• Hem
 • RSS
 •  

  Lite funderingar kring MFF.

  Nu står MFF inför en otroligt viktig avslutning av Allsvenskan. Tyvärr kan ju allt fokus nu läggas på att nå en som sämst tredjeplacering i serien. Tyvärr, för det hade varit klart bättre med flera tävlingsmatcher i någon av de europeiska uefatävlingarna. Nu blev det inte så vilket klart negativt både ur sportsligt och ekonomiskt perspektiv. Därför fullt fokus på höstens matcher i Allsvenskan.

  Först vill jag säga att hoppet är det sista som lämnar mig, även om jag inte ser MFF som favorit till guldet. Där vill jag nog hålla fram IF Elfsborg som som huvudkandidat.” Rest of the best” MFF, AIK, BK Häcken och Helsingborgs IF får i första hand konkurrera om andra och tredjeplatsen. Så ser det ut just nu. AIK har förstärkt och är bra med redan innan förstärkningarna. Häcken är ett bra lag, det såg vi inte minst i våra två matcher. Helsingborgs europaspel kan vara lite hämmande. Många matcher kan tära på krafterna men kan å andra sidan vara inspirerande. HIF förstärker/ersätter i takt med att man tappar spelare. Bra framförhållning av deras sportsliga organisation. Där finns det tydligen kapital att tillgå.

  Så till MFFTvå tillskott i truppen. En hemvändare. Matias Concha

  och ett sydafrikanskt förvärv i form av Tokelo Rantie.

  En orutinerad anfallare och en försvarare med stor rutin. Det skall ge sig om ”Tiki” som jag hört att han kallas klarar att leverera i AS efter att ha spela i Hässleholm på div 1-nivå. Å andra sidan har han spelat och levererat i Sydafrikas landslag Bafana Bafana.” vilket väl får säga garanterar för viss kvalitet. Dessutom gjorde han ett Hattick i Svenska Cupen mot Sandvikens IF. Visserligen divisionettmotstånd,men under viss press.

  Matias kommer säkert att tillföra med sin rutin och han har varit en genuint duktig försvarsspelare och jag känner mig övertygad om att han kommer att visa sig nyttig. Kaptensämne när Daniel Andersson inte spelar.?

  Det diskuteras flitigt huruvida Durmaz kommer att ersättas. Hans spel på vänsterkanten saknas. Nu tror jag inte det, av två skäl. Även om Norling/Ågren skulle vilja ersätta Jimmy med en spelare med samma kompetens så är kanske tillgången mager om man tar i beaktande signalerna ang ekonomi och MFF:s uttalade strategi att i det långa loppet ersätta med egenutbildade spelare. Jag hoppas och tror att vi får se en vänstersida bestående av Ricardinho och Miiko Albornoz. Hur Norling sätter upp den kanten är svårt att veta.

  Innermitt kommer formeras med hänsyn till vem som är i form och spelklara. Ivo och Wilton lär vara förstavalet. Jag tycker att en inspirerad Wilton och en frísk Ivo är  förstavalet.

  Mittbackar? Helander och Jansson. Daniel förstås om han är frisk och motiverad med hänsyn till att han också har tränaruppgifter.

  Anfall? Ranegie förstås. Rantie eller Larsson eller Alex eller Dardan. Rikard, ”you tell me”!

  Senaste nytt! En Löfqvist från Parma skall träna några dagar med MFF. Få se vad det blir av det. YMF eller Anf.

  3 svar till “Lite funderingar kring MFF.”

  1. Hässleholm skriver:

   Intressant läsning som vanligt Sven. IFK Hässleholm tillhör dock division 3.

  2. svenliljegrensr skriver:

   T o m det! Sorry.

  3. david skriver:

   Att inte Durmaz ersätts tror jag beror enbart på ekonomin, om vi hade varit kvalificerade till EL och säkrat ett antal miljoner så hade det nog redan funnits en ersättare på plats trots strategin att ersätta från egna led.
   Jag tycker det är rätt strategi, det går inte att gå med förlust år efter år. Övergångssummor kommer bara att bli lägre och lägre i framtiden pga ekonomin i europa. Jag tror också att tv-pengarna blir mindre och då också ersättningen ifrån svff och för eventuellt deltagande i EL eller CL.

  Kommentera