• Hem
 • RSS
 •  

  En annorlunda fredagskväll.

  Ikväll blev det bestämt att Ingrid skulle ta Malmö Aviation till Bromma. Flygbuss till Sturup. Lång väntan, inställt flyg. ”Den gamle” tog bilen till centralen för att boka nattåg till huvudstaden. . Luckan stängd, Internetbokning stängd. Jag blev hänvisad till spår 8 där det sitter en SJ.tjänsteman, i ett skjul, med lösa papper och en ”plånka” och säljer överblivna biljetter till överpris. 1015:- för en plats på nattåg till Stockholm!

  Brukar inte sista minuten vara billigare! Nåja, Ingrid kom iväg och jag fick inga parkeringsböter så det blev väl billigt ändå!

  Jag brukar försvar SJ och slika inrättningar, men ikväll blev det förtroendet en aning naggat i kanten! Men, det kan återskapas!

  Ett svar till “En annorlunda fredagskväll.”

  1. Runar skriver:

   Hej Sven, jag har årskort på SJ och åker tåg flera gånger i veckan. De har klarat de senaste dagarna väldigt bra så det är positivt. Men i augusti-oktober (dvs innan snön) så var c:a 3 av 4 tåg jag åkte med försenade. C:a hälften av alla sena tåg var försenade en timme eller mer!
   Det är inte ok!

   Får se nu i vinter, de senaste dagarnas snökaos i mellersta Sverige har faktiskt inte rubbat på tågavgångarna.

  Kommentera