• Hem
 • RSS
 •  

  Värsta debatten

  Under gårdagen pågick en diskussion om hur jag har rätt att använda de stipendium  på 10.000 jag kommer att få efter att jag röstats fram som MFF:s representant i Svenska Spels och Allsvenskans arrangemang, Supporterlaget.

  En till att börja med kraftig reaktion på det jag skrev att jag skulle använda pengarna till. Jag skrev om en MFF-relaterad resa. Bortamatch i Europa, träningslägret på våren eller möjligen en resa för att se min fotbollshjälte Zlatan Ibrahimovic. Detta skrev jag i den första glädjen utan att reflektera särskilt över att någon annan skulle ta illa vid sig. Jag har blivit kallad allt möjligt som jag inte skall upprepa. De flesta tillmälen känns jag inte vid men det gör ändå lite ont.

  Nu skall jag ta reda på om stipendiet är villkorat. I vilket fall som helst så är det möjligt att jag avstår delar av pengarna till förmån för något supporterintresse. Någon föreslog sponsring av bortaresa. Det tycker jag inte är någon bra idé. Då kommer ju bara ett begränsat antal supportrar att få glädje av det. Om jag bestämmer mig för att ge bort en del så finns det nog saker som fler kan få glädje av. men som sagt, jag har inte pengarna än så någon insats just nu är ju inte aktuell.

  Men jag ser en utlandsresa, en MFF-relaterad sådan, som en död idé. Inte vill jag framstå som gniden och egoistisk eftersom det är egenskaper som jag inte besitter.

  Alla mina kritiker får ge sig till tåls!

  Den snygga skjortan behåller jag själv, för den gillar jag. Jag får se hur jag gör med fotbollsgalan.:-) Jag är inte lika glad nu som jag är på bilden.

  Tillägg/Besked från Svenska Spel.

  ”Hur stipendiet används är upp till mottagaren. Eftersom han först är nominerad av allmänheten och sedan framröstad av allmänheten finns heller ingen motivering mer än det, stipendiet delas ut för gott supporterskap med uppmaning till fortsatt gott arbete. Förra året vet jag att det var olika vad man använde pengar till, allt från resa till just tifo eller supporterresa för barn. Så pengarna är inte öronmärkta utan används på eget ansvar på bästa sätt.”

  34 svar till “Värsta debatten”

  1. Helen skriver:

   Har varit i kontakt med Svenska Spel som svarar så här på frågan om pengarna är öronmärkta att gå till något speciellt:

   ”Hur stipendiet används är upp till mottagaren, i detta fall Sven. Eftersom han först är nominerad av allmänheten och sedan framröstad av allmänheten finns heller ingen motivering mer än det, stipendiet delas ut för gott supporterskap med uppmaning till fortsatt gott arbete. Förra året vet jag att det var olika vad man använde pengar till, allt från resa till just tifo eller supporterresa för barn. Så pengarna är inte öronmärkta utan används på eget ansvar på bästa sätt”.

  2. Peter skriver:

   Det var en galen ”debatt” på himmelriket, nästan lite Aftonbladet över den (och det var INGEN komplimang). Gniden och egoistisk är man inte för att man vill se sitt lag tex spela champions leage kval nästa år (om allt går som vi vill) utan bara engagerad men med möjligheter som man fått tack vare sitt tidigare supporterskap. Man ska föjla sina drömmar, ”forumdebattörer” kommer alltid att finnas och bör bedömas efter vad de är värda.

  3. Per Mix skriver:

   Otroligt att det ens ifrågasatts. Stipendiet är väl ditt använda efter ditt skön. Gå ut och ät för engarna, köp en soffa för pengarna, kitta om förnstren på stugan för pengarna, köp pyroteknik för pengarna, åk på MFF-läger för pengarna, eller tag med hustrun till Mallorca och sola och bada för pengarna.

   Jag röstade på dig och jag förväntar mig att du för en trevlig upplevelse på galan och att du använder stipendiet till precis vad du tycker.

   Jag missade hela tjafset igår och det är jag väl lycklig för. För övrig är det ju inte så jävla mycket slantar heller, för en genomsnittlig manlig yrkesverksam person i Sverige så är det 11 1/2 dagars lön (före skatt).

  4. Mattias skriver:

   Missade debatten igår men kan inte förstå varför någon skulle bli upprörd. Tycker att du gör ett fantastiskt bra jobb som supporter. Du är väl värd utnämningen och därmed också belöningen!!

