• Hem
 • RSS
 •  

  Tidningar och kommentatorsfält.

  Jag sympatiserar med Expressen och andra tidningar och sajter som slopat möjligheten att kommentera artiklar.

  Sympatiskt. Fler borde göra likadant för att stoppa mycket av det förfärliga som skrivs. Ibland alldeles beklämmande.

  19 svar till “Tidningar och kommentatorsfält.”

  1. Namn skriver:

   Håller med om att kommentarsfälten funkar som en magnet för begåvningsreserven.. MEN!

   Är inte yttrande- och åsiktsfrihet bland det mest värdefulla vi har?? Diskriminering av fubbickar är också diskriminering, och inget som hör hemma i ett civiliserat samhälle .
   Ingen tvingas ju att läsa.
   Men samma regler som dom flesta fora har, kunde dom kanske haft.. Typ inga personangrepp o dyl

  2. svenliljegrensr skriver:

   Naturligtvis är jag för yttrandefrihet, men jag måste erkänna att jag tycker det är beklämmande det man träffar på ibland.
   På tal om yttrandefrihet så är den begränsad av AB när man måste ha ett konto på Facebook. Yttrandefrihet är också under ansvar.
   Nåja, jag hetsar kanske upp mig i onödan, men kan inte låta bli att reagera.

  3. P-A Winberg skriver:

   Internet är ett fantastiskt verktyg som har utvecklat sig till att bli ett måste och något större än den fluga som Ines Uusman en gång förutspådde att det skulle bli, Kommunikationsminister som hon var men;

   Det är också ett förfärligt och skrämmande verktyg som har öppnat upp ögonen för mig och fått mig att inse hur många människor det finns i vårt samhälle med behovet att svina till andra individer. Oavsett vilket ämne det tycks röra sig om så har internetanonymiteten gjort att folk sätter sig bakom en dator och använder sin tid på att skriva dom mest grova och kränkande övertramp om andra människor och företeelser. Jag tycker det är obehagligt att inse hur samhället ser ut med dess invånare.

   Va é dé mé folk nuförtiden? Tomtar som bor på loft finns det i vart fall betydligt fler av än vad jag trodde det fanns för 10 år sedan!

  4. svenliljegrensr skriver:

   Ja, åtminstone är det fler som kan ge sig till känna.

  5. Harald skriver:

   Det jag saknar mest på dessa forum är saxar som kan spärra de värsta idioterna. Det enda som händer är att de tar bort inlägg.

   Dessa forum har blivit en arena för Sverigedemokrater och andra bruna element som kan få medieutrymme för sina unkna idéer. Fast det kan vara rätt kul att debattera med dem, de bruna brukar ju inte utmärkas av någon större begåvning.

  6. Stadiongatan skriver:

   Harald
   Vem tycker du vi ska rösta på om vi inte ska rösta på sverigedemokraterna?

   Du som är lite intelligentare än oss andra kan väl ge lite upplysning?

  7. Harald skriver:

   Stadiongatan,

   Inget speciellt, folk får rösta på vad de vill. Dock: jag röstar inte på SD på grund av deras uppfattningar.

  8. Stadiongatan skriver:

   Man måste ju kunna ifrågasätta lämpligheten i massinvandring utan att bli kallad rasist eller ointelligent.

   Annars kan resten av Europa kallas för rasister eftersom de är stramare i sin invandring än vad Sverige är. Alternativt kan man kalla resten av Europas hållning vad gäller invandring normal och Sveriges vansinnig. Jag lutar mer åt det senare.

   Allt beror på vilket perspektiv man tar.

  9. Martin skriver:

   Jag tror inte att något partis väljare är ointelligentare eller intelligentare än något annats. Däremot tyckar jag att SDs argumentation är väldigt enkelspårig och dåligt underbyggd. Man försöker göra sken av att alla problem i samhället beror på invandringen. Man tar dessutom bara upp dilemman och problem som rör invandringen. De många positiva aspekterna nämns aldrig med ett ord. I förlängningen leder denna argumentation till fiendskap i samhället. SDs retorik ställer grannar och arbetskamrater mot varandra.

  10. Stadiongatan skriver:

   Martin
   Det är möjligt att SD är enkelspåriga i vissa avseenden.

   Men det kan man även säga om de andra partierna som inte ser några som helst problem med invandringen trots att det finns problem som är väldigt uppenbara.

   Vad gäller fiendeskapen i samhället så är det väl rätt att se vem som står för den. Titta lite på statistiken vad gäller våldsbrottslighet och återkom.

  11. Bengt Åke skriver:

   Igår i Kristianstad fick jag ett flygblad i min hand från nåt som kallade sig Svenska Motståndsrörelsen. I min okunskap visste jag inte vad det var. I natt letade jag upp deras hemsida, SMR är en en öppet nazistisk organisation. Igår kväll rapporterade dom om ett bråk i Västerås. Både artikeln och framförallt kommentererna gjorde mig skrämd, finns dom här på riktigt?, svaret är väl tyvärr ja. Det enda eventuellt goda med detta är väl att majoriteten av sk vanligt folk som möjligen läser på dessa hemsidor tar avstånd. På tal om kommentarsfält.

