• Hem
 • RSS
 •  

  Nu är det vinter

  Tiden fram till 10 januari är en väldigt torftig. Detta om man undantar boksläpp, glöggsöndag med släkten, jul i Stockholm med barn och barnbarn, Utöver detta oväntade och jul- och nyårshändelser.

  Med varje sådan händelse kommer jag närmare första träningen och första träningsmatchen. Innan dess tror jag på ett par goda och någon tråkig nyhet från MFF. Spelare kommer och spelare går. Inget nytt, det är jag van vid. Hoppas bara att jag får se en trupp i harmoni när Allsvenskan börjar någon gång i början av april.

  Rykten finns men det känns inte som att något en delvis är bekräftat. Det har pratats om flera, men den ende som MFF antytt att man har intresse av är en örebrospelare, Gerzic. Men å andra sidan bevakar ju MFF många spelare både ute i världen och på hemmaplan. Klubben har bra koll, inte bara på Allsvenskan utan också på Superettan. Vad gäller den senare så är det väl ingen spelare som lyser på de positioner där MFF kanske måste förstärka. I Allsvenskan finns det väl någon/några, men att värva från Allsvenska konkurrentklubbar är inte så lätt. Först gäller det ju att veta vem som försvinner. Rick Kruys är bekräftad. Han letar ny klubb. Sen har det ryktats att Dusan M vill flytta på sig. ”Keepern” vill ha speltid och med en Johan Dahlin framför sig, lär det inte bli så mycket av den varan. Kanske MFF kan byta till sig mot Asper!? Den f d guldvinnaren är väl så gammal att han kan tänka sig en plats på bänken. :-)

  En spelare som det också ryktas om är Molins som självklart vill ta en plats i lämpligt lag på kontinenten. Han har hårdbevakats av flera klubbar under lång tid. Jag hoppas han hamnar i en klubb där han kommer till sin fulla rätt. Jag har nu sett Guillermos väg mot toppen och han är en favorit som jag önska allt gott. Jag hoppas att MFF får bra betalt och att man forsätter hålla kontakt med både honom och andra MFF-spelare förskingringen. Det kan visa sig nyttigt när de en gång återvänder till Allsvenskan.

  Daniel Larsson bör väl också vara i riskzonen. Hans kvalitéer gör honom intressant för storklubbar på annat håll i världen.

  Nu hoppas jag att spelarna väntar ett år och hjälper MFF till en gruppspelsplats i Champions League.

  Sen kan man undra över Yago. Inget klart där än. Vågar Roland Nilsson satsa på Miljan som ersättare när Ivo och/eller Wilton inte är tillgängliga för spel. För det är väl så att Wilton fortsätter och att han kan hantera sin hemlängtan. Han behövs!

  I övrigt? Dardan tar ett steg till. Jimmy och Jiloan stannar och fortsätter utvecklas.. Inget talar emot det. Klubbens unga mittbackar hoppas jag också på. Ett litet frågetecken för Jasmin. Hur lång tid behöver han för att komma tillbaka i den form han visade när han skadade sig.

  ”Pep”. Stanna!

  jag är också nyfiken på var och när MFF:s träningsläger kommer att äga rum.  Det verkar tveksamt med Copa del Sol i La Manga. För många spelare är aktuella för landslag och eftersom lägret cupen kostar och att man inte kan ställa bästa laget på benen för matcher och träning så väljer man kanske ett annat alternativ. Marbella hoppas jag. Då kommer jag att försöka vara med om jag har diskbråcket under kontroll.

  Sen tycker jag att vinjetten till SVT:s Sportspegel är halvtöntig. Byt!

  Kommentera