  5. Hampus skriver:

   Du blev ju faktiskt utvald för att du varit en bra supporter och stöttat MFF.
   Då tycker jag nog det vore lite lustigt om du var tvungen att ge den belöning du fått för det, ”tillbaka” till MFF.
   Gör vad du känner för med pengarna, det är du värd

  6. Fredrik skriver:

   Klar du skall använda pengarna till vad du vill! Skit i vad folk tycker. Det är i ren avundsjuka folk börjar debattera detta.

   Köp bengaler för pengarna vettja. 😉

  7. Kristoffer skriver:

   Hela den så kallade ”debatten” är i sig fjantig. Kan inte annat än se att det är avundsjuka som ligger bakom något sådant tjafs. Du har genom din stora passion och intresse för MFF delat med dig av just detta till andra på ett föredömligt sätt och förmodligen därför vunnit denna ära att bli framröstad av andra supportrar till vår representant i supporterlaget. Jag själv lade en del röster på dig och tycker du är klart välförtjänt av att använda pengarna på att t.ex. följa med laget på nästa försäsongsläger eller en härlig bortamatch i ett Champions League-kval eller varför inte en gruppspelsmatch i Champions League. Vill avsluta med ett stort grattis till dig Sven för vinsten i omröstningen!

  8. krlkm skriver:

   Sven,
   Som andra skrivit så är 10.000 inte så mycket; det räcker inte till att gynna alla. Jag tycker det är rimligt att pengarna används till något MFF-relaterat, men jag tror inte tanken är att det ska vara en press på mottagaren att hitta den mest altruistiska användningen man kan komma på, utan att det ska vara en uppmuntran till fortsatt supporterskap.

   Kanske kan det vara en helt MFF-orelaterad resa tillsammans med din fru, så hon orkar stå ut med fortsatt MFF-engagemang från din sida. Kanske en bortaresa ut i Europa, så du kan stötta laget. Kanske någon grej som du känner för, så som Grahn och den där IFK-tjejen gjorde. Något mer än en sådan punktinsats, som gynnar något specifikt, räcker inte pengarna till.

   Folk kommer alltid ha åsikter om olika saker. Åsikterna kan man lyssna på, men jag hoppas du inte tar åt dig av de trots allt ganska få påhoppen.

   Grattis till utnämningen, och jag hoppas du får glädje av pengarna.

  9. svenliljegrensr skriver:

   Tack! Jag har en idé om vad jag skall göra utöver resan.

  10. Jens skriver:

   Sven!

   Använd pengarna till precis vad du vill. För oss exil-mffare är dina rapporter från träningar och annat ovärderliga. Du har jobbat ihop till de 10 000 för länge sedan.

   Tack!

   /Jens

  11. Johan skriver:

   Detta är ju löjeväckande.
   Vilka gnällspikar.
   Ingen MFF-supporter lägger ned så mycket tid och energi för att delge oss andra ovärderlig och trivselskapande information och nyheter om framförallt MFF men också inom andra områden som förgyller livet.
   Utmärkelsen är mycket välförtjänt.
   Strunta i det avundsjuka packet som hittar fel överallt men hellre borde leta i spegeln.
   Ett hjärtligt Grattis Sven!

  12. Stadiongatan skriver:

   Jag röstade på dig Sven för jag tycker du är ett utmärkt exempel på en bra supporter som stöttar sitt lag och delar med sig iakttagelser och intresse med andra supportrar.

   Blev uppriktigt glad när du vann priset och att du skulle få möjlighet att unna dig något.

   Tyvärr finns det egoistiska missunnsamma människor som bara vill ha och ha och ha och ha och en del av de finns i MFFs led. Tragiska små människor tyvärr.

   Hjärtligt grattis till priset Sven, unna dig något!

  13. Stadiongatan skriver:

   Det som en del kallade dig inne på mff-familjens forum är för övrigt pinsamt. Människor som pratar så mkt om ”respekt” borde kanske försöka visa lite respekt själva till att börja med.

   Men det är klart, har man åkt buss i 3-4 år till lite bortamatcher så verkar det ok att säga vad fan som helst..

