• Hem
 • RSS
 •  

  Gamla hjältar försvinner.

  Ricky Bruch har lämnat in. Jag hade nöjet att lära känna Ricky i slutet av 60-talet och början av 70-talet. Han var verkligen en profil. Jag skall inte gå i detaljer men jag skall berätta två korta anekdoter.

  Den första var när jag en kväll hade honom som gäst på Kockska Krogen på Stortorget i Malmö. Ricky var en storätare, lättförståeligt,så när han beställde en Oxfilé Krüger erbjöd jag honom dubbelportion om han nämnde Kockska Krogen i en intervju han skulle ge i Sportspegeln. Deal. Mycket riktigt. När reportern frågade vad Ricky hade på programmet, så sa Ricky. :Nu skall jag gå till Kockska Krogen och äta oxfilé. Han fick dubbelt hela tiden.

  En annan händelse inträffade på Hotell Kramer. Helt osannolikt. Ricky, en bjässe. Jag avtalade med honom att jag skulle få slänga ut honom från puben. han gick med på det och sen bjöd jag på pilsner p Kramers källare!

  Ricky var en  verkligt stor personlighet.

  4 svar till “Gamla hjältar försvinner.”

  1. P-A Winberg skriver:

   Indiankostymen han brukade ha på sig på Kockska var en annan klassiker. Alltid åtföljd av en ”femme fatale” som vi andra kunde glo avundsjukt efter!

   Eller när det blåste bra motvindar nere på Stadions träningsområde och Ricky´s tränare ringde upp Kvällsposten och annonserade att idag var det tävling! Att tränaren själv var den enda mottävlaren var mindre viktigt för just den dagen skulle Mac Wilkins världsrekord slås! Mac var förövrigt en god vän till Ricky som också sågs på Kockska men han lyckades aldrig slå hans rekord.

   Ricky försökte heller aldrig dölja det faktum att som han själv uttryckte det; ”tvingades pissa i badkaret i flera år”

   Trist men ganska förväntat att han skulle lämna oss tidigt!

  2. Garpe skriver:

   Måste faktiskt erkänna att ”hårde” Garpe fällde några tårar igår. För mig var han den störste hjälten.

  3. Garpe skriver:

   P-A

   Men jag har sett Ricky kasta över 70 åtminstone tre gånger så visst var han i Macs klass.

  4. Jan Westergren skriver:

   Vem brydde sej om diskus innan Ricky och vem brydde sej efter det han slutat.

  Kommentera