• Hem
 • RSS
 •  

  Så synd.

  Läser i bladet att det nya 20-kronorsmyntet inte kommer att präglas. Vi får behålla ”tjugan” som sedel. Det tycker jag är synd.

  Men, vi får en ny tvåkrona. Den fanns en gång men togs bort för ganska många år sedan. Utöver det myntet kommer det att tryckas sedlar med valören 200 kronor.

  Men som sagt, jag tycker det är synd att man avstod myntet med valören 20 kronor, men man har säkert goda skäl som är förborgade för mig

  Ett svar till “Så synd.”

  1. Per Mix skriver:

   Efter vad jag förstår så har det varit rätt mycket klagomål från bland annat handeln eftersom det finns massvis av apparater som tar 20:or. Det är väl ok att lyssna på dem, men i detta fall borde man väga in hur mycket extra det kostar Riksbanken (oss alla) att behålla sedeln.

   Jag vet inte vad genomsnittshållbarhetstiden är på en 20:a, men man ser massvis av trasiga sedlar som är bara något år gamla. Mycket bättre med mynt även om det är tungt i börsen.

   Men den hade ju kunnat ha samma utseende som 50-öringen till exempel och då finns det redan massvis av myntinkast som är kalibrerade för att ta emot dem.

   Ibland är det jobbigt med motsträvighet mot reformer som man vet kommer förr eller senare ändå, tycker jag.

  Kommentera