  14. Carlo skriver:

   Kunde aldrig föreställa mig att någon kunde ha avundsjuka synpunkter på vad du vill göra med de pengar du har förtjänat.
   Nästa år skall vi ut i Europa.
   Då kan du ha en härlig resa finansierad av pengar du har värdigt förtjänat.Ingen har rätt att ifrågasätta det.

  15. Johannes C skriver:

   Sven,

   Missunsamhet är missunsamhet är alltid missunsamhet. Basta.

   Gör med stipendiet vad du anser göras bör. Och se till att ha riktigt jäkla kul när du gör det.

   Ha en grym kväll på gillet i Käppakrigskungens sal!

  16. Inge Blombergs gräddbullar skriver:

   Om det handlar om att ge,så har du Sven gett så mycket att det både räcker & blir över;
   allt ifrån träningsrapporter i den gråa vardagen,sakliga händelse förlopp i vissa ”affärer”,lungnade besked ifrån krockar mellan spelare på träningen som gett heta rubriker på tidningarna webbsidor,samt icke att förglömma möjligheten att skriva på optimist listan.
   Allt kan inte handla om eller mätas i pengar.

   Ser fram nästa rapport Sven,trevlig helg så kanske vi ses på matchen på måndag.

  17. Peter skriver:

   Klart du ska dra på en resa! Själv hade jag valt att se någon av MFFs matcher i Europa nästa år, eller Zlatan spela i Milan.

   Skit i alla som inte gläds med dig, gör vad du vill, om det så är att gå på krogen och äta och dricka för pengaran.

   Grattis!

  18. Edward i Orlando skriver:

   Hej och Grattis Sven!

   Jag skulle, även på avstånd, bli mycket besviken om du INTE spenderade dessa pengar på vad DU vill. Sen må det vara fotbollsresa, fläskkotletter, gott vin, solsemester, leverkorv……
   Du vann därför att du gett och ger så mycket till andra MFF supportrar – hela världen över.
   Gnället igår gav mig sura uppstötningar – jag hade glömt denna svenska småsinthet, men, men. Jag väntade bara på att nån skulle insistera på att du betalade bengalböter………
   Låt oss vända på steken: om det funnits några som helst restriktioner på hur pengarna skulle spenderas hade det formulerats att de donerar en summa på 10.000 i ditt namn till en av dig vald välgörenhet!
   Du har välförtjänt vunnit omröstningen – njut till 100 och skit i vad de förtrödna kvider om!!
   Himmelsblå hälsningar!

  19. SIN 74 skriver:

   Grattis Sven!

   Du är väl värd detta pris.Och vad du ska göra med kulorna har väl ingen annan med att göra.Det är ju helt fantastiskt att någon tror sig ha rätt att ifrågasätta vad du har tänkt att använda stipendiet till. Jag är jävligt trött på dessa egoister.

   Himmelsblåa hälsningar från Simrishamn!

  20. Ljusblå! skriver:

   Sven,

   Som många har skrivit tidigare: GÖR PRECIS VAD DU VILL MED PENGARNA!!
   Det är du väl värd!
   Grattis till utnämningen, förresten!

  21. Fred Oxenby skriver:

   Grattis Sven.Både till platsen i supporterlaget och stipendiet.
   Stipendiet är ditt, ingen annans.
   Den bästa supportern, är supportern som mår bra.
   Gör något som får dig att må bra är mitt enkla råd

  22. Lotta skriver:

   Strunta i dom avundsjuka, gnidna, elaka typerna….Om du inte åker till fotbollsgalan så blir jag jättearg på dig!! Så e det bara!!!
   Love you!

  23. Andreas skriver:

   Sven,

   Känner inte dig alls, men läser din blogg lite då och då. Du slår mig som en rakt igenom omtänksam och ärlig och att vilja alla gott.

   Har inte sett debatten på himmelriket kring det här – men det är ju så man baxnar! Gör något kul för pengarna, ta åt dig äran för utnämningen och ha det kul i glansen på galan!

   Alla missunsamma människor som överhuvudtaget anser sig ha rätt till en åsikt kring dina pengar kan sitta och gnissla tänder för sig själv!

   Förövrigt, blir på gott humör när man ser din hälsningsfras på bloggen ”Välkommen till mig!”

