• Hem
 • RSS
 •  

  Diverse.

  • Ett fantastiskt program på TV igår om Sten Broman. Om det går i repris så missa inte denna pärla om en stor kulturpersonlighet, också.
  • Läser i bladet att Fottis Malamas är Malmös krogpappa. han har, har haft 13 krogar i Malmö. Tre just nu. Först läste jag det som krogkung men krogpappa var det. Malmös verklige krogpappa är nog Wilhelm Pieplow. Krogkungar har det inte funnits sedan Lars Lendrop om du frågar mig. Vad man nu än tyckte om den mannen. Han drev samtidigt, Savoy, Falsterbohus, Skanörs Gästis, Kockska Krogen och Stäket i Lund!(faktum är att jag jobbat på alla dessa i olika positioner)
  • Jag har fått en ny idol. Skribenten Håkan Engström på Sydsvenskan. När jag dricker min Sofiero eller Pripps Blå exellerar han med Saison Dupont, Rodenbach Grand Cru(benämnt rött suröl), Black Isle Organic Goldeneye pale ale, King Goblin m fl. Jag är full i beundran över hans kunskaper. De jag nämner är bara några av hans tester den här veckan. Han är min ställföreträdande öldrickare. Sen finns det en vinskribent också på samma tidning. Fagerström, men det får jag ta en annan gång. Jag är för gårdsförsäljning av vin !
  • Anja Gatu är en förunderlig skribent. Hon hittar då vinklar!
  • Jag vill gärna se vad det blir av Kronprinsessan på Hästhagen. Kommersialismen i sin prydno!
  • Idag kokte jag kyckling. Plockade ramslök i mängder som jag använde i  en vitvinsås, gräddig. Kokt ris. Det blev bra! Kycklingen kokt helt enligt boken vilket gav en fantastisk buljong. Mycket bra . (Klapp på ”axelen”)
  • I övrigt har påsken i stugan varit fantastisk vädermässigt. Idag på em var det 23 grader och absolut vindstilla. Lite arbete också. Kantskuret gräsmattan. Ca 100 meter. Lite målning.

  Ha en fortsatt trevlig vecka!

  5 svar till “Diverse.”

  1. Helen skriver:

   Är det dagens Anja-krönika du syftar på så tycker jag den är klockren. Tror vi saknar Ivo mer än någon ens kan förstå. Och att Rolle-gate påverkar står för mig solklart. Att laget sätter sig på bussen till Borås utan sin tränare är droppen liksom.

  2. svenliljegrensr skriver:

   Helen/
   Att tränarfrågan påverkar tror jag att jag skrev.
   Vad gäller Gatu så var det en allmän reflektion.

  3. Jörgen skriver:

   Recept och tillagningsanvisningar på den kokta kyckligen med vitvinssås mottages tacksamt. :)

  4. Micke skriver:

   Är inte speciellt förtjust i Anja Gatu, i mina ögon en väldigt slarvig journalist som skriver krönikor av just en anledningen eftersom krönikor i stort sett kan innehålla vilka fel som helst. Källkritik vet hon inget om.

   Däremot läser jag ändå hennes krönikor då det ofta rör vad som intresserar mig, dvs MFF men ofta blir jag mest förbannad då hon har så mycket sakfel att det blir parodi ibland. Var väl därför hon blev chef, gick inte att ha henne som skribent med alla fel.
   Dock skriver hon på ett bra och intressant sätt så det är synd att hon slarvar så.

  5. svenliljegrensr skriver:

   Jörgen/
   jag tar mig kanske tid en dag. Tills dess läs mitt recept på rotmos!:-)

  Kommentera