  12. svenliljegrensr skriver:

   För egen del rannsakar jag grundligt hjärta och njurar innan jag kommer fram till vad som ligger ligger närmast min grundsyn. Åtminstone skall det valda alternativet minst antal ”fel”. Det är väldigt lätt att sortera bort en tre, fyra stycken partier som är otänkbara. Sen har jag att välja mellan tre stycken.

   Jag vet inte om Harald besitter mer intelligens än någon annan av oss andra men som ha själv säger så får man rösta på vilket parti, man får gynna vem am vill med sin valsedel.

   För övrigt tycker jag att jag är av samma ras som vilken annan människa på jordklotet. Beteckningen rasism försvårar diskussionen.

  13. P-A Winberg skriver:

   Alla vi som vandrar runt på klotet kan skryta med minst en seger, den mot ägget.
   Var vi sedan kom ut var som att skrapa på Lotto.

   Vi lyckliga spermasimmare här uppe i Norden har ingen rätt att kräva bot och bättring av dom som vann racet i tex Somalia, där ett stort flertal säkert önskar att dom kom på silverplats.

   Vi är där vi är idag, mer eller mindre på ren ren tur och inte pga vad vi har gjort eller något att vara stolta över jmf med våra simmande kamrater i Somalia.

   Det finns inte i min tankesvär att beklaga invandring, folk har rätt att bo precis var tusan dom vill på vår glob, vi mäste bara se till att alla är beredda att ta räkningen vilket blir allt svårare när egoistiska nationalister frodas och gryr.

  14. svenliljegrensr skriver:

   ” Det finns inte i min tankesvär att beklaga invandring, folk har rätt att bo precis var tusan dom vill på vår glob, vi mäste bara se till att alla är beredda att ta räkningen vilket blir allt svårare när egoistiska nationalister frodas och gryr.”

   Kommentera
   Det är så jag också ser på det. Möjligen kan man hävda att hur mottagandet organiserats kan debatteras och kanske ifrågasättas.

  15. Stadiongatan skriver:

   P-A Winberg
   Så du förespråkar alltså fri invandring?

   Och du är beredd att betala kostnaderna i former av högre skatt etc?

  16. Stadiongatan skriver:

   Inget svar från P-A Winberg.

   Han kanske har lämnat landet redan. Det brukar vara så med mångkulturförespråkarna, de gör konstigt nog nästan vad som helst för att hamna där det är så lite mångkultur som möjligt. Ett märkligt fenomen.

  17. svenliljegrensr skriver:

   Per lämnade landet för många år sredan. Han bor i Danmark men jobbar i Sverige och är en upptagen man.Bloggkommentarer är ingen prioritet. Men han dyker nog upp. Det är jag säker på.

  18. P-A Winberg skriver:

   Stadiongatan,

   Jag hade faktiskt inte för avsikt att svara dig då du gjorde just det som Sven vände sig mot i sin bloggingress och kom med fåniga påhopp beslöjade av din anonymitet på internet.

   Men, efter det som du har skrivit på SvenskaFans och MFF forumet Himmelriket idag kan jag inte låta bli;

   Lek med hypotesen att en grupp utomjordiska experter hade fått i uppdrag att få ordning på planeten Tellus utifrån givna förutsättningar med naturtillgångar, klimat, invånare osv.

   Dom fick veta att just nu fanns det ca 7 miljarder individer på det där klotet som alla hade samma behov. Men för övrigt visste de ingenting om planetens historia eller övriga ”ryggsäckar” som vi dras med. Deras uppdrag var finna fram en lösning där alla skulle få de bästa förutsättningarna för framtiden.

   Jag är helt säker på att det sista dom hade funderat på var att dela upp klotet med gränser!
   Dom gränserna vi har idag är skapade för århundrandes eller tusendes år sedan till för en mansålders sedan av skäl som vi alla vet; att skapa ett rikt och större rike.

   1658 blev Skåne Svenskt och det står en staty och blänger på just detta faktum på Stortorget i Malmö som ett bevis på det, Karl X Gustav. 1716 var det tätt på att vi i Skåne blev Ryssar hela högen istället. Men, så vad då? Varför ska man känna någon form av stolthet för man kommer från det ena eller andra landet? Det är ren tur!

   För ett antal år sedan var jag på Athens flygplats på väg hem när en typisk svensk charterfamilj klapprade förbi i sina träningsoveraller. Sonen hade på sig en blågul t-shirt där det stod ”100% svensk och stolt över det” Hade han inte varit typ 12 år gammal hade jag gått fram och frågat honom om exakt vad han var så himla stolt över och vad han hade bidraget med!

   Vi råkar ha ploppat ut här, andra drog inte den vinstlotten. Jag har bott över stora delar av vårt klot. Och som Sven skriver bor jag nu i Danmark. Minskar ju inte precis mitt intresse för att ta en ställning i invandrarfrågor!

   Mina barn och framtida barnbarn har fått och eller ska få en sak klar för sig, dom hade tur, och har en skyldighet att göra det bästa utav det och visa alla människor respekt.

   Jag kommer inte att kommentera vidare inlägg härinne i det här ämnet.

  19. svenliljegrensr skriver:

   Tack Per.!

  Kommentera