• Hem
 • RSS
 •  

  Är det på riktigt?

  Satt i bilen och lyssnade på radio. Plötsligt dök Skånepartiets radio upp i apparaten. Jag lyssnade en kvart och undrade om det var på riktigt!

  Carl Herslow, är du på fullt allvar eller driver du med folk?

  26 svar till “Är det på riktigt?”

  1. krlkm skriver:

   Vad menar du? Rasism finns ju inte, eller?

   Nog är det på riktigt.

  2. svenliljegrensr skriver:

   Rasism vet jag inte, men mannen är något skruvad.
   Men det framgick efter en kort stunds lyssnande att han ”inte gillar” islam.
   En annan sak var att han inte vill att Malmö skall växa.
   Måste lyssna igen nån gång.

  3. krlkm skriver:

   Nu har jag inte hört vad du har hört, men jag vet ju ungefär vad hans åsikter är. Prova att byta ”muslim” mot ”jude” och tänk dig tillbaka 70 eller 80 år, så har du svaret på om det är rasism eller inte.

   Själv är jag inte gladare i islam än jag är i kristendom, men det fungerar inte att ta en religion och utifrån en tolkning av den generalisera om alla med koppling till religionen ifråga.

   Nu har väl Herslow haft problem med lagen om hets mot folkgrupp och försöker hålla sig till att kritisera islam, men vi som känner till honom vet ju att det hela handlar om att han inte vill ha muslimer i landet.

  4. svenliljegrensr skriver:

   Nåja. jag anser att alla människor är av samma ras, men det skiljer oss kanske åt, men behöver inte vara ett problem när vi diskuterar Herslow och Skånepartiet.

   Religioner har bara att göra med tro.

  5. Harald skriver:

   Herslow är ett patetiskt misslyckande. Han kommer från en ”fin” familj men usch …

   Hans pinsamma parti har fläckat ned skåningarna genom att blanda ihop ett fint landskaps namn med en brun ideologi. Numera ägnar han väl sig mest åt att skälla på SD – även de på den bruna kanten – eftersom de har tagit över hans väljare. De är inte bättre men Åkesson är – hur obehaglig han än är – en rätt skicklig demagog och taktiker som tyvärr får med sig många. När till och med de mest politiskt naiva insåg att Herslow var en odugling gick ju det folket över till Åkesson.

   Det mest pinsamma med Herslow var att partiet fick ändra sina stadgar för att han skulle få vara med. Saken var att ingen som suttit i fängelse skulle få vara med men så åkte Herslow själv in för rattfylla. Sedan klassificerade de honom som ”politisk fånge” och gjorde ett undantag för honom.

  6. krlkm skriver:

   Sven,
   Har du något bättre ord för judehat och muslimhat? Dagens muslimhatare pratar sällan om ras – även om det förekommer, särskilt i inofficiella sammanhang –, så jag förstår absolut din invändning.

   Du skriver vidare att det bara har med tro att göra? Tror du på fullt allvar att ateister och icke-troende från muslimska länder kommer undan muslimhatet?

  7. svenliljegrensr skriver:

   Nä jag har inget annat eller bättre ord för den företeelsen. Om någon hatar judar och muslimer så är det väl väl det.
   Jag har bestämt mig för att det finns en ras.

   Menar du att icketroende skulle hata muslimer? Det är väl fullt möjligt. Hat finns i alla riktningar, men men jag kallar det inte rashat.

   Herslow ”hatar” Islam. Islam baseras på tron på Allah.
   Hopps jag förstod ditt andra .

  8. krlkm skriver:

   Sven,
   Du förstod tyvärr inget av det. Kanske är det svårt för dig att navigera bland olika former av kritik mot religion. Herslow och hans likar har inga likheter med religionskritiker som Sturmark. Herslow vill inte att människor från andra kulturer ska finnas i vårt land, det är vad det handlar om. Allt annat är bara retorik för att vinna anhängare.

   En till fråga för dig att missförstå: Om det inte finns någon gud, hur kan det då finnas religion?

  9. Harald skriver:

   krlkm,

   Religion finns väl för att en del människor TROR att det finns en gud. Det är just TRO eftersom guden uppenbart inte finns. Religion finns därför på grund av en missuppfattning.

   Att folk tror att det finns en gud beror nog mycket på att de behöver leva med denna illusion. Richard Dawkins har skildrat detta lysande i ”The God Delusion”. Om du som barn växer upp och beundrar en äldre generation som kan så mycket som stämmer så tror du dem även när de säger att det finns en gud. Även om just han – snarare hen, vi vet ju inte vilket kön något obefintligt har – inte finns.

  10. krlkm skriver:

   Harald,
   Bra. Nu behöver Sven bara byta ut ”gud” mot ”flera raser” och ”religion” mot ”rasism”, så kanske även han begriper hur lite hans egen åsikt om antalet raser har med existensen av rasism att göra.

