• Hem
 • RSS
 •  

  Träningen har återupptagits.

  Agent Dahlin med en spelarna i

  Här ser ni Agon med Dahlin. Vad diskuterades? Eventuell flytt!? Kanske, kanske inte.

  Dagens träning skedde under ledning av John Phillips. Alltså inget bollspel alls.

  Det saknades en dels spelare.

  Daniel,Filip, Dejan och Halsti sjuka. Pontus på cykel i gymmet. Jille på landslagsläger.

  Kanske någon mer. Få se om de är friska imorgon.

  Dagens träning togs om han av John Phillips. Det var alltså lätta fysövningar. Lite jympa, ungefär. Inget bollspel alls.

  Flera spelare saknades. En del på landslagsläger. En del sjuka. Ofere var med. Halsti, Filip, Dejan var på sjuklistan. Pontus satt på cykeln i gymmet. Inte skadad vad jag hörde.

  Det stora samtalsämnet vid staketet idag var MFF:s ekonomi! Flera tror att klubben är riktigt illa ute. Andra tonar ner bekymret.För egen del hoppas jag attman kan reda ut problemet utan alltför stora ingrepp. Det känns ju som att en bantning av organisationen kan komma att bli aktuell.  ”Wir lassen uns überraschen”

  28 svar till “Träningen har återupptagits.”

  1. Per Mix skriver:

   Att snabbt anpassa sig till förändringar i omvärlden är ett måste idag och jag är övertygad om att vi kommer att se neddragningar i kostnadsmassan. Den kanske största orsaken till att vi måste göra neddragningar är SvFF:s idiotiska tilltag att förlägga våra hemma matcher på week end. Det är en värre katastrof än att säsongen tidigarelades en månad.

   Jag är övertygad om att den ekonomiska nedgången kommer att märkas under ett par år framåt, men jag är övertygad om att vi kan hantera den. Vår styrelse idag är så pass strukturerad och ekonomiskt bevandrad.

   Ett par tusen nya medlemmar hade inte skadat på något sätt. Jag ser gärna också någon form av ”fund raising” bland medlemmarna. 5000 medlemmar x 1000 kr ger faktiskt 5 miljoner extra i intäkt och det är sannolikt skillnaden mellan underskott och överskott.

   Plus full uppställning från sponsorerna, även om våra möjligheter kringskurits radikalt av SvFF, tyvärr!

  2. Stadiongatan skriver:

   Hur krisig kan ekonomin vara om man fortfarande exempelvis inte sålt ut reklamplatsen på framsidan på tröjan i väntan på en bättre deal?

  3. svenliljegrensr skriver:

   Skillnaden mellan matchen på lördagen mot ÅFF, och den mot BP på måndagen skiljde väl ungefär 500 personer.
   Det som drar folk till matcher är bra spel i toppen av AS och, inte minst, spelarprofiler. Personligheter som sticker ut, gör det oväntade och gör det bra. Då kommer folket. Kanske får man också se över biljettpriserna. Jag tror det har betydelse.
   Det täta matchandet i vår har nog också påverkat. Det är som jag gissar.

  4. svenliljegrensr skriver:

   Stadiongatan/
   Det kan man fråga sig. Men en efter en har ju företrädare gått ut och berättat om att det finns inte pengar till förvärv(Jeppson), Det blir inte räd till Erics Minne (Pelle), Plus någon mer. Så om dessa vill bli tagna på allvar så måtte det väl vara sant det dom säger. Annars vet jag int!
   vad gäller tröjreklamen så har har kanske förutsättningarna ändrat sig. Förhandlingar kan ju spricka.

  5. Stadiongatan skriver:

   Sven.

   Att man försöker hålla igen på utgifter och drar åt svångremmen lite är väl en sak, ”att vara riktigt illa ute” är en annan som jag ser det.

   Om man vore ”riktigt illa ute” så antar jag att man skulle göra allt för att få in mer pengar och nog borde något företag kunna betala några tusenlappar för att få synas på MFFs tröja i samband med matcher.

