• Hem
 • RSS
 •  

  Derbymatch.

  Jag är djupt bedrövad. Kanske har jag sett min sista match på plats. Jag skäms över att vara MFF-supporter.

  Jag kan ta en förlust. Inga problem. Men inte på detta sättet!

  Jag skäms!

  36 svar till “Derbymatch.”

  1. Lotta skriver:

   såååå tråkigt…Och såklart kan man känna att man skäms…Men ska vi som älskar fotbollen och vårt lag verkligen behöva skämmas för att några idoter förstör för alla? Jag förstår hur du menar, men jag vill inte skämmas för att vara MFF:are, däremot för att det finns såna som kallar sig MFF:are för att få bära sig idiotiskt åt.
   Poängförluster kommer och det kan dom flesta av oss ta….men inte så här…
   Debatten om ”bort med ståplats” tar väl fart igen och jag själv är av åsikten att om man får bukt med det otvivelaktikt förbjudna pyroteknikanvändandet så händer inte sånt här…
   Så tycker jag och fortsätter att tycka synd om oss alla och mest av allt om spelarna !!!

  2. Jeppa skriver:

   Nu tycker jag att vi slutar sörja över spilld mjölk och försöker komma underfund med vad vi som KOMMAMDOT kan bidraga med för att få bukt med eländet. TVÅ frågor : Kan man få någon att lägga ut en bild på idioten som hoppade in på plan? Eftersom fansen själva pekade ut någon enligt TV bilderna, kan man påverka någon inom support till att lämna ut ett namn på idioten som kastade knallskottet? Kan man detta borde det gå att få polisen att agera.

  3. svenliljegrensr skriver:

   Ingenting kan ursäkta det som hände!
   Jag vill inte gå på match mer!

  4. hans kellnor skriver:

   Sven!

   Jag såg matchen på Backfickan. Tråkigt med pyrotekniken i början, med en underbar start på matchen.

   Men att se ut från Backfickan och se alla piketbilar c.a 30 stycken. En del med polisdekaler och andra svartmålade med Polis på sidorna . Befinner vi oss i Sverige eller Malmö.

   Jag gick hem och grät!

   GAIS
   !

  5. Mats Olsson skriver:

   Hur i helvete kan en person tillåtas promenera in på plan utan vidare. Vad har vakter och publikvärdar för instruktioner? Ett så genomuselt arrangemang borde få konsekvenser för den säkerhetsansvarige, om det nu finns någon. Sen får man verkligen hoppas att personer som gullar med ”pyrofolket” tar sitt förnuft till fånga. De har en stor skuld till den här utvecklingen.

  6. Claes Hall skriver:

   Vi måste väl erkänna att det har varit på gång länge nu. Klientelet som står längst fram på ståplats är knappas där för att se på fotboll.
   För varje match har det känts mer och mer obehagligt att gå förbi med kameror och allt precis framför dessa gaphalsar.
   Jag har hört en massa skit om mig när jag gått där. Folk har spottat på mig flera gånger och en gång när jag passerade slog en ung kille med sin flaggpinne ett välriktat slag mot huvudet och mina glasögon som jag då tappade ner i gräset.
   Jag efterlyser lite civilkurage från de som står intill alla dessa störiga idioter. Alla normala i publiken måste reagera mot vad som händer intill. Till sist måste MFF skärpa sig i personkontrollen.
   Är det detta som fotbollen står för så är det kris i sporten.

  7. Runar skriver:

   Efter att ha åkt 70 mil och sett matchen så känns det minst sagt bitter. Och jag kan konstatera att nåt är åt h-vete fel.

   Den här snubben är vad han är… Det finns alltid idioter och kommer alltid att finnas.

   Det jag inte förstår är hur man kan låta honom ta så lång tid på sig att promenera in på plan. I min mening har Malmö FF brustit. Varför alla dessa ordningsvakten om man bara ser på, när en idiot går in på plan.

   Hur f*n är det möjligt???

