mellan poäng eller inte. Jag tror att ett sådant påtvingat målvaktsbyte också påverkar backlinjens arbete negativt. Men jag avvaktar innan jag drar resonemanget för långt. Men om det skulle bli så att Johan inte kan spela fotboll mer i år, kommer jag att påminna om att jag innan fönstret stängde önskade mig en förstärkning på målvaktsposten.

  Matchen igår får ett högt betyg av mig. Vi såg en inspirerad målvakt, Fredrik ”Fritz” Persson rädda TFF för en riktigt ras. Fredrik skadades sig i andra halvlek i ett knä, och han befarar själv att det är korsbandet som är av, igen!. När jag pratade med honom igår efter matchen var han, fullt förståeligt, väldigt olycklig. Han röntgas troligen redan idag.

  Nu skall jag ta utgångspunkt för de känslor jag hade innan säsongen startade. Då hoppades jag att Miljan och Rick Kruys skulle vara disponibla och tillföra laget en bra kompetens på centrala mittfältet Jag betraktade de nästan som en förutsättning för att MFF skulle klara den tredje, fjärdeplats jag tippade. Igår kom jag på mig med att nästan ha glömt bort de båda. Nu är Miljan tillbaka i truppen och förhoppningsvis kommer även Rick och Markus Halsti, som också rehabtränar, att vara tillgängliga för spel. När det är ett faktum har MFF en bred trupp med stor konkurrenskraft i Allsvenskan. Självklart dyker det upp avstängningar och någon skada och det är då bredden skall fälla utslaget.

  En annan ska värd atyt påpeka att MFF mött flera av de tänkt svåraste motståndarna på bortaplan . Ett faktum som en god vän påpekade igår.

  Främsta oron just nu är målvaktssituationen och backupen på högerbacken. Annars ser det oförskämt bra ut.

  18 svar till “MFF”

  1. Marcus skriver:

   Jag delar lite din oro för Dahlins rygg men jag känner samtidigt fullt förtroende för Dejan som målvakt. Dessutom kan nog alla andra junisar hjälpa honom in i det. Att se sina kompisar slå sig in i laget måste ge en känsla av att det inte är så svårt. Han verkar redo och stoppa bollar det kan han

  2. svenliljegrensr skriver:

   Hoppas du har rätt om Dejan. Känner mig lite osäker om hans kapacitet när det blir skarpt läge. Jag önskar förstås att han kan bevisa motsatsen.

  3. Per Mix skriver:

   Alla lag får avstängningar och skador. Det är i de lägena som lagen som har råd att hålla sig med bredare trupper rycker och klarar sig bättre än de som konstant hamnar på nedre halvan.

   Vi har en av allsvenskans bredaste trupper om inte den allra bredaste och vi ligger också två trots att vi definitivt tillhör de mest drabbade lagen hittills.

   Miljan, Ricardinho, Rick, Halsti, Dahlin, Jeff, Ofere, Sudic……. Det är fan en bra stomme till en allsvensk medaljpretendent vi ser bara där. Komplettera med tre spelara ytterligare och vi har en riktigt vass startelva bland våra skadade spelare, eller hur?

  4. SJSD skriver:

   Tycker att vi ska fortsätta med Ivo. han blir bara bättre och bättre. Vilken underbar kväll det blev. Se länken för film.

  5. Fred Oxenby skriver:

   Visst, jag håller med. Truppen är bred och jämn men saknar topp.
   åtta av lagen vi mött ligger på 7:de till 16:e plats för tillfället.
   Men jag gläds naturligtvis åt framgångarna såhär långt.

  6. svenliljegrensr skriver:

   Fred/
   Anar jag missnöje och pessimism?
   För egen del tror jag vi kan vara med däruppe när det skall avgöras.
   De lagen du nämner ligger där de ligger för att de fått stryk bl a av MFF. Man kan ju bara vinna sina matcher.

  7. Stadiongatan skriver:

   Fred,

   Jag tror du har lite problem med matematiken.

   Vi har mött både Örebro och Helsingborg.

   Så man skulle mer korrekt kunna säga att vi har mött de två topplagen förutom oss själva.

  8. Per Mix skriver:

   Räkna vilka vi mött som hamnade före oss i fjol, som Häcken och ICA. Då ser det bra ut tycker jag.

