• Hem
 • RSS
 •  

  Nerverna börjar dallra!

  Den här veckan börjar det på ”riktigt” allvar.

  Igår löste jag min sondotters tredje medlemskap i MFF. Hon fyller två den 19 maj. Så skall farfar hålla liv i hennes medlemskap i många år till, hoppas jag. Sen får föräldrarna eller hon själv sköta den saken. Silvermärket innan hon fyllt 25 år. Skall försiktigt börja jobba på att få med henne ”po match”. Tösen bor i Stockholm så påverkan är viktig. Hon kan hamna i dåligt sällskap däruppe. Vaccinering!!

  Hon skall bli en ljusblå Iris!

  På lördag hämtar jag ut mitt Årskort innan genrepet mot BK Häcken som spelas på ”Himmaborgen”.
  När nu försäsongen är avklarad känns avslutningen i Wien den 15 december inte så avlägsen om man betänker känslan då. Det som då kändes som ett lååångt uppehåll är nu slut. Allsvenska tipset har jag publicerat här tidigare och topplaceringen är det enda säkra tipset i den tabellen. Efter att att jag lagt ut tabellen, har jag stärkts i min uppfattning. Det blir vårt år i år! Varför det? Det som jag varit lite fundersam om är anfallsspelet, men efter det senaste träningarna och matcherna skymtar en skytteligavinnare fram. Det lilla frågetecken jag haft angående Ranegié har rätats ut efter de senaste två veckorna. Det blir minst 20 mål i år.!

  Försvaret håller. En ensam assisterande tränare Daniels Andersson kör egna extrapass för att hålla igång om det skull behöva täckas upp i backlinjen vid skador eller avstängningar.

  Alternativen på innermittfältet är många och fullödiga. Jag tror att Wilton kommer att jobba för att göra en solid insats sitt sista år i MFF. Friberg och Thern. Det finns fler som lurar i vassen.

  Yttermittfältet är kanske den mest sårbara platsen. Ordinarie är de två musketörerna Durmaz och Hamad av allsvensk toppklass. Kan Miiko ersätta även på högeryttern? Hans insats som högerback var fullt godkänd.

  Målvaktsbesättningen är totalt sett kanske den bästa MFF haft någonsin.

  Staben runt truppen är en grupp full av kunskap, ambition och energi!

  Idag bortser jag från de små orosmoln som finns på min ljusblå himmel. T ex spelartapp i sommar. Det får Ågren och Norling lösa då!

  Som ni ser bryr jag mig inte ett dugg om motståndarna. Gått igenom deras trupper och ser inget som skrämmer!

  Framåt Malmö!

  3 svar till “Nerverna börjar dallra!”

  1. h@rnis skriver:

   Jag tror att Allsvenskan blir den tuffaste på många år!
   Om man bara tittar på pappret så finns det fem olika lag som har chans att ta guldet (MFF, Elfsborg, IFK Göteborg, AIK och HIF). Sedan har vi en joker i Kalmar som säkert kan sticka upp och hamna på en bra plats i tabellen. Det ska bli otroligt intressant att följa om inget annat!
   Laul på Aftonbladet brukar tippa vinnarna i Allsvenskan varje år och han har nu två korrekta gissningar i rad (MFF 2010 och HIF 2011). I år har han faktiskt tippat MFF som vinnare så vi får hoppas att han har rätt igen! :-)

  2. svenliljegrensr skriver:

   h@rnis. //
   Han också!!:-)

  3. Harald skriver:

   Det är bra att du tidigt arbetar mot det skadliga inflytandet som Stockholmsmiljön har,

   Jag längtar mer och mer efter den dagen när jag kan flytta härifrån.

  Kommentera