   Ur detta drar jag slutsatsen att MFF är inte ”riktigt illa ute” när det gäller pengar.

  6. svenliljegrensr skriver:

   Jag tror inte att klubben är ”riktigt illa ute”. Det skulle förvånaa, men som MIX skriver så kanske man måste se över kostnadssidan Det fåår alla göra när det kärvar. Fråga mig, jag har egna erfarenheter av den saken! Har du/ni sluppit undan att göra den erfarenheten så är jag den förste att gratulera. Det är inget kul!

  7. Denmarkk skriver:

   Agon har inte Dahlin, utan Martin Klette som agent!

  8. Stadiongatan skriver:

   Jag tycker alltid man ska se efter kostnadssidan, finns väl aldrig någon anledning att ha mer kostnader än nödvändigt.

  9. staffan skriver:

   För det första har inte MFF anställt lite för mycket folk på kansliet?
   Om nu publiken minskat de senaste åren, hur kunde man då tro att den skulle öka i år?
   Publiksnittet var 14195 förra året och Pelle ”trodde” på 18000 i år.

  10. Harald skriver:

   Risken är väl att vi är tvingade att sälja någon av de bättre spelarna utan att ersätta denne om det kommer ett bra bud. Då ryker nog guldchansen.

   Det var väl ganska väntat att de första åren med arenan skulel vara smala ekonomiskt. Det v ar en himla tur att vi inte brände hela den kassa vi hade innan dess. Det fanns ett antal debattörer på riket som krävde det.

  11. Gustaf skriver:

   Harald:

   Då hade vi kanske haft ett par fler guld i baggaget och tjänat mer pengar genom det. Det kostar att tjäna pengar. Dom som aldrig satsar vinner heller aldrig.

  12. Stadiongatan skriver:

   Gustaf
   Det där är ju ganska luddigt.

   När ”satsade” Kalmar FF någonsin någonting? De vann guld.

   MFF lägger antagligen mest pengar på sin trupp av alla lag, om man inte kallar det satsning så vet jag inte vad som är en satsning.

   staffan
   Om man trodde på ett publiksnitt på 18000 i år så är man antingen en drömmare eller inte speciellt intelligent.

  13. svenliljegrensr skriver:

   Det är väl så att budgetenn var inte baserad på 18.000.

  14. svenliljegrensr skriver:

   Så kom beskedet som jag antydde skulle komma. Indragningar i organisationen!!!

  15. Arne skriver:

   Den/de som budgeterat ett publiksnitt på 18 000 åskådare i år bär ett tungt ansvar för den uppkomna situationen. Vidare: måttet på VD:s kompetens är att han nu av styrelsen beordras skära brutalt i organisationen. Nödvändiga besparingsåtgärder borde givetvis satts in långt tidigare.

  16. staffan skriver:

   Har ej sett budgeten. Någon som har? I så fall vilket är den budgeterade publiksnittet.

  17. svenliljegrensr skriver:

   Där ser man. Två rätt. Agent och Agon.

  18. svenliljegrensr skriver:

   Har man verkligen budgeterat med ett snitt på 18.000? Det tror inte jag. Men strunt samma. Nu aviseras åtgärder. Jag hoppas det går att göra det som är nödvändigt.

  19. Per Mix skriver:

   Man får hoppas att kampanjen för att värva nya medlemmar slår väl ut. Samt att vi slåss om guldet hela vägen, det måste rimligen locka några tusen marginalåskådare också.

   Ingen ska tro att vi har besvärligare situation än andra klubbar i allsvenskan. Tvärtom. Det är bara att vi följer MFF och andra följer sina klubbar. Trelle ligger farligt nära snöret och fick räddas av Rune A än en gång. Hur ser det ut för dem i år?

   Stockholmklubbarna? Inget munter där inte.

   Gais är ständigt på fallrepet och har även sunkig likviditet. I ICA har Mild sagt att det inte blir nyförvärv i år och de ligger extremt mycket sämre till än någon kunde tro (hoppas?) efter första matchen när de utnämndes till svenska mästare av en i stort sett enig journalistkår.

