• Hem
  • RSS
  •  

    En kommentar från Harald blir till ett inlägg

    Såhär skrev Harald i en kommentar!

    ”Jag kom förra veckan hem från Rumänien, ett land som inte lärt sig moderna metoder inom jordbruket. Harre jisses vad ägg, kyckling, nöt- och fläskkött smakade. Svenskarna har glömt hur riktiga ägg smakar.”

    Du har så rätt i det Harald. Jag har dock ett undantag. Jag har länge kunnat köpa ägg på en gård inte så långt från vår sommarstuga. Bonden där har höns som går helt fritt på gården och som äter vad som finns och som dessutom får äta rester och avfall från gårdsköket. Om man gör en äggröra på dessa ägg och tillsätter lite salt och peppar samt lägger till nåt stänk tryffelolja så är man så nära ”himlen” det går att komma vad gäller ägg.

    När du sedan tar upp smak på kött och fågel måste jag hålla med. Visst kan man får ekoslaktat och kött från små farmare, men vi lär aldrig känna de dofter jag förnam hemma i köket hos mor när hon lagade söndagsmiddagen. Stekt ”tocke”, kalvstek, slottsstek med mera. Det är en svunnen tid.

    Ge mig en gammaldags kotlett med fettkant och svål, och jag blir lycklig! Man kan hitta dem men de har inte smaken!

    Kommentera