• Hem
 • RSS
 •  

  Vad gör mig ledsen efter en seger för MFF?

  Idag på morgonen slår jag glad i hågen in mig på Internet för att läsa opm matchen jag missade igår. De första 50 inläggen, ungefär, på Himmelrikets forum,  handlar inte om matchen som MFF vann på ett övertygande sätt. Jag får istället läsa om något som påminner om det jag själv var med om i Stockholm inför en match mot Hammarby. Ett gäng ligister anföll ett gäng fredliga MFF:supportrar på restaurang After i Gamla Stan..

  Det är med ett bedrövat MFF-hjärta jag nu får läsa att malmöligister är inblandade i liknade aktivitet i Örebro. Om jag för mitt liv kunde räkna ut varför!? Det är för mig fullständigt obegripligt. Att sen det får anknytning till min klubb är ju det värsta av allt. MFF har ju inget med detta att skaffa på något sätt. Jag har inte sett bilder på eländet så graden av kriminalitet överlåter jag åt någon annan att bedöma, men det är rent ut sagt för jävligt! Skäms någon!

  3-0 känns däremot bra och nu har laget häng på Helsingborgs IF på riktigt! Nu verkar det som att klubben har saken i egna händer. Det känns bra!

  5 svar till “Vad gör mig ledsen efter en seger för MFF?”

  1. snigel skriver:

   Jag kunde inte heller följa matchen i lördags och upplevde ungefär samma sak som du. När jag gick in på Himmelriket och skrollade igenom inläggen handlade de flesta beklagligt nog om bråket i Örebro, inte om vem som varit bäst i laget, euforiska inlägg och spekulationer om hur och när vi kommer ikapp HIF. Tråkigast var att konstatera att när flertalet i vanlig ordning fördömde det som hänt, så ägnade sig några skribenter idogt åt att dels skylla bråken helt på Örebros fans och dels åt att trivialisera det som hänt. Varför är det så svårt att bara tydligt ta avstånd från våld och bråk för somliga?

   De stora flertalet skötte sig dock, några försökte rent av stoppa orolighterna. Fansen på plats bidrog med sin sång säkert till den sköna segern som nu gör det fullt möjligt att åtminstone tillfälligt ta över ledningen från HIF redan på lördag.

  2. svenliljegrensr skriver:

   Snigel/
   ”De stora flertalet skötte sig dock, några försökte rent av stoppa oroligheterna.”

   Du har så rätt, och det är ju det som är tråkigt. Alla normala supportrar tar naturligtvis avstånd, kraftfullt mot det som hände. Jag har inte fått omfattningen klar för mig, men att något oönskat och olagligt förekommit är väl ganska klart.

  3. Micke skriver:

   Det var roligare att läsa HIF’s forum, lite småpanik där :-)

  4. Bullex skriver:

   Jag håller helt med dig, Sven.
   Jag skämdes när jag läste i NA att detta hade hänt. Och jag skämdes än mer när folk försökte försvara eller bagatellisera det på forum och kommentarsfält. Förstår verkligen inte hur folk får in våld i fotboll. Visst kan man vara lite glirig mot vännerna som håller på motståndarlag och retas o tetas o hålla på, men sen när är det ok att slå på arbetskamraten som håller på ett annat lag? Pinsamt barnsligt och omoget beteende.

  5. staffan skriver:

   Jag blir så f-d när jag hör och läser om sånt här. Nu hände det igen igår i matchen bajen
   IFK Norrköping. Spärra in packet. Vi riktiga supportrar måste hjälpa till och ta fast packet.

  Kommentera