• Hem
 • RSS
 •  

  Katastrof!

  Så finns det en anledning att använda ordet katastrof om en händelse som den/de i Norge. Katastrof används slarvig i många fall, men nu är det giltigt.

  För egen del blir jag djupt sorgsen, men kan förstås inte sätta mig in i situationen.

  4 svar till “Katastrof!”

  1. Lotta skriver:

   Ofattbart!

  2. Micke skriver:

   Att spränga bomber är svårt nog att fatta, om inte omöjligt, men att skjuta ner och avrätta 14-18 åringar som inte ens fått en ärligt chans här i livet är fullständigt obegripligt.

  3. Thomas Ivarsson skriver:

   Jag var i Madrid igår på kurs och läste om detta och följde händelserna på TV under kvällen. Helt sjukt!

  4. Garpe skriver:

   Kan nog tycka att katastrof är ett uttjatat ord som förstörts via media. Vad är inte katastrof idag? Oftast bagateller och det var knappast detta.

   Terror vore det ord som beskriver detta bäst för de som var där och för hela nationen.

   Jag är rädd för att vi kommer att få se betydligt mer av detta och det även i Sverige och jag anser inte att politikerna är oskyldiga heller. Samhället har blivit cyniskt och de människor som är utsatta struntas det i och det dämmer upp ett hat mot samhället som kan ta sig märke som detta terrordåd mot unga och oskyldiga människor.

   Vi måste gå tillbaka till att se människan! Idag pratas det ofta om individen men konstigt nog handlar det mer om själviskhet och plånböcker än empati.

   Detta som hände var så äckligt att jag inte kan förstå att det hände. Jag kan inte heller förstå att poliser måste ha mer än en timme på sig för att beväpna sig mot en galning när obeväpnade och oskyldiga människor avrättas. Då kanske man ska ha ett annat arbete?

  Kommentera