   Hur mår Hammarby och Öis med intäkter från en lägre division?

   Häcken räddas alltid av Gothia Cup och har varken sponsorsintäkter eller publikintäkter att vara rädda om.

   Osv osv Vi har nog en bättre situation än de flesta andra svenska klubbar. Men bättre kan den bli så klart.

  20. David skriver:

   Jag hoppas att MFF har agerat i tid så att det inte blir som för AIK, Hammarby mfl dvs att konkursen är nära om ingen går in med extra pengar.
   Det farliga är om de har räknat med att vi säljer tex Offere för x miljoner, och sett det som säkra pengar, men nu drabbats av panik om det inte finns bud på några spelare.

  21. Per Mix skriver:

   David

   I det som MFF benämner driftbudgeten ingår aldrig spelarförsäljningar (eller dito köp), så man har inte räknat in att sälja Ofere.

  22. staffan skriver:

   Varför spelar KiZZ på Malmö Stadion i stället för på vår nya fina arena.
   Har vi någon duktig eventansvarig?

  23. David skriver:

   Staffan, om KIZZ skulle ha spelat på nya arenan så skulle nog vår gräsmatta se ut som de vi har klagat på under hela våren.

  24. staffan skriver:

   Går att lösa. Vilket är viktigast en bra ekonomi eller en bra gräsmatta?

  25. David skriver:

   Det går kanske att lösa att ha konserter, men har problem på Wembley med att planen är dålig efter konserter, och där har de mer resurser än oss. Jag har också sett Stockholm Stadion efter konsert och den planen var inte snygg.

   Om vi hade haft konsert och planen förstördes, hyr mycket negativ publicitet tror du inte vi hade fått efter det? Alla journalister skulle med rätta raljera att när övriga planer äntligen blir bra så förstår vi vår, kom ihåg ullevie efter monstertruckarna. Med vårens debatt om planer tror jag inte man ska riskera något.

  26. staffan skriver:

   David
   Hur vill du att MFF skall kunna tjäna pengar på vår fina arena?
   Man kan inte finansiera arenan med 15 allsvenska matcher, det måste till något mera.
   Se bara på Malmö Arena.

  27. svenliljegrensr skriver:

   Bortsett från allt annat så är ju Malmö Arena en helt annan sak. Den är byggd för att kunna hysa allt det den nu säljs till. Året runt. Det är fantastiskt vad man lyckats där.
   Men ingen har väl trott att MFF skall kunna konkurrera om t ex Eddie Izzard eller schlagerfestivalen, eller finalen i handboll. Utomhuskonserter borde vara möjligt, men eftersom stadion inte fått något arrangemang är det kanske så att man inte kan konkurrera med Malmö Stadion vad gäller hyran. vad gäller gräset så antar jag att man kan täcka den så att skadorna minimeras.Detta säger jag utan att veta.
   Sen är det ju så att jag/vi inte vet förutsättningarna. Vi vill bara att pengarna skall rinna till och jag förytsätter att säljsidan anstränger sig all vad de kan för att sälja sstadion.
   Låt oss hoppas på en bättring nästa år med matcher i europaspelet och i Svenska cupen. Då kan vi komma upp i dryga 20 matcher. plus andra inkomster .. Ett gruppspel i CL ger mycket pengar!:-)

  28. Per Mix skriver:

   Arrangemang i samband med match köper ju vi titt som tätt. Då betalar man lokalhyra för dagen/eftermiddagen och lunch, fika tillgång till AV med mera.

   Det blir vanskligare när det inte är match, då kan vi lika bra lägga våra arrangemang någon annan stans och då är det mycket större prispress så klart.

   Jag hävdar att det är SvFF som genom att lägga våra matcher på helgerna drar ner MFF:s ekonomi. Vi är inte ensamma om att drabbas, det gör alla andra storstadslag också. Men ytterligare ett fel gör inte det första felet mindre.

  Kommentera