  8. Maccan skriver:

   Personens namn, adress mm finns stängt sedan en stund.
   Det jag anser att vi riktiga supporters ska göra är att kontakta MFF och fråga hur vi får ersättning för vår förlorade vara. Jag gick sjalv in på sektion 29 med min väska som ingen kontrollerade, så det är nog inga problem att få med sig in både det ena och det andra.

   Tuffare tag och en mycket tuffare lagstiftning så ingen vågar detta skit framåt. Idag blev ytterligare en anledning att inte ta med sig barnen på match!

   Framåt Malmö, vilka jag lider med ikväll.

  9. Runar skriver:

   Och Sven… låt nu inte detta bli din sista match! För bövelen, det är kanske 100 pers av 24 000 som över huvudtaget kan tänka tanken att göra nåt så här.. En bråkdel av dem är beredda att göra det..

   Nu är vi så oerhört många fler som följer Malmö FF ! Låt inte en eller några få idioter förstöra allt

  10. P-A Winberg skriver:

   Sven,

   Har nu tänkt i flera timmar på vad vi upplevde idag,

   Den största tragedin i MFF´s historia och den skapades av oss, fansen, som brinner så för vårt lag!

   IFK Malmö debaclet -34 har sin tid men den här situationen skapade vi själv.

   Jag hade så sett fram emot den här matchen. Funderat fram och tillbaka i dagar hur det kunde gå och vilken fest det kunde bli. Lasse och Rolf hemma och uppladningen på Bullen.

   Irriteras över Bengalerna innan matchen vilket får lagen att gå in igen och oroas över om det ska bli match överhuvudtaget.

   Men så kommer de ut och så startar det
   Det som presterades de första 30 minuterna måste vara något av det bästa som allsvenskan sett de sista par åren. Vi kunde/borde gjort mål efter ca en minut på våra dubbelchanser och när sedan HIF gjorde sitt så var det ett ryck på axlarna, – Det ska nog ordna sig, så som vi spelar idag.

   Sen bryter hela helvetet lös och jag tänker spontan omedelbart att det här vill jag inte vara en del utav utan vill bara försvinna bort. Stor respekt till dig och Håkan att ni båda kände det samma.

   Plats 835 på Roy´s sidan om dig kommer nog att stå tom resten av säsongen. Den vanmakten jag känner mot det som händer nere på ståplats idag får mig att känna att detta vill jag inte vara en del utav.

   Vi har upplevt det förr på våra resor till bortamatcherna tillsammans men jag trodde i min naivitet att vi, när vi var på Himmaborgen, skulle slippa se det man tagit sig åt huvudet över när vi var utanför Borgen, ett satans dåligt uppförande från div. olika franktioner inom MFF-Familjen.

   Idag kapitulerade jag inför min naivitet. Det är en sorgens dag och det kommer ta lång tid att komma över den känslan.

   Kommer att smyga in på Södra familjeläktaren så småningom men sitta på Roys så nära ståplatshulliganerna vill jag inte längre!!

   Nock é Nock, efter närmare 40 år på Stadion vill jag se MFF spela fotboll, om jag sjunger med eller inte är sekundärt!

  11. Helen skriver:

   Oavsett vad man tycker om bengalanvändande på våra läktare, så måste man kunna skilja på det och på dagens händelser. Detta är saker som inte har något med varandra att göra. Låt inte någon eller några få idioters agerande dra skam över en hel ståplatsläktare. Läs gärna på Supras Malmös hemsida för deras syn på det inträffade. http://www.suprasmalmo.se/

  12. Krister Larsson skriver:

   Nej Helen, det tror jag inte att man måste kunna. Bengaler och bangers går i stort sett hand i hand. Bengaler är förbjudna och det var väl inte långt ifrån att matchen ställdes in på grund av dessa. Nu blev det en jubelidiot med en raket som orsakade detta istället men böta för bengalarna får väl MFF göra denna gång också. Kan inte ni some väl bränna och kasta raketer göra detta hemma framför TVn istället, Det blir nog lika coolt.
   Sven, tack för en jättebra blogg. Jag hoppas att MFF tar tag i detta på allvar nu så att riktiga fans kan fortsätta att gå på Stadion.

