• Hem
 • RSS
 •  

  Höstmat och annat..

  Idag har jag införskaffat färsk ål. Den skall läggas i salt ett tag för att därefter paneras och stekas samt serveras med pressad potatis, King Edward, och remouladesås. Detta är en av mina absoluta favoriträtter. Kanske för attt jag äter det högst en gång om året! Stekningen är viktig. Den skall stekas mycket längre än man kan tro.

  Jag skall berätta hur den bled lite längre fram

  Köpte också vacker torskfilé som skall avnjutas idag. Den ligger nu med lite salt för att bli fastare i konsistensen. Tillbehören har jag inte bestämt än men det ligger en citron och glor på mig så den kommer väl att gå åt. En kall sås kanske eller en lite syrlig tomatsås med lite chalottenlök i botten. Få se var det landar.

  ——

  På fredag byter jag däck på bilen. Norrköpingsresa står för dörren och vem vet vad som väntar på småländska höglandet.

  ——

  Årskortet för nästa års allsvenska säsong är inköpt idag.

  ——-

  2 svar till “Höstmat och annat..”

  1. Rune Persson skriver:

   Hej Sven!
   Torskfilé är en av mina favoriter. Vänd filén i vetemjöl, salta med flingsalt, och stek den i rikligt med smör. Servera med kokt potatis, kokta gröna ärtor, kapris och smält smör. Citronen kan du använda efter behag. Enkelt, men så otroligt gott. Ett vitt torrt vin passar alldeles utmärkt till detta.
   Smaklig måltid

  2. Enberg skriver:

   Sven! Ar bloggen nerlagd eller har du gatt i vinteride?

  Kommentera