• Hem
 • RSS
 •  

  Midsommarvecka.

  Så bär det av till stugan för en så lång period att det är idé att flytta tidningen tillfälligt. Ett problem däruppe vid Ringsjön är att det mobila bredband jag har Telias mobila bredband, 3 G, som fungera bara ibland och då dåligt. Det är märkvärdigt hur ”beroende” jag blivit av nätet. Egentligen tycker jag inte om det men så har det blivit. På gott och ont.

  ——

  Sverige är ute ur EM i fotboll, vilket inte kom som någon överraskning för mig. Standarden på svenska spelare är för tillfället förhållandevis medioker. Ett par undantag finns. ”Take your pick”. Det ser inte heller särskilt bra ut vad gäller VM-kvalet som startar i höst. Kan ett byte på posten som förbundskapten vara en del av lösningen? Hamréns fotbollskunskaper vet jag för lite om, men jag har svårt för hans stil, men det gör inte att jag ropar på hans avgång. Det finns antagligen fler som gillar honom.

  —–

  För egen del har jag tid att följa stora delar av rättegången mot Breivik i Oslo. Det gör mig illa berörd när jag ser massmördaren sitta där till synes helt oberörd. Illa berörd är inte rätt uttryck; Jag blir ursinnig. Den primitiva människan i mig vill göra processen kort med honom. Han är skyldig, döm honom till livstid, lagens absolut strängaste straff, och lås in honom oavsett han psykiska tillstånd. Hans offer åtnjöt ingen ”rättvisa”. Den mer civiliserade människan i mig förstår att processen måste följa lagar och förordningar.

  ——

  Skrev för en tid sedan om att jag försummat bokläsning på senare år. Nu har jag börjat. En John Grisham, ”Bekännelsen”. Snart är den klar. Det blir lättare att fortsätta med fler böcker nu.

  —–

  Imorgon börja r träningen för MFF efter irlandsresan och matchen där borta mot Shamrock Rovers. Det gick att se matchen på nätet, men det var svårt att följa p g a tv-produktionen. Vilka svar Norling fick är svårt att veta. En medioker tillställning som inte får mig att bli mer optimistisk om fortsättningen. Okej, det fattades ”ordinarie” spelare, så kanske det blir ett lyft. Sen vet jag inte hur intensiv träningen är just nu. Kanske påverkar intensiteten matchen.

  —–

  För övrigt bor vi alldeles för långt från familjen i Midsommarkransen

  Hade gärna bott närmare den här tjejen och hennes föräldrar.

  ——–

  Det blir sill och potatis med tillbehör och med Jan och Elisabeth i stugan i Midsommar. Det ser jag fram emot. Tyvärr verkar vädret bli ogynnsamt för det ideala midsommarfirandet. Man hoppar inte små grodorna i regn.

  ——

  Socialdemokraterna går framåt, igen. Senaste undersökningen visar att med ytterligare en liten framgång så är SAP större än allianspartierna tillsammans. Nu undrar jag vad som händer när partiet skall presentera skarpa förslag.

  —-

  Slut för den här gången

  6 svar till “Midsommarvecka.”

  1. krlkm skriver:

   Nu vet jag var SD fick nästan 8%. Det var hos United minds, som använder en kritiserad metod med paneler. Jag hörde om det i Medierna i P1.

   Apropå opinionsundersökningar.

  2. svenliljegrensr skriver:

   Jo, vi har diskuterat detta tidigare och det är tveksamt vilken bäring dessa undersökningar har när vi skall gissa valresultatet 2014.
   I alla undersökningar den senaste tiden har SAP gått framåt och det ganska rejält och detta utan att lägga riktigt skarpa förslag. Tystnaden har gjort att fokus kommit att hamna på Allianspartiernas regeringsduglighet. En viss trötthet har infunnit sig och detta kapitaliserar SAP på just nu. Med ytterligare måttlig framgång i undersökningarna visar det sig att man är större i mätningarna än allianspartierna tillsammans.
   Men valet är 2014. Men visst kan man läsa och diskutera och jämföra under tiden.

  3. Mårten skriver:

   Hej Sven!

   Ville bara säga att om de verkligen vill ha internet ute i stugan så finns det ett bolag som heter Net1 (www.net1.se) som kör mobilt bredband på gamla NMT-nätet.

   Lyckades själv kräma ur ca 4Mbit/s ur det och det ute i den småländska obygden mitt mellan Växjö och Oskarshamn och det räckte för att kunna streama en match åtminstone!

   Bara ett tips om du är sugen, vi installerade det permanent ute i huset där men de har ju lite olika paket man kan välja mellan.

   Mvh

   Mårten

  4. svenliljegrensr skriver:

   Mårten. Jag skall kolla. Tack för tipset.

  5. Hej!

   Jag heter Susanne och jobbar på Telias Kundservice. Har du testat att flytta modemet/datorn närmare ett fönster i stugan? Signalen och hastigheten man får kan nämligen skilja sig åt ganska mycket beroende på hur nära masten man befinner sig och hur mycket signalen måste ta sig igenom för att nå dig. Det kan därför fungera bättre vid ett fönster än vid en vägg och man kan uppleva skillnad i täckning beroende på vilket rum man befinner sig i.

   Testa även gärna att låsa modemet på 3G om du inte gjort det tidigare, det kan ge en mer stabil uppkoppling.

   Jag hoppas att råden ovan ska hjälpa dig så att du kan surfa även under (den förhoppningsvis soliga) midsommarhelgen.

   Med vänliga hälsningar
   Susanne Boström
   Telia Kundservice

  6. svenliljegrensr skriver:

   Tack för den Televerket!:-) Låsa på 3G? Okej jag skall försöka.

  Kommentera