  13. Dario skriver:

   Klockan är 04.00 just nu och de går inte att sova f-n ta mej!
   Jag är inte arg på MFF,men på samhället som de ser ut har jag varit arg på väldigt länge och nu kom skiten till Swedbank Stadion denna kväll!
   Pyrotekniken köper jag lite grann tyvärr,de var derby och de kom från båda hållen…
   Knallskottet i Hanssons straffområde är så jä-la onödigt,0-1 so what,vi kan absolut vända detta ändå ju,skulle haft minst 1mål inne,ingen offside av DL!
   Hoppas där finns film på vem som kasta in skiten,han skall stämmas med den som promenera in o putta till Hansson av MFF utav bara hel-ete!
   MFF som lag och förening till 100%,stöttar vi Sven i ur o skur,men jag känner avsky precis som du men EJ mot MFF och de vet jag att du inte heller gör!
   Ett samhällsproblem en än gång,måste till mycket hårdare lagar i vårt land…

  14. Bengt Åke skriver:

   Var bedrövad men skäms inte över att vara MFFare.Jag har inte samma relation till MFF och Malmö som du,jag förstår känslorna. Under senare år har jag sett mycket fotboll i Malmö, årskort 08-09. Det är 12 mil från mitt garage till COOPs parkering.

   Det finns män tom med i samhällets toppskikt med en bedrövlig kvinnosyn som gör att dom beter sig som svin. Jag är bedrövad, men jag skäms inte över att vara man,har aldrig funderat på att sluta vara det.

   I komunenen där jag bor röstade över 17 procent på Sverigedemokraterna i valet.Utifrån mina värderingar är jag bedrövad, men jag skäms inte över att bo i Bromölla, har aldrig funderat över att flytta.

   Så vid nästa match, på med kepsen och intag med stolthet din plats. Annars ska du skämmas. Nä förresten, men du förstår poängen. Vi har ingen anledning att skämmas över andras beteende, men vi kan va både förbannade, bedrövade och ledsna.

  15. Etienne skriver:

   Det handlar förvisso inte om bara en individ men likväl så heter han som sprang in Kevin Hansen och jag tycker att han ska straffas precis som man gjorde kring Parken skandalen. Jag såg när du gick hem Sven och jag känner precis som du att det är riktigt tråkigt och jag skäms för att vara supporter dagar som dessa.

   Men ett stort tack till Kevin Hansen..

  16. Per Mix skriver:

   Bort med ståplatser genast. Jag ville ha en stadion med enbart sittplatser från början och den uppfattningen har nu stärkts.

   Helen,
   Hur tänkte du när du svängde till att bli ”pyro-kramare”? Om du inte ser sambandet så ska du kanske tänka på det när du skriver krönikor framöver. Du har svårt att se tydliga samband och kan inte dra korrekta slutsatser ur ett samanhang.
   Inget ont om dig i övrigt, men du saknar helt enkelt förmågan att se vad som sker och dra slutsatser. Det kommer jag att ha med mig när/omjag läser dina krönikor i framtiden.

  17. Jens skriver:

   Jag håller inte med Helen om att bengalanvändadet inte har med detta att göra. Enligt Fotbollsförbundets regelverk så är det förbjudet och innebär dryga böter för MFF, sanktioneras bengalanvändatet så är det min uppfattning att då skall de supporterorganisationer som sanktionerar detta betala böterna, tyvärr så sänder det också signalen att det okey att bryta mot reglerna, då kan jag smälla smällare också! Att personen ifråga sedan hamnar nedanför ståplats och beslutar sig för att jogga in på plan och agera som han gör, ja det är bara inte klokt!

  18. Jens skriver:

   Men vi skall komma ihåg en sak, det är smällaren som gör att matchen avbryts, inte att han är ute och springer på plan!

  19. Janne skriver:

   Sov nu på saken Svenne. Bakom molnen finns det alltid sol.