  11. svenliljegrensr skriver:

   Hör nu här.
   Jag lutar mig åt vetenskapen som slagit fast att jorden bebos av en ras. Homo sapiens.
   Det finns ingen skillnad i genuppsättningen bland den mänskliga befolkningen”

   Det var det jag påstod.

   Jag är ateist. Det betyder att jag inte tror på någon gud.

   Att människosläktet har och har haft gudar i alla tider 0ch i olika civilisationer.

   Finns inte raser bör det inte finnas rasism. D.et tycker jag är logiskt
   Motsättningar i fråga om religioner.

   Motsättningar av olika slag beroende på kulturskillnader, och annat finns det vill jag inte förneka, det är bara att se sig omkring.

  12. krlkm skriver:

   Hur långt räcker det att det inte finns raser när det finns människor som tror att det finns raser?

   Från en konversation jag haft de senaste dagarna: ”Självklart skiljer vi OSS beroende vilken ras vi tillhör.”

  13. svenliljegrensr skriver:

   Du kör med rasbegreppet, jag gör inte det.
   Det är inget ord man behöver om människor.

  14. krlkm skriver:

   Jag kör med rasbegreppet?! Vad fan är det för jävla påhopp?! Uselt!

   Men bra att du äntligen begripit att du hade fel.

  15. Harald skriver:

   Som biolog ser jag begrepp som ”ras” som något människan konstruerat. Det finns en genetisk variation mellan olika folkgrupper men de är inte större än att de betraktats som en normalt inomartsvariation om det varit en annan art.

   Det mänskliga rasbegreppet är därför något som vuxit fram som ett begrepp där kulturella vägs in.

  16. svenliljegrensr skriver:

   krlkm//
   Ja, du använder rasbegreppet jag gör inte det.
   Människor är en ras. Jag uppfatttar att du tycker att det finns flera raser av människor.
   Har jag fattat dig fel får du berätta.

  17. krlkm skriver:

   Det här är totalt skruvat, Sven! Citera det jag har skrivit som får dig att tro att jag tror det, så kan jag försöka förklara igen. Men du framstår tyvärr som dummare och dummare, så det börjar kännas hopplöst.

  18. svenliljegrensr skriver:

   Okej! jag får väl ge mig för dina kunskaper i ämnet.
   Jag är antagligen precis så korkad som du tycker jag är. eftersom jag inte förstår vad du menar.
   Du förstår inte mig heller. Av samma skäl
   Så, vi lägger ner diskussionen och du vinner!

   Edit. Jag borde inte gett mig in i diskussionen från början.:-?

  19. P-A Winberg skriver:

   krlkm,

   Är du på fullt allvar eller driver du med folk?

  20. krlkm skriver:

   Något särskilt du tänker på, P-A?

   Jag vet att mina ord inte var särskilt väl valda på slutet, men det finns en gräns för mig också.

  21. svenliljegrensr skriver:

   Jo, jag funderade över ditt omdöme om mig. Kanske når jag inte upp till ditt IQ.
   Men för den skull behöver jag inte vara dum. Det tror jag inte ens att jag är.
   Såna tillmälen och omdömen gör att jag håller mig borta från de allra flesta nätsidor med kommentarer eftersom språket alltför ofta är svårt att stå ut med.

   På den här bloggen tar jag aldrig bort kommentarer. Jo, en gång har det hänt, för längesedan.

  22. krlkm skriver:

   Jag tror inte heller du är dum, Sven. I så fall hade jag inte fortsatt anstränga mig för att få dig att förstå.

  23. Garpe skriver:

   Att diskutera rasism är som att diskutera Gud – Finns verkligen någon av dessa?

   Knappast men däremot finns rädsla inför det ovissa och det oförklarliga

  24. svenliljegrensr skriver:

   Bra sammanfattning!

  25. krlkm skriver:

   Garpe,
   Byt ut ”rasism” mot ”ras” så håller jag helt med. Annars undrar jag vilken värld du lever i.

   I min värld finns t ex rasisterna i National alliance (http://www.natall.com/). Som tror på det här:

   ”Our world is hierarchical. Each of us is a member of the Aryan (or European) race, which, like the other races, developed its special characteristics over many thousands of years during which natural selection not only adapted it to its environment but also advanced it along its evolutionary path. Those races which evolved in the more demanding environment of the North […]”

  26. svenliljegrensr skriver:

   Jag skall nu enväldigt och möjligen för sent förkunna att den mänskliga rasen är en!

   Därmed är all vidare diskussion i detta ämne avgjord.

   Som krlkm anger är alla som talar om oilka raser inom arten homo sapiens ute i ogjort väder.
   Jag tror att t o m min lärare i femte klass i folkskolan var inne på det.

  Kommentera