• Hem
 • RSS
 •  

  Mat.

  Ibland när jag frågar Ingrid om vad hon skulle tycka om till middag så svarar hon ofta, soppa!

  Så blev det igår. Spenatsoppa med ägghalvor. Mer lättlagat finns ju inte.

  Jag använder hackad, fryst spenat. Jag tinar den tillsätter höns- eller grönsaksbuljong. River i muskotnöt. Salt, peppar och lite lime eller citronsaft. Kokar upp och reder av med mjölredning eller grädde.

  Har man sen ett paket med rökt lax sitter det som en smäck om man strimlar i laxen.

  Det blev till låda till Ingrid idag och en liten nätt lunch till mig. Man kan gott äta det två dagar i sträck, annars fryser man indety för senare bruk om man nu inte gör exakt vad man äter upp!

  Idag blir det köttbullar med potatismos och kokt blomkål. Sky . Pressgurka och Ingrids lingonsylt. Den är kolossal!

  Köttbullar gör jag alltid på fläskfärs av bra kvalitet. Riven lök, en aning malen kryddpeppar. Blandar med uppblött osötat skorpmjöl och ett ägg. I mina nypor har jag inställt så att bullarna väger 22 gram!:-)

  2 svar till “Mat.”

  1. Inge Blombergs gräddbullar skriver:

   Lita roligt med spenatsoppa-När barnen gick på dagis så fick de önska sig maten för dagen,och när de flesta valde hamburgare,pasta med köttfärssås mm valde mina barn,spenatsoppa,så visst funkar det.

  2. Robert skriver:

   Du är hjärtligt välkommen hem till mig för en förevisning, låter så himmmmla gott :-) , både sopåpan och köttbullarna

  Kommentera