   Hälsningar ”Dansken”

  20. Carlo skriver:

   Det är väl uppenbart att det finns en koppling i attityd bland dem som till varje pris måste bränna bengaler och de som kastar in föremål, skriker hatramsor och beträder planer.
   Även om det förekommer en distinktion i graden av brott, så är det ändå ett brott, som skadar Malmö FF(fotbollen), den klubb de säger sig älska, och som dessutom kan vålla fysisk skada på personer i närheten.
   Det är ingen tillfällighet att bengalbrännare ofta är maskerade. De vill eller har inte kurage att stå för sina handlingar. Deras hjältestatus hos sina likasinnade är viktigare än bötespengar för ”sin älskade klubb”
   OCH ! De laglösa är inte ett litet litet fåtal. Det borde i såfall inte vara några som helst problem att avslöja gårdagens inkastare av smällare.
   Läste också med bestörtning Claes Halls inlägg här tidigare.

   Men stort tack du/ni som förstörde festen i går.

   Tack för att MFF kanske blev berövade 3 poäng
   Tack för att serisegern ev. gick förlorad.
   Tack för att du/ni skrämmer bort tusentals åskådare i framtiden. Sådana som inte har vett att uppskatta MFF på rätt sett.
   Tack för att MFF förlorar stora pengar i böter.
   Tack för att ni finns. Ni mina stora MFF-hjältar. Ni i rakt nerstigande led från Eric Perssons- Andreas Nilssons. Todde Jönssons Malmö Fotbollförening.
   Kanske ses vi på årsmötet (för visst är ni medlemmar) där ni bör få ta emot en välförtjänt hyllning.
   Eller ett privat ”samtal” med Krister Kristensson.
   Fy fan vad jag mår dåligt.

  21. Per Mix skriver:

   Ta bort ståplats så har vi en bra början till att ha löst problemen. Det kastas inte in speciellt mycket föremål och det bränns inga bengaler på sittplats.

   Det kan inte kosta mer än att det kan gå på plus genom minskade böter plus att sittplatsbiljetter lämnar mer nettobidrag än ståplats. Ett antal person kommer inte att gå, men det finns andra som kommer i stället. Klubben kan inte stå och falla med vårt ”apberg”.

  22. Jan Westergren skriver:

   Vi ser matcherna i soffan. Orkar inte med”hata hata”.. Härlig inramnning igår och nära till tårar som vanlig när Hymnen sjungs. Ordet Supporter betyder väl att man håller på sitt lag . Huliganerna är inga MFF-supportrar. Dom är raka motsatsen.
   En supporter värnar om sitt lag och skulle aldrig riskera att matchen stoppas och att laget förlorar. Det som bekymrar är att den här idioten har ett gäng likasinnade som klappar honom på axeln och sen själva försöker göra om ”bravaden”.
   Men Sven vad skulle himmamatch va utan dej och ditt stöd.
   Supporter 1910

  23. Sb skriver:

   Jag har lite svårt att veta exakt vad som hänt på läktarplats de
   senaste säsongerna eftersom jag inte bott i Malmö sedan 2003, men så
   här ser jag det. Jag vet inte vad som hände med MFF Support riktigt,
   men sedan de försvann ur ”diskursen” så har bengalfolket tagit över på
   läktaren. I Södertälje stod ett miffo i badshorts och gormade åt oss
   för att vi inte sjöng tillräckligt högt. Något som har varit
   återkommande de senaste säsongerna. De skiter i vad som händer på
   planen, det är banderollerna och bengalerna som gäller. Böter för
   klubben är skitsamma för dem. Poängavdrag också. De kunde lika gärna
   hamnat på Redhawks matcher om det hade varit hockeyn som var het. Och
   så länge det fortsätter vara klubbarna som straffas för sådana här
   saker så kommer de att fortsätta. Jag tror det är naivt att tro att
   det bara är att ta bort ståplats som gäller.

   England, visst, men de tog bort ståplats OCH införde extremt hårda
   straff för förseelser som den på Stadion ikväll. Idioterna måste
   straffas, så länge de får hållas, på stå- eller sittplats, utan att
   man kan använda kamerabilder för att identifiera eller straffa, eller
   register för att porta dem så kommer knallskotten att fortsätta att
   flyga, det är jag rätt övertygad om.

