• Hem
 • RSS
 •  

  Dagen efter.Baksmällan.

  Det har väl hänt nån gång att jag haft baksmälla efter en genomfestad kväll, men att känna baksmälla efter en fest som slutade så tidigt som ”derbyfesten” igår känns tungt.

  Det som skulle kunna bli en klassiker och som började så bra fick ett bedrövligt slut. Det jag undrar över nu är vilka effekter och hur länge klubbens baksmälla kommer att sitta i. Det är mycket som påverkas. Sponsorer, publikbortfall.

  500.000 böter. Spel inför tomma läktare eller kanske en tom ståplatsläktare. Ruskiga konsekvenser för att ett fåtal inte lyckas hålla sig inom uppsatta lagar och regler..

  Men visst kommer jag att gå på match igen.Nu måste jag kolla hur det går för vår nye RN.

  5 svar till “Dagen efter.Baksmällan.”

  1. Dario skriver:

   Härligt att höra att du är sansad igen och vill gå på match,detta ”fixar” sej så småningom,synd att något så här stort skall hända först innan man får upp ögonen,lite typiskt Sverige!
   Vi är Malmö FF,vi viker oss aldrig!

  2. Jens skriver:

   Ovan molnen är himlen alltid ljusblå!!

  3. Fredrik Olin skriver:

   Gör som i England. ta bort ståplats. Jag vet att det är,som att svära i kyrkan. På kort sikt går stämningen ner inför/under match. Men de riktiga supportrarna kommer tillbaka och med dem ett ökat antal ” kvinnor och barn ”. Förutom de rena huliganerna kan det vara skönt att få bort en del av de ölstinna ” hata.hata ” folket. När jag gick på Råsunda på derbyn med mina , då små grabbar, var hemfärden på tunnelbanan ingen kul upplevelse för en pappa med barn.

  4. david skriver:

   Ståplats ska vara kvar anser jag.

   Själv sitter jag alltid och deltar inte så mycket i sånger. Jag har svårt att förstå dem som fokuserar mer på sånger och flaggor än själva matchen, men jag vill inte vara utan dem.

   Stämningen är en stor del av nöjet, och utan ståplats blir det inte lika roligt att gå på fotboll.

   Fredrik: Vad menar du med att de riktiga supporterna kommer tillbaka? Ingen av oss här gillar de som ställer till med problem, men när du skriver så där så tolkar jag det som att du anser att de på ståplats inte är riktiga supportrar, och då är du fel ute.

  5. Garpe skriver:

   Jag läste en krönika av Birro för ett par veckor sedan. Där skrev han om hur huliganproblemen minimerats i Serie A och trots det har man kvar ståplats. Han berättade t ex om derbyt mellan Roma och Lazio där det inte hade kastats in en enda grej. Jag kommer ihåg när det kunde komma in en hel vespa.

   Hur har man agerat i Italien och vad säger att Englands beska medicin är den bästa?

  Kommentera