• Hem
 • RSS
 •  

  Dubbelmördaren i Malmö

  Peter Mangs som befunnits skyldig till två mord och flera mordförsök kan få en ny rättegång. Mangs, som förklarat att han trivs i fängelset kanske blir frikänd???!! Då får han väl skjuta ett par medborgare till för att bli inlåst.

  Det här med nämndemännen som sitter på två stolar är genuint klantigt. Vi får nog en mer ingående debatt om systemet med politiskt tillsatta lekmän i domstolarna.

  10 svar till “Dubbelmördaren i Malmö”

  1. david skriver:

   Det här är väl samma sak som hände i södertäljerättegången där de redan bestämt att rättegången ska göras om, dvs att en nämndeman satt i polismämnden också. Om nu det ska anses vara jävigt är det otroligt klantigt att inte kolla det innan rättegången börjar. Det är hundratals miljoner som nu är bortkastade.

  2. Stadiongatan skriver:

   Ja, vad ska man säga. Helt vansinnigt.

  3. Sven Liljegren Sr skriver:

   Stadiongatan/
   Enig, men vansinnigt i vilket avseende tycker du. Tycker du att tillsättningen är urmodig eler de aktuella fallen.
   Misstagen beror faktiskt inte på systemet utan på personerna.

  4. Lars skriver:

   Självklart skall vi ha nämndemän, det är ju vår röst i rättssamhället, i fråga om Mangsrättegången är det nog så att advokaterna inte är nöjda med ersättningen, utan vill dubbla, därför överklagan om gäv. Rådmannen i fråga borde dragit öronen till sig när han fick veta att nämndemannen även satt i polistyrelsen.
   I polisstyrelsen avhandlas i princip det som står i sydsvenskan, och det kan alla läsa, en ny rättegång kommer till samma resultat, utom det ekonomiska då alla arvodestjänster skall ha betalt en gång till, och att tiden går lite fortare för Mangs, som för övrigt alldrig kommer ut mer.

  5. svenliljegrensr skriver:

   Man kan möjligen diskutera hur man utser nämndemän.

  6. david skriver:

   Jag är faktiskt tveksam till att ha nämndemän. Om jag skulle hamna i en rättegång skulle jag nog vilja bli dömd av professionella och utbildade personer och inte några politiker.

  7. svenliljegrensr skriver:

   Nåja, det är nog ganska sällan nämnden går emot domaren. Men jag förstår din poäng.

  8. Stadiongatan skriver:

   Sven, jag är mest upprörd över att det kan hända att flera rättegångar måste tas om för en sån här sak. Det är helt otroligt slarvigt oavsett vem som är ansvarig. Att slösa skattepengar på det viset borde vara straffbart.

  9. svenliljegrensr skriver:

   Helt enig. Jag bara funderar på vilket sätt myndigheten skall lösa problemet i framtiden. En enkel koll hade gjort misstaget omöjligt.

  10. Harald skriver:

   Nämndemannasystemet är föråldrat. Domare som jag jobbar med kan berätta många historier om inkompetens. Dessutom när rätten klyvs mellan nämndemän och juristdomare blir utfallet i hovrätten nästan alltid i linje med den linje som juristdomaren haft i tingsrätten.

  Kommentera