• Hem
 • RSS
 •  

  Det känns lite oroligt.

  Då ser det ut som att Mathias ranegie har spelat sin sista match i MFF-skjortan för den här gången.  Det är två sidor av det här myntet. Å ena sidan är det möjligt att MFF får svårt att ersätta Ranegie med en spelare som redan nu kan ta över hans roll och bidra till en framgångshöst. Jag kan inte gå in i en djup depression eftersom jag visste under vilka förutsättningar MR kom till MFF.

  Å andra sidan önskar jag Mathias all framgång i han försök att etablera sig utomlands. Kan han med det säkra stora delar av sin ekonomiska framtid så är han bara att gratulera. Good luck!

  MFF då? Ja, det är ingen avundsvärd sits för tränare och sportchef. Nu tror jag inte att det går att ersätta MR med en likadan spelartyp eftersom hans sort är sällsynt. men det kan finnas andra spelartyper som kan bidra med andra kanske lika effektiva kompetenser.

  Jag skall inte spekulera i eventuell/a ersättare. Ågren har nog kandidater, frågan är om det går att lösa ekonomiskt. I någon mening sätts MFF:s policy att odla och förädla egna talanger på prov. Om Ågren/Norling väljer att satsa på egna spelare som ersättare finns det egentligen bara två utfall. Succé eller inte. Det kräver nerver av stål och insikter i spelarnas psyke.

  Svaret på frågan stavas nog ekonomi och om den ekonomiska situationen vet jag inte mer än att den antagligen är ansträngd vilket talar för att egenproducerat  är det mest troliga alternativet om jag får tro något.

  Två spelare som nämnts är Ek Kabir och Wanderson.  Kanske det.

  7 svar till “Det känns lite oroligt.”

  1. Marcus skriver:

   Sven vet du vad Mathias köptes för och vad klausulen för försäljning var på? Jag räknar med att han hade en hög lön som frigör lite pengar till ett ev nyförvärv.

  2. Sven Liljegren skriver:

   Köpesumman tror jag låg på 13-15 miljoner. Lönen vet jag inget om.

  3. Marcus skriver:

   Om köpesumman låg på 13-15 mil, vad kan klausulen vara på då? Inte under 15?

  4. Bengt Åke skriver:

   Enligt Kristianstadsbladet ikväll stannar El Kabir i Mjällby under hösten.

  5. Garpe skriver:

   Skönt att slippa El-kabeln och underbart att se Jansson och Helander knäcka honom totalt. Det tillsammans med första halvlek och Mjällbyklackens bräkande var matchens behållning.

  6. Sven Liljegren skriver:

   Garpe/
   Kul att höra från dig.
   Var du på plats idag?

  7. Garpe skriver:

   Japp! Var där med Tor. Du fick väl mitt SMS efter matchen? Första var riktigt bra och den som imponerade mest var faktiskt Thern.

  Kommentera