• Hem
 • RSS
 •  

  Nu är det en viktig fotbollsvecka.

  Först av allt vill jag gratulera Ranegie till hans framgång idag. I dagens match mellan Udinese och Milan var Mathias en starkt bidragande orsak till att Udinese besegrade Milan. Ett mål och en straff som han ”fixade” till sitt lag. Vilken start och nu måste kanske Hamrén tänka om när han tar ut nästa landslag.Grattis Mathias.!

  Sen är det det där med matchen på Olympia imorgon , den mot skånekonkurrenterna Helsingborgs IF. MFF skall möta de regerande svenska mästarna som är placerade precis under toppskiktet i tabellen. De har spel i Europa och ett lag som är som bevisligen är i bra form och som senast förstärkt med en högst kapabel mittback i form av Peter Larsson. Man förfogar över rutin och en del ungdomlig entusiasm. Per Hansson är Allsvenskans näst bäste målvakt.

  Det framgår antagligen att jag tror att HIF blir en hård nöt att knäcka för våra pågar imorgon. Inte så att jag har givit slaget förlorat, men det mesta talar för hemmaseger.

  Nu har jag inte MFF:s startelva men om den blir som senast mot ÅFF, så gäller det att en del spelare höjer sig avsevärt. Rantie får inte ha ont i axeln. Mittfältet måste stå upp bättre än senast. Löfqvist måste lyfta sig ett snäpp. HIF har också en ny anfallare från Östersund. Snabb som en iller. Det är bäst att vår mittbacksfirma trycker til på en gång så han tappar sugen, Deras andre forward en kapabel serb, tror jag, kan säkert ställa till det.

  Slutsats. Matcher av derbykaraktär har ingen bäring på vad som hänt förr eller vad som kommer att hända sen, de lever sitt eget liv. Spelare höjer sig, spelare pallar inte trycket. Publiken påverkar både positivt och negativt. Det är alldlesa för många okända faktorer som spelar in så jag får avvakta kvällens övning, och jag gör det med en förhoppning om att de ljusblåe pågarna står upp och ger HIF en rejäl kamp om poängen, men ärligt talat så tror jag det kan bli en övermäktig uppgift. Jag avskyr att säga det och hoppas att jag inte fattat något och att vi bärgar tre pinnar och kan fortsätta vara med i guldstriden.

  Framåt Malmö.

  I gårdagens blad läser jag en intervju med MFF:s ordförande Håkan Jeppsson där han ”öppnar” för supporterinflytande i styrelsen. Jag har läst en del hoppfulla kommentarer på olika ställen och det är väl bra. Det finns ett nålsöga och det kallas valberedningen som värderar kompetenserna hos de kandidater de föreslår som styrelseledamöter till årsmötet. Saken är den att det räcker inte att att vara genuin supporter och känna till supporterfrågor, det kräver antagligen ytterligare kunskaper och kanske kontakter för att bli föreslagen.

  För egen del har jag tankar på en som skulle bli en alldeles utmärkt styrelseledamot men som är tveksam trots att han utöver supporterperspektivet har djupgående kunskaper på andra/annat område som skulle gagna klubben. Än så länge har jag inte lyckats intressera honom tillräckligt mest beroende på tidsåtgången för ett sådant uppdrag.Det brinner i knutarna så jag får jobba på det.

  Sen är det IFK Göteborg på torsdag.Bara en sån sak!!

   

  5 svar till “Nu är det en viktig fotbollsvecka.”

  1. Anders Bengtsson skriver:

   Känner också att HIF har fått en ny boost i sitt lag, så idag gäller det pågarna drar på sig himmelsblå ställ med en lite mörkare nyans borrar ner huvet och sliter järnet.

   Vi är med i en fantastisk avslutning av allsvenskan och vi har idag chansen att lämna HIF rejält bakom oss…..

   Ha en trevlig derbydag Sven!!

  2. Landgångens Vänner skriver:

   Jodå Sven

   Med den ingrediensen på MFF Landgången så närmar den sig fulländning definitivt.
   Styrelsen måste bli mer genuin på många plan för att få fram den absoluta paletten av ingredienser och smaksensationer.
   Man kan aldrig få ett bra resultat så länge där finns en och annan skämd och ofullständig medlem på denna anrättningen.

  3. svenliljegrensr skriver:

   Landgångens vänner/

   Härliga metaforer. :-)

   För egen del ser jag gärna en som min kamrat i styrelsen. Sen har valberedningen att bedöma vilken kompetens som skall tas bort och ersättas av en ny och annorlunda.

  4. Landgångens Vänner skriver:

   Sven

   Denna speciella ingrediens som nämns borde vara en av de mest kompletta som kan få en styrelse att inse supportens betydelse.
   Denna ingrediens är ingen skämd fräkning källar produkt som kommer att vända upp och ner på en gastronomisk upplevelse.
   Utan helt enkelt förgylla den på de mest innehållsrika kunskaper som idag saknas för att kunna elevera den till de himmelska höjder som krävs på en sådan viktig post.

  5. svenliljegrensr skriver:

   Agree!

  Kommentera