• Hem
 • RSS
 •  

  Sommarmorgon i stugan.

  Jag önskar att jag hade kunnat förmedla hur det ser ut här idag tidigt på morgonen. Vid pass klockan 06.10 skjutsade jag Ingrid till Pågatågstationen i Stehag. Det låg en ganska sval sommarmorgondimma över de låglänta delarna. Den typ av dimma som min mormor som aldrig lämnade Österlen, kallade ”daladydj”. Den typ av morgondimma som förebådar en varm sommardag och när vi har den dimman slår det nästan aldrig fel. Det stämmer ju också med SMHI:s prognos för dagen  Redan nu, en timme senare, har dimman lättat och temperaturen stiger.

  Jag måste berätta om en nostalgisk upplevelse idag på morgonen. Den hänger ihop med gårdagsmiddagen som bestod av stekt rimmat fläsk med löksås. Det blev riktigt bra. Jag lyckades steka fläsket så att det blev till hustruns belåtenhet. Ingrid vill helst ha fläsket så att man kan bryta det, så hårt stekt skall det vara. Själv gillar jag det något mindre stekt, men det blev bra. Hälften standardmjölk och hälften vispgrädde gör såsen perfekt. Det går då åt lite mjöl till redningen.Färsk potatis till så är man nära himlen! I alla fall under himlen på altanen. Sommarkvällar är underbara. Nostalgin då? Vad bestod den i. Jo, jag tog vara på fettet som blir i pannan när fläsket är stekt. ”Stegefitt”. Slog upp det i en liten bytta under hustruns lama protester. Idag till frukost använde jag flottet i st f smör på brödet. Några skivor leverkorv och lite salt på toppen och ett glas iskall mjölk, 4.3%. Så var jag nära himlen igen. Det hade bara överträffats om jag haft leverkorv från Anderssons i S:a Sandby. (Jag har gjort så mycket reklam för den firman att jag snart är värd en leverkorv:-)) Den leverkorv jag hade hemma kommer från Lundachark i Malmö, samma firma som tillverkar ”Lunnamelle”, som är en korv som är ganska lik ”Knake” från Lund.

  Nu hoppas jag att detta skall göra mig väl rustad för dagens första arbetsuppgift. Jag skall göra en” Kallur”. Klippa 100 meter häck! Sen finns det annat att ta itu med.

  ”Fille”, jag tror du brukar läsa här! Grattis på födelsedagen!

  3 svar till “Sommarmorgon i stugan.”

  1. Örjan skriver:

   Jag använder Svens blogg. Tack för det Sven. Fille. Grattis från mig oxå. Ha en bäst dag.
   Örjan

  2. Harald skriver:

   Det är sådana här texter som gör detta till en underbar blogg.

  3. Lotta skriver:

   Wow…jag minns när farfar hade det på mackan på morgonen!! *s*

  Kommentera