• Hem
 • RSS
 •  

  Så blev det tråkigt igen.

  Dagens hemmamatch mot Djurgårdens IF slutade på ett väldigt oönskat sätt. Det behövs ingen djupgående analys för att förstå hur illa detta är. Enstaka individers omdömeslöshet drabbar alla som kommit för att få sig en fotbollsfest till livs. Maktlöshet, sorg och ilska är de känslor som kommer till mig.

  Flera matcher jag sett har jag hört att klackarna skanderar ”SvFF fotbollsmördare”.

  Ikväll var det inte SvFF som var fotbollsmördarna. Vem det var återstår att utröna.

  Konsekvenserna för MFF, sportsligt och ekonomiskt kan jag inte uppskatta men de är ansenliga.

  Vem vill betala fullpris eller årskort för att få se 15 minuter forboll. Matchen förkortas av personer som antagligen är anhängare till de lag som spelar.

  Det som hänt är oerhört beklämmande och får långtgående konsekvenser.

  För egen del har jag varit glad och stolt över MFF.klacken de senaste matcherna eftersom den uppfört sig som supportrar förmodas göra. Stödja sitt lag och inte bryta mot ordningsföreskrifterna.

  Så händer detta. Måtte det inte vara en malmöbo som förorsakat detta kaos. Jag skriver ”malmöbo”, eftersom det absolut inte kan vara en MFF-supporter som förorsakat skadan.

  Allvarligt talat så kännner jag ingen lust att gå på fotboll igen. Tomhet och sorg gör att jag inte kan tänka riktigt klart. Men trots detta så står jag där väl snart igen. En sak innan jag slutar. Om det skulle visa sig att det inte är djurgårdsklacken som förorsakat skadan, så blir jag förtvivlad.

  10 svar till “Så blev det tråkigt igen.”

  1. Bengt Åke skriver:

   Jag var där igår.När jag satt i bilen hem till Bromölla var den spontana tanken, nu skiter jag i detta, nu dröjer det innan jag kör till Malmö igen. Men naturligtvis kommer jag liksom du tillbaka. Bråk kring fotbollsmatcher har väl alltid förekommit, förr i världen mest beroende på några supar för mycket. Men det som hände igår var ingen fyllegrej, väl. Som jag ser det var detta förberedda och planerade brottsliga handlingar där vederbörande var helt införstådd med konsekvenserna, framförallt fara för andra människors hälsa och en avbruten match. Detta skrämmer mig.

  2. Jeppa skriver:

   En bra nystart kanske skulle vara att läsa artikeln i dagens Sydsvenska i C-delen om DIF-klackens march genom stan förbi b l a Kungsparken. Därefter undrar i a f jag vad polisen har betalt för ;/

  3. svenliljegrensr skriver:

   Bengt Åke, Jeppa/

   Instämmer. Det är sällan jag uttalar kritik eller tveksamheter mot polisen eftersom jag har svårt att göra bedömningar eftersom jag inte har all bakgrundsinformation.
   Men om man vallar högrisksupportrar genom stan som bränner av bomber för att sedan släppa in samma supportrar utan visitation verkar minst sagt bedrövligt.
   Jag tänker ställa mig på Gustav och slänga 5 bangers. Tror ni polisen hämtar in mig?
   Det tror jag.

  4. Rising skriver:

   Jag är på första gången på över ett år hemma på besök i kära Skåneland och för första gången under samma tidsram på mff-match. Jag är väldigt besviken. Men jag älskar vårt mff och därför kommer jag gå igen på Onsdag, ingen skall få mig att sluta stå upp för det jag älskar.

   RISING

  5. Peter W skriver:

   man blir väldigt förbannad och ledsen. Jag älskar fotboll och framförallt MFF såklart, matchen igår bjöd på fin fotboll och ett väldigt bra tryck på läktaren, kändes som att det skulle bli en magisk kväll och jag trodde att MFF skulle vinna med 2-3 bollar.
   Så händer då smällarna, 1, 2, 3 och 4, efter de första tyckte jag att vi hade tur att domaren inte bröt men efter 3 och 4 förstod jag att nu e det kört. Jag blir såjävla besviken!
   Nu hoppas jag på en fin och bra match på onsdag med bra sång på läktaren och att inte några pack stör matchen!
   Håll er borta från vår fina arena, smällare kan ni smälla hemma på er egen gård!
   Tack för din blogg Sven, trevligt att läsa dina tankar om MFF, men saknar dina små videologgar, kommer dom tillbaka?

  6. svenliljegrensr skriver:

   Peter/
   Jag har haft problem med kameran. Men hoppas kunna återkomma med Studio Banérsgatan.

  7. Micke skriver:

   Tror inte du behöver slänga mer än en för att bli haffad. Otroligt att kriminella kan få gå genom stan bevakade av poliser och bete sig så och ingenting sker, uppenbarligen har polisen en annan nivå för dessa personer än för dig och mig.

   Än mer otroligt blir det då dom dessutom är på väg till ett event med 15.000-20.000 människor (inkluderat x antal barn) och då får dom komma in utan problem. Det finns väl inte en enda normalt funtad person i världen som skulle tycka det var en god idé?

   Det finns bara en väg, dessa personer är kriminella och kriminella långt utanför alla stadions också, dom ska enligt våra lagar och regler arresteras men uppenbarligen har vi en skala för dessa personer och en annan för ”normala” svenssons.

   Blir jag full en lördag och känner att det trycker på där nere och letar upp en buske avsides blir jag arresterad.
   Om jag däremot tar på mig en halsduk för en välkänd klubb (välj själv) med stor supporterskara, kastar lite småbomber (bättre namn på dom), knuffar några kärringar på väg till busken så får jag nog pinka i fred. Det är lag och ordning i dagens sverige, häpnadsväckande.

  8. krlkm skriver:

   Jag hade egentligen tänkt släppa det här nu, men vill fylla på det Micke skriver.

   Polisen i Malmö har, vad jag förstår, strategin att göra det besvärligt för kriminella, med många kontroller och annat. Det är, vad jag förstår, en framgångsrik strategi. När det gäller de som är kriminella i fotbollssammanhang så tycks motsatt strategi gälla – att man ska undvika konfrontationer till varje pris. Det verkar vara en misslyckad strategi. Kanske man ska lära sig av det som fungerar?

   Dock mot dem som verkligen är ett problem. Det finns uppgifter om trakasserier och övergrepp mot människor som inte utgör det verkliga problemet och sådant vill jag naturligtvis inte ha.

   Nu blickar jag fram mot onsdag.

  9. Skruvdobb skriver:

   Tyvärr ser det ut på samma sätt när vi har marcher från Möllan till stadion. När det för några år sedan började kastas smällare överallt och mot folk och passerande så slutade jag gå med i primiärmarchen.

   Vi ses på onsdag, då ska pågarna lyftas fram med massiv sång och glädje. Bragden ska bli fullföljd!

  Kommentera