• Hem
 • RSS
 •  

  ”Värnplikt.”

  Tänkte att det vore en bar idé med obligatorisk ”social värnplikt”. Det vore ett sätt att få ungdomar med svårigheter att komma ut på arbetsmarknaden en möjlighet att prova på vårdarbete eller andra offentliga arbeten. Det går säkert att finna flera lämpliga områden.. Polis, åldringsvård m fl.

  Ett utredningsarbete med deltagande från partier och parter från Sveriges Kommuner och landsting samt civilförsvar.

  Jag kan hitta många fördelar.

  Ni som läser hittar förmodligen fler nackdelar. Det brukar vara så.

  3 svar till “”Värnplikt.””

  1. Harald skriver:

   Jag hittar mycket få nackdelar med detta förslag. Det vore nog bra för de flesta att under några månader i övergången mellan tonåren och vuxenlivet få en breddad syn på livet.

  2. Zebbe skriver:

   Detta vet jag har diskuterats i olika sammanhang (kan nog va så att det kommit upp på någon tillställning med dig min käre morfar). Jag tycker det är en mycket sund idé. Nu när värnplikten inom försvaret har försvunnit hade vi kunnat få personer med lite kunskap inom specialområden att sätta in vid exempelvis katastrofer eller stora utbrott av sjukdomar av olika slag.

  3. svenliljegrensr skriver:

   Det är märkligt att ingen hittills kommenterat negativt. Alldeles för få har tyckt till.

  Kommentera