   Sen skulle det inte skada om de 300 personer som visste vem som
   slängde knallskottet/stormade en ingång/sprang in på planen/sprängde
   Anders Frisks brevlåda kunde stå upp och peka ut vederbörande, eller
   kanske till och med knackade dem på axeln innann de tände på
   smällaren. Men jag vetifan om jag hade varit den som sade ifrån när
   två jävligt påtända snubbar står och hetsar, så det kan jag nog inte
   begära att någon annan ska göra heller. Däremot skulle jag önska mig
   att Daniel Andersson eller Per Ågren eller Rolle eller någon från
   klubben begår hedersmord på idioterna som utmärkte sig ikväll. Är så
   in i helvetes trött på spelare och ledare som är extremt flata när de
   ”fördömer” saker som händer från publikhåll

  24. Per Mix skriver:

   Sb

   Nog tog väl Rolle och Daniel i på ett hedervärt sätt i går. Det gäller väl alla från klubben som uttalat sig igår och idag. Det är skillnad mot hur AIK skötte den delen efter Assyriska, där letade klubben efter vinklar på raketer med emra för att visa att det kunde ju vara någon från Assyriska eller kanske någon utanför planen (Nato-bombning med drönare?) som skickade pyrotekniken för att störa matchen när AIK hamnade i undeläge.

   Men jag tror ändå på att en del av lösningen kommer att bli att ståplats försvinner. Det är inte Lösningen, men det är en del av lösningen.

  25. Rising skriver:

   Jag skäms också.

   Vet ej vad jag mer skall säga, kan bara bryta ihop och komma tillbaka. Ingen skall få fläcka min himmelsblå själ.

  26. Egon den Hemlige skriver:

   Det är nu vi ska visa att ståplats är en del utav den positvt levande själen kring matcherna.
   Jag vill inte påstå att all den fina stämningen som finns på stadion kommer ifrån ståplats, men det finns en oerhört stor risk att utan ståplats så kommer det att saknas något stort!

   MFF har ansvaret i denna fråga som arrangör utav säkerheten, jag kommer inte att skriva om vad som inträffade igår utan vill blicka framåt.

   MFF nu måste ni vakna för detta kommer att påverka er under en lång tid framöver om ni inte gör det.
   Börja med att hyra in riktiga ordningsvakter som verkligen kollar insläppet på ståplats.
   Urskilj bråkstakarna om man vet vilka de är, använd rätten att avvisa drogpåverkade besökare.
   Sätt upp skyddsnätet till ståplats.
   Använd er utav de medel ni har b la er kameraövervakning.
   Om ni skulle bryta mot lagen so what! det här handlar om MFF goda anseende och inte om huliganers rätt till att inte kunna bli identifierade!
   Med facit i hand jag undrar om inte böterna för ett olagligt använande utav övervakningskameror uppväger alla andra böter som har åsamkats föreningen genom bengaler mm.
   Då har man i alla fall gjort något preventivt som arrangör och säkerhet kring matcherna.

   Sedan tycker jag den skribent i redaktionen på HR som håller bengalbränning som en stämmningshöjare verkligen ska ta en riktigt funderare på vilka krafter den egentligen stödjer! Var inte så naiv.

  27. Jens skriver:

   Bra skrivet Egon, håller med till 110%

  28. Jan Westergren skriver:

   Jag ser att 18 åringen släpptes av polisen redan i natt. Man kan alltså springa in på plan och slå till en spelare utan åtgärd. Det var kanske inte han som stoppade matchen utan smällaren men han bidrog starkt till att förstöra festen. Borde få sitta i häktet över natten.
   1910

  29. Per Mix skriver:

   Jan

   Att polisen släpper honom beor på att han inte anses kunna försvåra den fortsatta utredningen. Man ska inte sitta i förvar mer än nödvändigt. Han har heller inte begått något brott som kan ge fängelse.

  30. Mats Olsson skriver:

   Det är verkligen trist att se Helens inlägg. Ofattbart att inte se kopplingen mellan bengalbränning och det som hände igår. Och vad tycker du, Helen, om att dina hjältar i Supras är maskerade, när de bränner? Rakryggat???

