• Hem
 • RSS
 •  

  Fredag efter torsdagsmatchen mot Sundsvall.

  Igår såg jag matchen på Sir Toby. Självklart lämnade jag matchen besviken men inte förvånad. När MFF saknar tongivande spelare som tre ordinarie i backlinjen och möter Sundsvall borta så kunde jag ana problem.  Det såg det sämre ut än jag hoppades och kanske måste jag då acceptera resultatet. I delar av matchen var MFF utspelat.

  Flera kommentarer framhåller ”bristande inställning”. Jag undrar ibland över omdömet . Hur skall man definiera det? Det måste vara en mental historia. Medveten eller omedveten.? Det måste väl vara omedvetet. Om inte är det en katastrof.
  Om den som jag tror är omedveten, hur kommer man åt ett sådant tillstånd.? Många som läser här har säkert synpunkter på ”ämnet”. Själv tycker jag det är svårförståeligt.

  Nu är det uppehåll och ”silly season”. Självklart är det spännande att följa. MFF tappar nog någon spelare. En, kanske två.

  Plastdebatten avhåller jag mig från. Principiellt tycker jag att fotboll skall spelas på gräs. Nu är det inte så och då måste man leta efter metoder att lösa de problem man har. Kritik har kommit över det faktum att MFF inte tränat på plast före matchen. Kanske. Det borde finnas tillgång till lämplig plan i Malmö med omgivningar. Norling har gjort sitt val. Välgrundat förhoppningsvis. Snart har hela Allsvenska ”plastplaner”. Jag tror att förändringen från gräs till plast beror på att kommunerna i de allra flesta fall är ägare till anläggningarna. Sen borde kanske SvFF tagit itu med den här frågan. Passivt agerande från deras håll.

   

  4 svar till “Fredag efter torsdagsmatchen mot Sundsvall.”

  1. Skruvdobb skriver:

   jag håller med dig Sven, bristande inställning tror jag är omedvetet och är väl en knut för Sverker att arbeta med. Det kan väl vara baksidan med vår stadion och vår nuvarande hemmapublik jämfört med 80- och 90-talet med vår cementbunker och 4000 i publik. Nu blir det en stor skillnad att komma till Sundsvall, Gävle, Häcken, Syrianska mfl.

   Jag hoppas att vi bästa fall enbart tappar Larsson och Durmaz i detta fönster, dessa två går att ersätta det skulle vara mycket värre för laget att tappa Ivo, Ranegie, Dahlin eller Wilton.

   Trots att EM är kul så längtar jag till juli och återkomsten av allsvenskan.

  2. Per Mix skriver:

   Jag såg inte matchen igår tyvärr. Jag har faktiskt bara sett de tre -borgmatcherna plus premiären och ”katastrofen mot Rövva” hittills i år. Det beror på att jag ju tillbringa mesta tiden utanför Sverige nu igen. Pluggade nytt språk under hösten och i våras och är nu rätt flytande. Jag har inte helt hållit mig från business där nere utan dragit igång ett litet embryo till företag där jag nu har fem pers anställda. Nog om detta.

   Med tanke på att vi hade en till 3/4 ny backlinje och att Ranegie skadade sig plus att vi har förbannat svårt mot Sundsvall så är det ändå inte helt märkligt resultat. Tyvärr har Ellos allt det flyt ett mästarlag ska ha, de lär ta hem serien i år. Vi får slåss med framför allt AIK om andraplatsen.

  3. krlkm skriver:

   Hur man kommer åt omedveten dålig inställning? Svårt, men man kan åtminstone börja med att inte göra som man gjorde inför Sundsvallsmatchen. Tidigare i veckan så skrev jag följande på Himmelrikets forum:

   Jag läser att våra spelare har fått ledigt fredag, lördag, söndag och tisdag. Alltså bara träning måndag och onsdag inför torsdagens match. Det låter som om semestern redan börjat lite halvt. Nu var Sundsvall fruktansvärt dåliga igår så det kanske löser sig ändå, men det lindrar inte min oro. Det vore så jävla typiskt MFF de senaste åren att bara ställa in skorna på torsdag.

  4. svenliljegrensr skriver:

   krlkm7
   jag har svårt att förstå att man går till jobbet efter en lång förberedlsetid utan inställning att prestera fullt ut.
   Själv har jag jobat i ett yrke där förberedelserna kan vara planerade och ganska förutsägbara och inriktade på prestation skall komma inom given tid. Hade jag inte varit inställd på full prestation hade jag gått konkurs inom en ganska kort tidsperiod.
   Jag har svårt att tro att man inte skall kunna motivera spelare att prestera fullt 2 timmar var fjärde dag!
   Någonstans brister det, om det nu ätr så att man kan bättre med den uppställningen MFF hade igår.

  Kommentera