• Hem
 • RSS
 •  

  Förr och nu. En liten ”skitsak”.

  Det kom en tanke till mig idag på morgonen. Utvecklingen från utedasset hos mormor och Åhlen & Holms katalog till dagens utbud av toalettpapper. Utvecklingen går framåt, både på gott och ont. Mest gott. Även om återanvändning borde få en mer framskjuten plats i vår tid. Resurser får inte förslösas i onödan, vilket sker i alltför stor utsträckning.

   

  2 svar till “Förr och nu. En liten ”skitsak”.”

  1. Mats Olsson skriver:

   Vintern 66-67 låg jag i lumpen och tillbringade några veckor på ett skjutfält i närheten av Skellefteå. 25 grader kallt och utedass modell större. På utedassets väggar kunde man läsa diverse saker, bl. a. följande:
   Nu i disse hårde tider,
   brug papirets begge sider,
   tänk så osse på din ven,
   häng papiret opp igen.
   Om författaren var norsk eller dansk, förtäljer inte historien, men kanske var han ändå lite före sin tid!

  2. svenliljegrensr skriver:

   Ha, ha!

  Kommentera