  9. staffan skriver:

   MFF spelar just nu den roligaste fotbollen, jag sett i Sverige dom senaste åren.
   Snabbt kortpassningsspel ( är det Spanjorens förtjänst) snygga mål och gediget försvars samt anfallsspel. Spelarna visar en glädje jag inte sett på många år. Elanga( som jag inte trodde på) gjorde en av sina bästa matcher sedan återkomsten. Håller tummarna framför
   datorn på onsdag.

  10. Fred Oxenby skriver:

   Sven: Nej jag är inte missnöjd med årets upptakt. Resultatet är över förväntan. Nej jag är inte pessimist. Jag tippar alltid 3-1 vinst för MFF. Men däremot tycker jag inte att man skall hyckla med prestationerna på plan.
   Stadiongatan:Nej jag är duktig i matte och logiskt tänkande. I varje fall när det it-system

  11. svenliljegrensr skriver:

   Fred/
   Jag tycker man presterar bra givet motständet. En förlust på 10 matcher i den tävling man deltar i.
   Jo, jag hade velat ha en vinst mot HIF också, men där stod man inte riktigt!

  12. Fred Oxenby skriver:

   Som jag sa Sven, resultatet klagar jag inte på. Men nu tillhör jag inte dem som är glad över skit-fotboll och vinst med 1-0 efter mål på övertid.
   Roland har infört nån typ av avvaktande fotboll. När motståndaren har bollen håller man sig på respektfullt avstånd (2-3 meter) och försöker markera ut. Visst, man blir inte bortfintad då, men man kommer i underläge mot lag som är ettriga på press.
   Ett annat resultat blir långsam bollförflyttning. Våra spelare ser ut att invänta motståndaren. Innan alla hoppar på mig måste jag få säga att alla matcher inte är långsamma. Trelleborg hemma är ett exempel där rätt, unga, spelare kan ordna ett tilltalande tempo.
   Helsingborg är ett exempel där vi var fullständigt utspelade, och där HIF-keepern gick omkring på mittplan och värmde sig med åkarbrasor.

  13. P-A Winberg skriver:

   Fred,

   Avvaktande fotboll? Ähh, nej! Så har vi inte sett samma matcher. Eller har du helt missat vad det är Roland har försökt införa sedan han kom inför 2008 som nu börjar fungera? Långsam bollförflyttning? Jmf med viket annat lag som helst i allsvenskan?

  14. Fred Oxenby skriver:

   P-A: Du läste nog inte hela mitt inlägg.

  15. P-A Winberg skriver:

   Jo, och nu har jag läst dem alla igen som du skrivet i ämnet ovan. Just nu spelar MFF en briljant fotboll som gör att man vinner även när det fungerar si så där, som mot DIF. Det var vi inte i närheten av i fjor. Vi hade förlorat mot GAIS och Kalmar borta och mot HBK hemma och kryssat mot DIF om vi hade fortsatt som vi gjorde förra säsongen. Det här ser riktigt bra ut!

  16. Runar skriver:

   Jag tycker onekerligen att det ser bra ut. Allsvenskan är en märklig tävling så det är svårt att bedöma lagets prestationer mot lag som ”borde varit topplag” .

   Men att slå IFK borta, Kalmar borta, Trelle hemma och Örebro hemma – har aldrig varit självklart! Även Gefle borta får mig att bli nervös…

   Så visst har laget presterat bra och vunnit matcher som vi vanligtvis kan känna oss oroliga inför!

   De matcher jag är missnöjd med i år är att vi inte står upp bättre mot HIF borta, samt att vi inte vinner Halmstad hemma!

   Nu hoppas jag på 6 poäng de kommande dagarna men jag nöjer mig med 4. Elfsborg borta känns inte helt givet och Åtvidaberg kan nog lätt bli en underskattning….

  17. Stadiongatan skriver:

   Fred Oxenby
   Tar tillbaka vad jag sa om din matematik, det är jag som inte kan räkna till tio….

   Fast jag tycker fortfarande att din tolkning är lite åt det negativa hållet, jag tycker inte man kan säga att vi har mött de svagare lagen rent generellt, för precis som Sven säger så är ju en av matcherna också den som de gjort mot MFF.

  18. Johan skriver:

   Fred.

   Jag tycker att både Wilton och Ivo är rappa på mittfältet. Motståndarna får inte lång koll med bollen. Dessutom är Daniel ypperlig på att sno boll från sömniga försvarare.

   Mot Guldet!

  Kommentera