• Hem
 • RSS
 •  

  Slutsats.

  jag har under en en tid funderat på det där med Facebook. Anslöt mig 2007, men tycker inte att det är något som tillför mig något. Jag är glad att det finns och önskar att det funnits när jag var ung och aktiv, men känner mig akterseglad och lägger ner FB,

  Jag tro att det delvis beror på att jag i min ålder ser ”slutet” på engagemang i än den en andra frågan, än den andra. Så många fler , vet så mycket mer om det mesta, så det jag trodde mig kunna tillföra väger ”nada”.

  Min son hade rätt när han blockade mig på FB första dagen. Redan där borde jag förstått att det är en generationsfråga som inte innefattar min generation. ”Föräldrar skall inte läsa sina barns FB”

  Men kul har det varit ibland.

  Jag kommer att vara flitigare på min blogg!

  8 svar till “Slutsats.”

  1. Stadiongatan skriver:

   Tror inte det har så mkt med ålder att göra för den delen.

   Jag hade ett konto på facebook men det gav mig inget. Att läsa vad ytligt bekanta åt till middag etc blev jag rätt fort trött på. Så jag deletade mitt konto och jag har inte saknat det en sekund.

   Det kanske passar utmärkt för andra som har ett annat umgänge än vad jag har så jag säger inget om det, var o en får ha sin uppfattning.

  2. svenliljegrensr skriver:

   Ungefär så ser jag också på på saken!

  3. P-A Winberg skriver:

   Sven,

   Du är inte ensam! ( Vänta lite, jag ska bara skriva på min Twitter att jag är upptagen och inte kan uppdatera den just nu för jag skriver till dig)

   För fyra år sedan så hade vi samma ämne uppe här hemma; Jag sa till min dotter, då 16 att jag ville ha Facebook och om kunde hon hjälpa mig. Inga problem! Så frågade hon varför jag ville ha det!! ¨Så att vi kan bli vänner på nätet och jag kan se vad som sker med dig medan jag far jorden runt!¨ Glöm det, sa hon, du blir aldrig min Facebook vän!

   Svaret var ju ärligt men det var också min egentliga anledning till att gå med. Suck, vad jag kände mig gamal!!

   Har sagt till min fru att jag blir världens sista Facebook varelse men hon hävdar bestämt att jag blir näst sist om hon inte dör före mig!

   Men den dagen det bildas en ”VVF” på Facebook vill jag vara medlem #2, Våga Vägra Facebook” och den första som loggar ut därifrån!

   Nu ska jag dricka ur det sista av ett glas Robert Mondavi, en Zinfandel från 2010, Californien som jag skulle vilja ge 3 på en femstjärnig skala som vi fick tillsammans med något så ovanligt som kalvkotletter ikväll, jag ville ha svin men slaktaren propsade på den gamle skojaren, ha, ha, ha, och så stod jag där med ett stycke kalv för under 200 kronor! Som det kan gå! Crazy, crazy!

   Oj, nu har jag mycket att Twittra om!

   Länge leve det handskrivna brevet formulerat med eftertanke!

   Tror faktist jag ska skriva ett brev till dig imorgon Sven!

  4. svenliljegrensr skriver:

   Jag skall leta tätt på min reservoarpenna.

  5. Thomas Ivarsson skriver:

   Jag har aldrig haft FB och saknar det inte. Är med i en motsvarande grupperingen på nätet som enbart handlar om jobbrelatede saker. Har inte mycket att dölja om mitt privatliv men varför skall man ge denne information gratis till FB som sedan kan använda detta som de själva önskar.

   Google vill veta mer detaljer om våra sökningar på nätet. Kundkort används i dagligvaruhandeln där vi visar våra köpvanor.

   Min 82 årige pappa har skaffat ett för att hålla kontakt med barnbarnen. Det kan jag förstå.

  6. svenliljegrensr skriver:

   Thomas./
   Du har rätt förstås. Men jag tror att vi är väl kartlagda utan att vara med på FB.

  7. Thomas Ivarsson skriver:

   FB tar bort den sista biten där det annars finns lagar om personlig integritet. Informationen säljs vidare.

  8. svenliljegrensr skriver:

   Då måste de vara besvikna på mig. Jag har inte lämnat något värt att sälja. :-)

  Kommentera