   Sköt om dig!
   Andreas

  24. Kalle från Lomma skriver:

   Sven ! Vi har träffats en gång, i samband med GIF NIKE vs MFF B. Du avgör vad du vill göra med din belöning, vilken du med råge förtjänat. Tack för att vi kan följa din blogg! Mvh Kalle

  25. Micke skriver:

   Kan inte se något bättre att använda pengarna till än anledningen till att du fick dom från början, du är en fanatisk supporter så använd dom till att fortätta vara just det :-)
   Allt annat tjafs är bara typsik svensk avundsjuka och dessutom är jag ganska säker på att du gett så mycket mer pengar till MFF och deras verksamhet än dessa 10.000:-

   Tycker nästan det borde vara ett krav i stipendiet, dvs att det ska användas för resor till favoritlaget men i ditt fall vet vi ju alla att det inte behövs :-)

   Ses imorgon Sven

  26. Carl-Fredrik skriver:

   Stort grattis Sven. Kan bara instämma med föregående talare. Du är väl värd priset och bör spendera stipendiet på det sätt som gör dig mest tillfreds. Väl mött.

  27. snigel skriver:

   GRATTIS SVEN!

   Vill tydligt understryka det alla andra säger. Du vann för att du är en supporter utöver det vanliga, vilket inte vill säga lite i våra ljusblå led. Att ens på skoj föreslå vad du skulle nyttja de 10 locken på luktar avundsjuka. Använd pengarna till vad du vill, oavsett vad de må vara. Fortsätt med din blogg. Den ger näring åt mitt utsvultna MFF-hjärta.

   Ännu en gång

   GRATTIS SVEN!!!!!!

  28. Petter skriver:

   Snälla Sven, gör det DU vill göra!
   Om det så är att köpa en ny cykel eller börja samla på frimärken.

   När jag röstade på dig så hade jag ingen aning om att det utgick ett stipendie till den som vann, och så här i efterhand så hade det inte heller påverkat min röst.

   Dom som kvider över ditt val är troligtvis bara bittra förlorare, om dom nu hade skänkt sitt stipendie till MT96 eller något annat MFF relaterat så är det ju deras val.

   För mig var du en solklar vinnare, få människor som jag inte träffat personligen har skänkt en så varm känsla av vänlighet och medmänsklighet!
   Jag hoppas bara att du kan få lite nytta o nöje pengarna , det är du värd!

   Varför inte bjuda dig själv o din fru på ett teaterbesök, kom och se Spamalot på Nöjesteatern!

   Ha det bra Sven!

  29. Kaveh Kohshahi skriver:

   Hade helt missat debatten. Var tvungen att dubbelkolla på Himmelriket och MFF-familjen för att förstå vad du menade.

   Det är nästan lite tragiskt att det finns en så missunnsamma människor i ”familjen”.

   Gör precis vad du vill med pengarna. De som gnäller bor nog hos sina föräldrar och får barnbidrag varje månad och behöver inte bry sig om hyra, bensin, försäkring, mat etc. De förstår inte vad det kan betyda med 10.000 kronor som kommer från ingenstans och ger en möjlighet att göra något utöver vardagslivet.

   Oavsett om du ger pengarna till MT96 eller om du slösar allting på en ny dator så är du en MFF-supporter.

  30. Anders Bengtsson skriver:

   Sven du skall ge fan i de korkade kommentarerna!

   Jag röstade på dig just för att du skall kunna unna dig något utöver det vanliga!
   Vi är många som kommer att stötta dig !!
   Lev väl Sven!

  31. Fredrik Olin skriver:

   För f-n Sven. Gå på galan . Se pengarna från Svenska Spel,som en uppmuntran till en hängiven supporter. Det är säkert det man menat med hela grejen. Sätta fokus på den RIKTIGA supporten och inte alla de puckon, som bara förstör för sin klubb. Kan, som utomstående (blårandig ) Bullen kamrat bara bekräfta att du har ett enormt hjärta för din klubb. Lycka till i guldjakten från en, som, äntligen, har sitt på det torra och får vara med i det fina sällskapet även nästa år.

  32. Svenne skriver:

   Heja Sven,

   Du skall göra precis vad du vill med pengarna. Mitt förslag är att se MFF spela Champions League borta mot Zlatan och Milan nästa år. Då slår du flera flugor i en smäll!!

  33. svenliljegrensr skriver:

   Det ligger mycket nära till hands! FCK i ”Byen”. :-)

  34. LK skriver:

   Du skall göra precis vad du vill med pengarna!

  Kommentera