• Hem
 • RSS
 •  

  Klar med boken.

  Jag fick Zlatans biografi i present nere i Wien. Nu har jag läst den.

  Den har inte förändrat min syn på Zlatan som fotbollsspelare. Däremot vet jag mer om honom som person och varför han tror han blivit sådan han är. Det gränsar ibland till ett ”socialreportage”. Jag kan säga att, om nu allt stämmer, så har han visat på förhållanden som är helt främmande för mig. Jag tänker på uppväxten, familjen och annat under uppväxten. Han skriver t ex att han inte varit i Malmö centrum förrän han var 17 år. Det är lite svårt att sätta sig in i ett sådant, främlingskap.

  Nåja, det var en lättläst bok med gles text med stora marginaler och jag är glad att jag fick den och att jag läst den. Kommer att se på Zlatan och hans liv och leverne med något andra ögon.

  Till stor hjälp har han haft David Lagerkrantz. Skickligt av honom att få det att låta som Zlatan om texten!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Zlatan och hans sambo på Fotbollsgalan ifjor.

  4 svar till “Klar med boken.”

  1. h@rnis skriver:

   Jag är inte klar med boken än men det som har slagit mig är just att Zlatan inte verkar ha några känslor för MFF (förutom avsky för Borg och Madsen då såklart). Han ansåg inte att han passade in och klubben var bara en språngbräda för honom. Känns himla synd för många av MFF:s storspelare genom tiderna har ju hyst en kärlek för klubben. Zlatan verkar inte bry sig alls, vilket talar emot att han någonsin skulle avsluta sin karriär i MFF (som så många supporters hoppas på)

  2. svenliljegrensr skriver:

   Jag är beredd att hålla med dig. Mycket beror nog på hur den nya mff-ledningen handskas med kontakterna med honom. Att han skulle spela för MFF håller jag för alldeles uteslutet. Med hans inställning till sin stad och där han växte upp pekar nog åt att han ställer sig själv eller resurser till förfogande för någon annan klubb med mer anknytning till hans uppväxt. Det är min gissning.

  3. Martin skriver:

   Zlatan följer klubben och har känslor för den vilket han visat vid ett flertal tillfällen. Att han har en personlig agg mot ett par före detta ledare är den helt annan sak. Visst märkte man ju på honom att han kände en kärlek både till klubben, stan och supportrarna när han var här med Milan? Enligt mig visar han betydligt mer engagemang än flera av storspelarna från förr.

  4. svenliljegrensr skriver:

   Martin/
   Men jag är tveksam till att han kommer att engagera sig i MFF. Jag önskar verkligen att jag har fel. Han skulle kunna bli en tillgång .

  Kommentera