• Hem
 • RSS
 •  

  Det närmar sig!!!

  Snart är det dags för ”boksläpp” Inte vilket som helst. Jag har tidigare skrivit om ett bokprojekt som Carlo Nilsson,  jag och fotograf Claes Hall har jobbat med under ett år tillsammans med Jan Månsson, bokförläggare på Isabergs Förlag. Nu är den färdig och kommer att finnas på bokhandelsdiskar den 7 december. . Idag hade vi en pressträff på Swedbank Stadions mediacenter.

  Carlo Nilsson till vänster och Jan Månsson till höger håller upp en plansch som visar hur boken kommer att ta sig ut

  Carlo Nilsson till vänster och Jan Månsson till höger håller upp en plansch som visar hur boken kommer att ta sig ut

  Det skall bli oerhört spännande att vara med om allt detta. Det är ju inget jag trodde jag skulle få vara med om. Naturligtvis är vi/jag spända på hur mottagandet kommer att bli. Jag hoppas att många kommer att se det som en trevlig julklapp så nära inpå guldfirandet. Tiden får visa hur det går! Det är 225 sidor med MFF nu och då, lite mat, lite samlade inlägg med kommentarer från min blogg. Inte ett enda matchreferat, inga tabeller. Det är känslor förmedlade av framförallt Carlo och en del fenomenala bilder tagna av främst Claes.

  När vi nu ändå var på stadion så såg jag detta.

  Det blev mål direkt på denna hörnan. Är han kung eller?!

  Det blev mål direkt på denna hörnan. Är han kung eller?!

  Och detta!

  Däruppe ser jag Roys Hörna. Nu dröjer det ett tag tills jag återförenas med mina kamrater. Gefle hemma i första är väl en skaplig början!

  Däruppe ser jag Roys Hörna. Nu dröjer det ett tag tills jag återförenas med mina kamrater. Gefle hemma i första är väl en skaplig början!

  Framåt Malmö!!

  Framåt Malmö!!

  17 svar till “Det närmar sig!!!”

  1. Mats skriver:

   Vart går pengarna ni tjänar på boken?

  2. svenliljegrensr skriver:

   Det är frågan om det blir någon förtjänst. Det har inte varit något vi diskuterat!
   Får förläggaren pengarna tillbaka för utlägg, är vi nöjda!

  3. Lotta skriver:

   Det ä såå spännande!! Undrar om man kan få sitt exemplar signerat!!! :)

  4. Inge Blombergs gräddbullar skriver:

   I dag blidde boken förhandsbeställd av mig i den lokala bokhandeln,det skall bli riktigt kul när den landar,så en bok är betraktad som såld i alla fall.Lycka till.

  5. hans kellnor skriver:

   Vem är denne Mats, som ställer en sådan fråga?
   Är hans efternamn Jante?
   GAIS

  6. svenliljegrensr skriver:

   Lotta/
   Jag får 5 ex. Ett är ditt! Signerat!:-)

  7. Ztolle skriver:

   Du borde väl kunna ta upp beställningar på boken via din blogg? För de som vill ha den signerad menar jag. Bara en tanke…

  8. svenliljegrensr skriver:

   Får fundera på hur det skulle gå att lösa. Den kommer att släppas den 7/12.

  9. Johan skriver:

   Intressant fråga Mats!
   Antar att du har en del förslag vart pengarna ska gå.
   Kom igen.

  10. Martin skriver:

   Mats// Till Sven, Carlo, Jan och förlaget, var skulle dem annars gå tycker du? För helvet…
   Låter spännande Sven perfekt julklapp.

  11. Per Mix skriver:

   Författarna tar royaltyutbetalningarna från förlaget. Hur ni fördelar det mellan er är ju angivet i avtalet med förlaget. Jag har några egna böcker och ett antal som jag är medförfattare till, vi har reglerat fördelningen mellan oss i avtalet i olika procentsatser. Sen är det en annan sak att jag hade tjänat mycket mer per nedlagd timme om jag hade tagit på mig en trappstädning än jag gör på någon bok.

   Ibland tar det till och med mer än första året innan förskottet betats av. Så ett gott råd är att inte inteckna för mycket i förhand, vänta och se.

   Hur stor 1:a upplaga trycks den i förresten? 3000? 4000?

  12. svenliljegrensr skriver:

   Vi har ett avtal med förläggaren som vi är nöjda med.
   1500 ex är upplagan!

  13. peo skriver:

   Mats!
   Vad f-n har du med det o göra!

  14. Jörgen skriver:

   Hoppas att det blir signering i någon butik i stan. Bokhandeln på Hansa?

  15. Örjan G skriver:

   Vad bra att dina och Carlos minnen blir til ord.
   Ser fram emot att läsa boken.
   Snyggt jobbat.

   ÖG

  16. Andrée skriver:

   Sven, finns det någon möjlighet att lägga beslag på ett ex av boken även om man inte bor i Malmö?

  17. Andrée skriver:

   Såg att den gick att beställa från förlagets hemsida.

  Kommentera