• Hem
 • RSS
 •  

  Derbydags med bussar.

  Detta är en väldigt olycklig historia för MFF och deras supportrar.

  För egen del skulle jag gärna vilja ha hela historieskrivningen som ledde fram till beslutet. Intressant vore att få läsa protokollen från de gemensamma möten som varit där alla parter varit med. MFF, Polisen, Region Skåne och MFF Support.

  Från ett sådant protokoll borde framgå hur diskussionen gått och om någon haft avvikande mening när beslut fattades. Frågan uppstår; fattade MFF beslutet själv? Hur kraftiga var påtryckningarna från Polisen och kanske regionen. MFF Supports roll är självklart intressant. Om man inte gillade beslutet så borde det väl framgå av protokollet?

  Från min enkla utgångspunkt så är min erfarenhet att om man skall fatta ett beslut med så långtgående konsekvenser så borde man gjort en rejäl  analys av resultatet av beslutet. Möjligen har man gjort detta och bestämt sig för att konsekvenserna är godtagbara, och om det är så borde detta kommuniceras. Tydligt.

  Vilka blir då följderna av detta. MFF-Vänner och Framtidsgruppen är redan igång med olika uttalanden och man kan förmoda att dessa kommer agera inför årsmötet. Ropen på avgång ekar redan.

  För egen del väntar jag med att ropa på avgångar tills jag fått mera fakta i målet.

  13 svar till “Derbydags med bussar.”

  1. Linus skriver:

   Vad som är 100 % klart är att vår SLO Peter Åhlander SKA avgå. Han uppbär lön för att föra supportrarnas talan gentemot klubben. Var höll han hus under mötena och var håller han hus nu? Han har en heltidstjänst för supportrarnas räkning och han har gått under jorden. Skandal.

  2. svenliljegrensr skriver:

   Jag tror du är jäkligt dåligt informerad och att du känner Peter Åhlander alldeles för lite för att för att kunna kräva att han skall säga upp sig från sitt jobb som tjänsteman på MFF. Det är ju inte som en styrelseledamot, som avgår när det tar emot.
   Vi måste veta mer om den beslutsprocess som förevarit och vad som motiverat detta beslut som verkar snurrigt, vilket jag håller med om.

  3. Garpe skriver:

   Sven, men visst är det konstigt när HIF:s SLO försvarar våra intressen? SLO är till för oss och inte för ledningen. Hans talande tystnad säger det mesta – Han är inte lämplig.

  4. svenliljegrensr skriver:

   Garpe/
   Du vet inte vad som föregått detta.
   Peter Åhlander är mer MFF och supporter än de flesta andra.
   HIF ätr väl inte inblanbdat i detta. Deras SLO kan säga vad som helst. Det kan inte Peter göra offentligt. Vi vet inte vad han sagt i detta ärende under resans gång.
   Ifrågasätter man Peters supporterhjärta så protesterar jag å det allra bestämdaste.

  5. Garpe skriver:

   Jag ifrågasätter hans tysthet.

  6. svenliljegrensr skriver:

   Vad vill du att han skall säga när VD pratar.?
   Var finns Per Welinder, som gärna babblar på SF. Detta är en kommunikationsfråga. PW är kommunikationsansvarig. Det är i kommunikationen det brustit från början.

   I detta sammanhang är det MFF Support som har en DJUP spricka. Nu försöker Per N lappa och laga.

  7. Martin skriver:

   Lite tröttsamt med folk som kräver avgångar så fort det blåser lite. Tycker att vi tar det lugnt och reder ut begreppen. En massa påhopp grundade på antaganden eller andra lösa grunder kommer inte att bidra med något positivt.

  8. Rune Persson skriver:

   Vad är problemet egentligen? Integritetskränkande? På vilket sätt? Den som inte förstår att något måste göras för att begränsa och helst minimera möjligheten till bråk i samband med dessa derbyn är helt fel ute. MFF supportrarna agerar som barnungar. Det räcker väl att se på de senaste derbyna, och de våldstendenser och bråk som uppstått i samband med matcherna, både i Malmö och Helsingborg, oskyldiga människor drabbas, enorma polis och bevakningskostnader. Tyvärr har detta kommunicerats i fel ordning av MFF. Självklart skulle diskussionen med MFF support och supportrarna tagits i ett första stadie. Jag uppmanar alla parter att ta sitt förnuft till fånga, acceptera och försök förstå det utsatta läget, lägg energin på att göra derbyt till en fantstisk fest, åk med gratisbussarna till bortasektionen, sjung och stå upp för det blåa laget, visa vad som faktiskt är viktigt; Vi skall vinna den matchen, och därför behöver laget ett oreserverat och underbart stöd på kortsidan. Tyvärr kommer det säkert finnas element från båda lag som söker bråk, det kommer de göra i vilket fall som helst, förhoppningsvis kommer det att bli mer lätthanterligt för polisen. Stå nu upp för de himmelsblå, och visa karaktär och stolthet!

  9. Carlo skriver:

   Tycker att Håkan Malmström har en bra syn på den här infekterade frågan i sin blogg.
   Ungefär så härskriver Håkan.
   ”Om alla dessa protestanter varit lika engagerade i att avstyra bråk och ange bråkmakakare kanske det inte hade behövts några bussar.”

  10. svenliljegrensr skriver:

   Rune och Carlo.
   Vi verkar ha en likartad syn på problemet.

   Nu har jag en känsla av att olika parter har lärt sig en del av detta och att det av det skälet kan komma något bra ut av det.
   Tiden får visa om min optimism är en chimär.

  11. Garpe skriver:

   Jag mejlade Per W direkt när jag fick höra talas om detta men har fortfarande inte fått något svar. Har Per avgått i protest?

  12. svenliljegrensr skriver:

   Welinder protesterat? Det tror jag inte.

  13. P-A Winberg skriver:

   Det finns väl en grund till att du och jag Sven avstått från att åka till Olympia de senaste åren?

   Inget kul alls att vara där eller i närheten av arenan före och efter match. Det är fotbollsmatch det handlar om.

   Dom som ryter högst på div forum vet nog också hur det brukar se ut runt Knutpunkten.

   Kan inte bara HIf låta bli att spela i allsvenskan som i gamla dagar så slipper vi problemet?? Borde upp på ett SvFF möte.

  Kommentera