• Hem
 • RSS
 •  

  Vinterdvala?Icke!

  Nu när höstvindarna gör livet utomhus ganska ogemytligt vore det inte så dumt att kunna hibernera utan en tanke på det som utöver familj upptar min tankevärld. Detta med Malmö Fotbollförening.

  T ex. I förrgår satt Ingrid med 2013 -års planeringskalender som vi har hängandes i köket. Vi förvånades över hur mycket som redan är planerat i form av aktiviteter och åtaganden av olika slag. Vi pratade om detta då det plötsligt ståt klart att något saknas. Självklart finns inte MFF:s matcher inplanerade än. Möjligen har jag missat när jag inte har sett något spelprogram. Inte ens ett preliminärt och lång mindre ett definitivt. Cupmatcher har jag sett är lottade och förs in idag. Resten får vi ta senare.

  Men det är inte slut med det.

  På fredag delas Kellermanpriset ut till förtjänt MFF:are. Detta sker i kl 11.00 i samband med a-truppens träning som jag förmodar blir i Kombihallen.

  På måndag ett medlemsmöte i MFF som antagligen kan bli både livligt och välbesökt. Det har varit en del turbulens och inte så lite upprörda känslor kring det om hände i samband med personalfrågor än så länge främst det som hänt i den sportsliga delen. En del snårigheter och lite fram och tillbaka innan  det stod klart för mig och andra att det som redan var känt hände, jag tänker då på Engqvist och J Pettersson. Leif vet jag inte var jag skall leta efter i fortsättningen, men eftersom han är en välförtjänt kellermanprisvinnare, så önskar vi i Kommando Kellerman honom lycka till, och vad gäller Jörgen får han också en spark där bak och lyckönskningar till hans nya jobb, nämligen att ta upp Landskrona till Allsvenskan igen. Av någon anledning ser jag hellre BoIS i högsta serien än TFF. Landskrona känns mer fotboll än Trelleborg. Högst personlig iakttagelse.På tal om BoIS så borde Jörgen släppa sin vänsterytterspringare Mathias Andersson till MFF. Helst gratis.

  I övrigt läser man sillyseason inlägg i diverse media. Förstås ett uttryck för den abstinens jag själv redan lider av. Alla mer eller mindre fantasifulla. När jag för egen del tittar på befintlig trupp, tar i beaktande en väldigt svag ekonomi, och tittar på den mängd talanger, (är det det man skall kalla dem?), som kommer underifrån så tror jag att de värvningar/köp man tittar på är få. Av dem inget spektakulärt. MFF spelar i en serie där vi utan vidare på ett par års sikt med rätt träning och coachning skall klara topplaceringar i Allsvenska,. Topp 3 och efter hand guld. Allsvenska är inte så jäkla märkvärdig. Norling lovade inför förra säsongen att ge vår egna chanser. Där tycker jag att han varit klenare än jag trodde han skulle vara. Men jag har inte alla fakta och all info som behövs för besluten.

  Alltså tror jag att det blir en mycket ungdomlig och hemmafabricerad trupp som skall ta sig an nästa års uppgifter. Det kan gå åt olika håll. Unga och förhållandevis orutinerade lag får toppar men också dalar vad gäller prestationerna.

  Jag slutar med att säga att det är en jävla olycka för det som hänt kring vår eminente högerback. Jag beklagar och tycker synd om alla inblandade. Att förutse fortsättningen på den historien är omöjlig, men jag förutsätter att MFF tar han om spelaren på bästa sätt. Han behöver stöd i en för honom i en nästan outsägligt svår situation som han försatt sig. Den unga tjejen hoppas jag tas om hand på bästa sätt av dem det vederbör.Kan MFF ta spelarens tjänster i anspråk oavsett domen? Mitt MFF-och människohjärta gråter över denna olycksaliga händelse.

  Egentligen har jag mer att skriva om men det får räcka för nu.

  15 svar till “Vinterdvala?Icke!”

  1. Anders Bengtsson skriver:

   Hej Sven
   Håller med dig om ”högerbacken”, så innerligt sorgligt för alla. Hoppas att han kan vara kvar och att alla kan gå vidare i livet även om ärren kommer att vara djupa!