  31. Dario skriver:

   Sansa och lugna ner er,får de och låta som om Helen är den skyldiga till vad som hände igår!
   Jag tycker inte heller att bengallerna är upprinelsen till vad som händer och de står jag för,sen gillar jag inte dom heller ska sägas,farligt o kan ta fyr på någon!
   1. Daniel Larssons mål VAR mål och inget annat,där börjar de ta fart på läktaren.
   2. Sundin springer o filmar,en kille som inte är precis älskad någonstans.
   3. Sen då brister de totalt när dom gör 0-1!
   Bengallbränningen gör väl inte att dom 2 idioterna får hjärnsläpp heller,även som sagt var att jag gillar inte de heller,MEN de var innan!
   -Jag gillar inte allt vad Helen skriver heller,ibland undrar man om hon ens vet vad hon snackar om,men tycker hon ej skall hängas ut!
   VI ÄR STARKA VI ÄR MFF,VI KLARAR UT DETTA OCKSÅ!även om man mår kasst nu och en tid framöver!

  32. david skriver:

   Till er som skriver att ni har sett er sista match>

   Jag kände samma sak själv igår, men har ångrat mig – jag kommer gå i fortsättningen också.
   Att få bukt med de som bränner, smäller, slåss och springer in på plan kostar pengar, och pengar får MFF genom att folk går på matcherna.

   Om någon bengalivrare skulle komma och säga att ”det var inte vi” som ställde till det igår. Ni har kostat mff hundra-tusentals kr i böter, och jag tror att ni bidrar med att skapa en attityd som säger att det är ok att bryta mot regler.

  33. Helen skriver:

   Per Mix/

   Din syn skrämmer mig verkligen. Ta bort hela ståplats så är problemet med huliganer löst liksom. Som om inte dessa individer som använder fotbollen som ursäkt för att slåss skulle hitta andra platser i samhället att göra detta på. Tror snarare det är att flytta på problemen än att lösa det. Dessutom skulle man ta död på en fantastisk läktarkultur och stänga ute många unga från fotbollen som inte skulla ha råd att betala svindyra sittplatsbiljetter.

   Det går inte att blunda för de problem som finns i Malmö FF:s supporterled idag. Den senaste veckan har det varit internbråk på läktaren (efter Häcken-matchen) och så då de tragiska händelserna igår. Men majoriteten av våra supportrar är skötsamma och står för en positiv läktarkultur. Som de personer som arrangerat och slitit med det magnifika tifot igår, de som kämpat med att sy flaggor, varit på läktarmöten och utformat uppförandekoder för hur man ska bete sig på läktaren och som åker land och rike runt för att följa och stötta sitt lag. Allt det här vill inte jag ha bort från våra läktare. Tror snarare det finns stora vinster för samhället att tjäna på att investera i den positiva läktarkulturen, dels för att komma tillrätta med de problem som finns inom fotbollen idag, dels i förebyggande syfte genom att ge unga människor en meningsfull fritid. Något man kan tycka borde ligga i såväl klubbars som makthavares och politikers intresse, är att se till att supportrar har en samlingslokal där man kan träffas för att prata, sy flaggor, se på fotboll, köpa bortresor, ha föreläsningar och mycket annat. I Malmö idag saknas en sådan lokal.

   Dario/
   Tack för dina ord! Vi behöver inte vara överens, men man önskar att vi kan behandla varandra med respekt och acceptera att vi tycker olika. Har varit lite si och så med den saken på sistone. Även om jag sticker ut hakan och har åsikter som kanske inte alla förstår så innebär det inte att jag är helt utan känslor.

  34. Helen skriver:

   Här är för övrigt något av det bästa jag läst på länge.

   http://fotboll.expressen.se/allsvenskan/1.2448760/birro-aven-en-dare-har-ratt-till-forsvarstal

  35. svenliljegrensr skriver:

   Helen/
   Ingen reklam.:-)

  36. Stadiongatan skriver:

   Man kan ju inte avstå ett av sina största nöjen för att kanske en handfull personer beter sig idiotiskt på arenan.

   Nu tar vi nya tag.

  Kommentera