• Hem
 • RSS
 •  

  Lite MFF

  Det diskuteras önskade förvärv av ”klasspelare” till MFF i press och i andra media..

  Om jag fatta saken rätt så är  MFF inte barskrapad, men resurser att köpa ”klasspelare” finns inte. Det låter så när jag lyssnar runt.
  För egen del tror jag vi går mot en situation där våra spelare lämnar efter fullgjort kontrakt och att MFF kommer att enrollera spelare i samma situation. Det betyder att ekonomin i huvudsak måste klaras med ekonomi i den löpande verksamheten vilket gör situationen tydligare, men att den ställer än högre krav på organisationen.

  Slutsatsen är att spelarflytt i någon större omfattning kommer det inte att bli i sommar. Det blir mer pengar för den enskilde spelaren om han går som bosmanspelare när kontraktet är fullgjort.

  En sak till. Jag tror det kommer att bli lättare att behålla även de spelare som för några år sedan skulle kunna inbringat relativt höga summor vid en försäljning. Marknaden har förändrats och för gott tror jag. Det är dessutom bra. MFF får behålla spelare och kan vinna pokaler. Vår klubb har en bra ungdomsverksamhet smed det sagt tror jag det finns saker i den verksamheten som kan förbättras. Men det är en annan historia som jag kanske kan återkomma till.

   

  2 svar till “Lite MFF”

  1. h@rnis skriver:

   En utveckling som man har sett i MFF de senaste åren är att välja att behålla spelare som man anser viktiga för sportslig framgång, även om utländska bud inkommer. MFF valde t.ex. under 2010 att tacka nej till hyfsade bud på både Molins och D Larsson för man ansåg att de skulle bli viktiga för att ta guldet och sedan framgång i Europa. Jag tror att vi kommer att få se detta i år igen!
   Kommer där inte ett bra bud på Durmaz i sommar så tackar man säkert nej till dem och väljer att låta honom gå som Bosman efter året och inkassera utbildningsbidraget. Lägger en turkisk klubb t.ex. ett bud på 4-5 MSEK så tackar nog MFF nej och behåller Durmaz året ut ifall man får 2-3 MSEK i utbildningsbidrag. Detta tror jag kommer att bli allt vanligare….

  2. svenliljegrensr skriver:

   Det var helt i linje med det jag skrev. Bra att vara enig med nån!:-)

  Kommentera