   Känns spännande med alla unga som man hoppas kan göra avtryck direkt i allsvenskan :)

   Glöm inte att sätta ett kryss för matchen Öster – MFF när det är klart med lottning.
   Om det underlättar för er planering så är givetvis Ingrid välkommen med upp till Växjö :)

   Vi hörs ta hand om dig

  2. svenliljegrensr skriver:

   Jag minns några saker om Öster. Hösten -67 åkte vi ett gäng från Malmö för att se kvalet mot Brage(?). Vägen upp var på flera ställen besvärlig att forcera p g a vindfällen efter en våldsam storm.
   Året efter vann väl Öster AS.
   Ett annat minne var från Värendsvallen var när MFF hade det jobbigt och vi i kjlacken hade en banderoll” Vi är MFF, ni är anställda, gör ert jobb. Vi vann och Christian Bergström gjorde sin bästa match i MFF. Vinst 2-0 tror jag. Kan det ha varit 2001 eller 2.
   En liten detalj. Jag bad Sven Bertil, min son,att köpa en korv men den fick inte vara sprucken eller bränd. Han kom slokörad tillbaka efter en stund och berättade att sådan korv som jag ville ha inte fanns.
   För övrigt köpte jag en korv igår på Parken i Köpenhamn. Den där uppfinningen med French Hot Dog har jag aldrig begripit mig på . Igår ett bröd med dressibng i botten och i det nedstoppad en sprucken smaklös korv. På slutet ligger en gegga i bröd som är lätt att spilla på händer och kläder. Smaklöst dyrt och aldrig mer!

   Korven är viktig!35 danska!!

  3. Håkan skriver:

   Enligt mig måste MFF agera kraftfullt mot spelaren och jag tycker definitivt att han måste bort……tråkigt men dessvärre ett måste. Snacka om att ha sabbat en lysande karriär…….

  4. Håkan skriver:

   MFF har ju dessutom redan haft sin beskärda del av mindre trevliga saker….Elanga och Melicharek tex.

  5. Pontus skriver:

   Håkan, tycker du inte det är svårt på basis av vad som hittills framkommit tvärsäkert yttra sig om konsekvenser (jag vet att det inte är svårt att yttra sig men du hajar).

  6. Håkan skriver:

   Då han erkänt att de haft sex och tydligen varit medveten om hennes ålder tycker jag inte alls det är svårt att yttra mig om detta. Nu börjar sponsorerna undra hur MFF ska hantera situationen……..precis vad klubben INTE behöver. Han är en offentlig person och en förebild för många unga killar ( och tjejer ) och då får han ta konsekvenserna av sin handling.

  7. Peter Kastensson skriver:

   Ajabaja, Sven! Du har i princip röjt den unge spelarens identitet, vilket så vitt jag vet ingen tidning gjort. Man har inte ens nämnt klubben eller varifrån klubben är.

  8. Håkan skriver:

   Peter: man behöver inte vara civilingenjör för att åtminstone räkna ut laget….:-)

  9. svenliljegrensr skriver:

   Nåja då får jag väl ta ett åtal då. Jag förvarar mig med att jaginte visste vem det var. Om jag vetat hade jag skrivit ut det..

  10. krlkm skriver:

   Det enda vi vet är att åklagaren sagt en del saker, men vi vet inte hur hon har tänkt visa att det verkligen är så. Så det finns fortfarande all anledning att vara öppen för att det kan vara på annat sätt. Dessutom förnekar spelaren fortfarande brott.

   Sven,
   Du riskerar inte åtal. Det enda du gjort är att du inte följt de pressetiska reglerna, vilka förvisso inte finns utan anledning.

  11. krlkm skriver:

   Förresten så förstår jag inte vad som är sämre med fransk hot dog än vanlig korv med bröd. Inte sällan är brödet bättre i det förra alternativet och dressingen är en annan.

  12. svenliljegrensr skriver:

   krlkm/
   Tänk att jag tycker det är bättre med eventuella tillbehör tillsammans med korven med bröd eller inte. Det må vara senap, ketchup, lökketchup eller någon dressing.
   Den jag betalade 35 danska för var nertryckt i brödet där den till slut landade i en dressing som jag till slut åt med sista centimetern av den spruckna wienerkorven. kallad ”varm hund”.
   Men som jag ständigt återkommer till, så har jag märkt att mina tankar och idéer och smak emanerar från en tid lång bort. Jag har ingen anledning att ifrågasätta hur du vill ha din korv men jag vill ha den med utvalda tillbehör där jag kan förena smakerna av de tillbehör jag valt.

   Och ,,,, sprucken varmkorv (varm korv) är en jävla styggelse var jag än får den.Här hemma i mitt hem vet jag hur man värmer korv eller möjligen steker den så att den är spänstig i skinnet och inte legat för länge varken varmhållen eller stekt/grillad.

   krlkm/
   Är du nöjd med det som serveras som french hot dog så har jag inga synpunkter på det.
   Bäst av alla sorter att äta bara sådär är Lundaknake när jag får den på fabriken i Lund. Det händer nu och då. Lunnamelle” är ett acceptabelt substitut, den skall värmas i ugn i 90 grader i ca 10 minuter.

   Mycket om krrv. Jag åt stekt falukorv med seller/palsternackspuré till kvällsvard idag. Helt okej.

  13. krlkm skriver:

   Den franska varianten kan säkert variera mycket i kvalité, liksom annan korv. Den du beskriver låter inte bra för mig heller.

   Knake och melle är riktigt bra, där är vi eniga.

  14. Peter skriver:

   Håkan har rätt!

  Kommentera